Begunci so že v Sloveniji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Res
jezen.gif

prokleti licemernež se obrača po vetru ko odvržena pvc vrečka

Ta o katerem govoriš si izplačuje 7 jurjev plače na mesec, svoji ženi pa skoraj 3 jurje (preko s.p.) in potem nam moralizira kako moramo pomagati nekim ekonomskim migrantom, hkrati pa ponuja račune kam lahko mi nakažemo svoj denar za dobrodelnost.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
begunce je treba sprejeti po zenevski pogodbi.

kje meja pusca? a so mnozicni ilegalni prehodi meje?

fakt 1: beguncev je za 20-25%
fakt 2: v Slovenijo vstopilo X migrantov. Izstopilo pa X-20.000, pogrešajo ogromno takih ki so pobegnili iz centrov, vlaka itd.
fakt 3: Orban sprejema vse begunce, ki so sposobni dokazati kdo so in od kod prihajajo. Take sprejme, druge zavrne. Začuda je takih samo nekaj 10, in to v gmoti 200.000 ljudi. Ti še vedno ne tuli noben alarm?

pa ne me zdej lovit za pikice in vejice, dobro veš o čem govorim

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Tile že dolgo niso več begunci, temveč so postali migranti, ko so zapustili Turčijo in Grčijo.
Vmes je bila še Makedonija, Srbija, Hrvaška, Slovenija.
Tudi Avstrija in Francija zanje ni dobra, oni hočejo v Nemčijo in Švedsko.
Že vidiš vzorec pri "beguncih" ?

Citat:

kje meja pusca? a so mnozicni ilegalni prehodi meje?
Meja spušča, kot bi šel s košem po vodo.

Citat:

a so mnozicni ilegalni prehodi meje?
Da, v zadnjem cikli jih je šlo skozi 260 000, medtem ko jim policaji in cariniki celo pomagajo.Na državne stroške se vozi migrante od meje do meje.
Za mednarodno zaščito jih je v Slo dosedaj zaprosilo 20 ? Te se lahko sprejme, vse ostalo vozi nazaj, če nimaš papirjev in vize za Šengen.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
jap, tukaj sem se zmotil. v mislih sem imel zenevsko pogodbo. hrbet je obrnil pa nam, ker so se vsi sem preusmerili. a je kej resi a je kej manj beguncev v eu?

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jap, tukaj sem se zmotil. v mislih sem imel zenevsko pogodbo. hrbet je obrnil pa nam, ker so se vsi sem preusmerili. a je kej resi a je kej manj beguncev v eu?

Rešil je Madžarske enega kupa sranja, stroškov, itd.

Predsedniku države morajo biti prvi v vrsti NJEGOVI DRŽAVLJANI!!!! Ne pa neki cigoti, ki se izdajajo za begunce.

Orban je naravnost CAR.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
In kam bi ti nastanil množice beguncev, migrantov, whatever, ki nenehno prihajajo? A res misliš, da ima Nemčija neomejene kapacitete? Kakšna je tvoja rešitev?
Tam nekje, ne blizu mene, da mi ne bodo sranja delali, ....pa da se mi ne bo na standardu poznalo.....pa tak da naši socijalci ohranijo vse pravice, da me ne bo množica klošarjev motila pred tgovino in mi na parkirplacu šraufala kolesa dol.......pa da bodo moji otroci še vedno varni v šoli in zunaj, da ne bo kot v Novem Mestu in okolici........
Tako nekako da moja rit ne bo nič občutila ampak sprejet jih pa moramo vse, ki bodo želeli in jim nudit vse, da se bom počutil dobrega socijalno čutečega človeka in bom pozabil na vse delavce, ki sem jim v življenju jemal jih goljufal po zakonu in tlačil v svojo rit.....
vsake tolko bom tudi poslal sms za 5€ in doniral stare cote, ki mi zabijajo omare
tongue-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Rešil je Madžarske enega kupa sranja, stroškov, itd.

Predsedniku države morajo biti prvi v vrsti NJEGOVI DRŽAVLJANI!!!! Ne pa neki cigoti, ki se izdajajo za begunce.

Orban je naravnost CAR.

ja... sam to ni evropska drza. kao smo skupaj. sam oni so pac prvi stisnil prpo. taki so ponavadi zmeri CARJI. Ne vem... zame vglavnem niso.

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
A tebi se zdi, da Evropa drži skupaj? Da se je potrudila pomagat zaščitit schengensko mejo v Slo kot zunanjo evropsko mejo ali to pač 'pričakuje' od države z 2 mio prebivalcev in podhranjenim represivnim organom? Malo si naiven.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
ja orban je pac obrnil hrbet eu-ju in njenim zakonom. in stem izpostavil slovenijo. jest mu glih ne ploskam, ker nas je dobro zakebal takrta. in takrat se bi bilo urejeno da so jih organizirano posiljali skozi meje, kot jih sedaj.

in zame vlada ne deluje flegmaticno, ker je vse pod kontrolo. vi s panicarjenjem samo skodo delate drzavi in beguncem.

in eni bi kr novo vlado. v takih kriznih casih bi oni vlado menjali??? a sploh vejo, kaj vse za sabo pptegne menjati vlado v takih casih??? pol bo pa res kaos ratal.

Orban je dobro poskrbel za svojo državo in državljane, česar pa niti slučajno ne moremo reči za našega cmerarja, ki še kar naprej "evropsko" spušča ilegalce čez mejo. Če bi cmerar takrat deloval striktno po predpisih Schengena, danes ne bi imeli niti pol toliko problemov.
Če vlada ni sposobna opravljati svoje naloge, jo je treba zamenjati. Čimprej. Tile kre.teni ki nam trenutno vladajo, nas znajo celo izključiti iz Schengena s svojim nedelovanjem.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.929
5.396
113
Citat:
In kam bi ti nastanil množice beguncev, migrantov, whatever, ki nenehno prihajajo? A res misliš, da ima Nemčija neomejene kapacitete? Kakšna je tvoja rešitev?

Rešitve nima......tako kot je nimajo nobeni alternativci in kvazi metelkova mirovniki
ne-ne-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
kako ilegalce? a niso vsi popisani? ja ce bi delovali takrat po schengenu bi imeli samo vec ilegalnih prehodov. hrvati bi jih vozili na meje in jim kazali pot.

no, glede nato, da slo preckalo ze 200000 ljudi, in so bili vsi oskrbljeni ipd, ne morem rect da ne opravlja svoje naloge. policija, vojska, gasilici in prostovoljci vec kot super opravljajo svoje delo, tko da kej dost vec se ne da narest.

iz scengena naj nas izkljucijo, vsaj ne bomo imeli dela z popisi, pa tud iz eu lahko gremo, jest jo ne bom pogresal, ker se je ob taaprvi vecji krizi izkazalo, da vsi dogovori in zakoni en k veljajo.

caki gavran, mislim da bi nas ravno zaradi nasega spoštovanja scengna lahko pustili notri, ker delamo vse tako kot piše v zakonih. za razliko od drugih. kar pa spet nekaterim ni vsec. ne vem ...

kdosemjaz: kako zascitit? pred begunci? sej jih vabijo, kaj bojo torej zascitili?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik pomarancapomaranca pravi:
clovek ti nisi normalen! avstrija bo zdaj zdaj zaprla meje in slovenijo bo reseval kdo? imajo boljsi teren za varovanje meja (gorski svet) kot mi, vec vojakov, bolj normalni so, sploh korosci. mi bomo pa imeli nekaj deset tisoc ljudi, pardon zivali, ki bodo harali po sloveniji. domaca naloga, pogooglaj koliko vojakov imamo. K.RETEN PRVE KLASE!

crazy1.gif
Ja logično. Avstrijci imajo boljši teren za varovanje svoje meje, ker je gorato, madžari pa boljšega ker je ravno.
Mi pa svojo nesposobnost opravičujemo s terenom. Kao se ne da.
Ne vem, kaj sploh dela policija na meji, če vsak lahko vstopi neglede na to, ali ima potrebne papirje ali ne, ali vstipa čez mejni prehod ali skoz gmajno....prstne odtisov ne jemljejo, zapišejo samo ime, ki si ga kdo izmisli.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
če bi poslušali opozicijo in Orbana, bi postavili ograjo 1 mesec pred prvim valom, pravočasno bi pripravili zakon o vojski, pravočasno bi zaprosili pomoč v policistih iz drugih držav...

Tako pa je bil FAIL za FAILom. Na koncu niso vse skupaj nič popisali, odvzeli so prstne odtise 3%, država je puščala na vseh koncih, smešili smo se pred svetom, danes pa nam grozi izločitev iz mini Schengna.

Vse to zahvaljujoč levičarjem in Miru Cerarju.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:

Rešitve nima......tako kot je nimajo nobeni alternativci in kvazi metelkova mirovniki
ne-ne-1.gif

hahaha, pa mi povej ti svojo? tako da bo dejansko resila problem beguncev in vir. ne mi o zapori mej, k to sam naivnezi verjamejo da delovalo. Cela Eu ze 3 tedne studira kako umirit zadevo, zdej bomo pa eni Alterasi najdl resitev. Sicer upam, mogoce bo pa res uspešna, jo morem najprej slisat...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
če bi poslušali opozicijo in Orbana, bi postavili ograjo 1 mesec pred prvim valom, pravočasno bi pripravili zakon o vojski, pravočasno bi zaprosili pomoč v policistih iz drugih držav...

Tako pa je bil FAIL za FAILom. Na koncu niso vse skupaj nič popisali, odvzeli so prstne odtise 3%, država je puščala na vseh koncih, smešili smo se pred svetom, danes pa nam grozi izločitev iz mini Schengna.

Vse to zahvaljujoč levičarjem in Miru Cerarju.

a imas zeljo ostat v scengenu?

in kaj bi bilo drugace ce bi bile ograje? 200.000 bi se jih obrnilo in bi sli nazaj v turska taborisca?

kdosemjaz

Fizikalc
1. avg 2007
1.654
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:

ne-ne-1.gif

hahaha, pa mi povej ti svojo? tako da bo dejansko resila problem beguncev in vir. ne mi o zapori mej, k to sam naivnezi verjamejo da delovalo. Cela Eu ze 3 tedne studira kako umirit zadevo, zdej bomo pa eni Alterasi najdl resitev. Sicer upam, mogoce bo pa res uspešna, jo morem najprej slisat...

Vedno, ko povprašam koga o konkretnih idejah, je nihče nima. Najlažje je pa nabijat tja v en dan brez konkretnih argumentov, to znajo tud mlačni politiki, pa glej, kam jih je pripeljalo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.326
6.420
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Policija je med prebežniki zaznala več potencialnih ekstremistov
http://www.rtvslo.si/slovenija...source=mmcteden

Ferfila pravi, da se dogaja izjemno velika radikalizacija muslimanskih priseljencev ne samo prve, ampak celo druge ali tretje generacije. Od 70 do 80 odstotkov mladih muslimanov je privržencev radikalnega islama. Dodaja, da je vsak priseljenec praviloma marginaliziran.

http://www.siol.net/novice/svet/2015/11/ferfila_pariz_islamizem_integracija.aspx

Bom še enkrat citiral, da bo mogoče prišlo v nekatere buče.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113
ja al pa kontra. ne mi, ne vi ne bomo resili nicesar. itak ne vemo kaj se v ozadju dogaja. to ni za nas, rajo. mi ne vidimo tavelike slike.

pa pejt ti na tv pa povej svojo resitev. mogoce se ti pa ne bojo vsi smejali.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.