Baterijski sesalnik...

netko

Guru
25. jul 2007
6.719
2.086
113
edino stvar ki jo zamerim dysonu da je baterija zelo kratka, ker če sesaš na max kar je itak bolj ali manj potrebno potem je baterija hitro prazna
 

smrkec

Majstr
5. sep 2007
1.832
376
83
Jst imam jimmy jv53, z geekbuying z 2 baterijam. Prisel v cca 1 tednu. Najprej sem narocil se mocnejsega z banggood, pa ni nikol prisel. So po 60 dneh vrnli denar... na netu se najdejo kode za popust iz eu skladisca.
2 bateriji sta kar obvezni, ker se rado zgodi, da ti vmes zmanjka, ena pa se polni 4h...
Turbo mode je res za cca 10min al neki tazga... navaden mode pa kr dolgo traja. Za trda tla in vsakodnevno sesanje je navaden mode ok. Imam 2 dolgodlaka psa in zenska ima dolge lase, pa ni nobenih tezav. Dlake se edino navijejo okol kolesckov in filca, ki drgne po tleh. Kolescke razdrem 1x na mesec.
Super zadeva, lahek, okreten, koncno ne zgubljam zivcev po stopnicah, ne smrdi po pasji dlaki, kar je pri sesalcu na vrecke vedno... Nikakor ne obzalujem nakupa, se enkrat bi se isto odlocil. Pogresam neko srednjo moc sesanja, ter neko drzalo za kak nastavek na sesalcu. Odkar ga imam, se nisem zalaufal starega na vrecke. Nimam preprog. Izpraznim ga vedno takoj, ko posesam cel stuk ali celo bajto. Ne verjetno kolk se nabere...
V trgovini sem probal par dysonov kak vlek imajo, moj kitajc ima vsaj tako dobrega oz bi upal trdit, da se boljsega.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Romzi

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Še z moje strani.
Opažanja so nekako enaka, z enim polnenjem (ena baterija) popucamo celo stanovanje. Vlek sicer ni tak kot je bil na klasiki, vendar vrtljiva krtača naredi svoje in pobere praktično vse kar mu pride na pot. Žičnega ne rabimo več, ker ta povsem zadošča.
Nič mi ni žal, da je v Hoferju zadnjič pošla zaloga, dvomim da bi se obnesel vsaj približno tako dobro, v Lidlu je bil pa že 120€, kar je že tam-tam.
Nabavil sem ga prav tako na geekbuying (evropsko skladišče), s kodo za popust je bil 150€. :zmaga:
 

sass

Guru
1. sep 2007
5.092
733
113
še moje izkušnje z dyson V8
baterija na MAX moči zdrži kakih 20 minut (s kratkimi prekinitvami vmes), kar je dovolj za posesati stanovanje. polni se 5+ ur, tako da si za tisti dan zaključil s sesanjem. sesa skoraj primerljivo kot stari žični dysonov sesalec (ki je zelo dobro sesal) in neprimerno bolje kot kake "baterijske metle". prej sem imel boshevo metlo za 150 EUR, ki je bila dobra samo za prah, z drobtinami je že imela težave. motorna krtača na V8 ima sicer manjšo moč od žičnega dysona, na tepih ali kavču se hitro izklopi, takrat dam na manjšo sesalno moč in gre naprej.
ko sem kupoval sesalec, sem izbiral med zgoraj omenjenim xiaomijem ter dysonom V7. po nekih testih sem videl, da sta primerljiva, no na koncu sem se odločil za serijo V8 predvsem zaradi večje baterije ter boljših rezultatov sesanja. zaenkrat zelo zadovoljen, saj je zadeva lahka, agilna, tudi avto zdaj tik-tak posesam z njim.
moj predlog je, da ne kupuj poceni "metel" (moje slabe izkušnje sesanja z boschevo metlo), ampak raje plačaj malo več in kupi nekaj konkretnega, kar ti bo nadomestilo tudi klasični žični sesalec.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
POglej malo Xiaomije (in teste). Tega ki sem ga omenil dobiš za bistveno manj, lahko pa si podaljšaš čas sesanja z dodatno baterijo (ki ni ravno poceni - cca 70-80€).
Za vzorec lahko pogledaš tukaj, drugje najdeš tudi ceneje.
 

deeV

Pripravnik
12. okt 2007
64
0
6
Jest sem se odločal med jimmy JV83 in bosch BCS in sem potem vzel boscha https://www.harveynorman.si/baterijski-sesalnik-bosch-bcs61113 ravno zaradi tega ker nanj pašejo baterije iz vrtnega programa (imam že dve bateriji od nitkarce in škarij za živo mejo). Na prvi hitrosti je zelo tih in s to hitrostjo se posesa večina stanovanja. Je pa res, da zelo malokrat pride v poštev, da je potrebno zamenjat baterijo. Verjamem pa da ima jimmy sigurno boljši vlek.
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.013
298
83
Goriska
No vzel sem tega iz spodnjega linka dreame v9 in je super zadeva.

Je pa zanimivo naročil sem ga v ponedeljek 2.3 na geekmall.eu v sredo 4.3 pa že dobil.

Pa še kot zanimivost pošiljatelj je bil naš mishop, zato je tako hitro prišlo, ne vem pa v čem je fora, da pošljejo iz mishopa, čeprav nisem pri njih naročil.

 
I

Izbrisan uporabnik 3287

Jaz imam dyson v11 absolute. Zgleda kot Disney Star wars zadeve :)