Avtomat za peko kruha

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.069
301
83
Vsaj enkrat tedensko pečemo kruh v aparatu. Kruh je dober in ga imamo vsi radi. Edino kar me malo moti je to, da je kruh bolj "zbit", čvrst. Je to zaradi peke v avtomatu, ali pa je to odvisno od recepta? Pa še to. Ker imamo v družini diabetika prosim za kakšen recept za kruh, ki je bolj primeren za diabetike.

Recept plus moka. Niso vse moke (tudi če prihaja od ste firme/znamke) enake. Praviloma imajo enake karakteristike - pekovske lastnosti, ampak v razponu. Kje dobit točno standardizirano moko? Razen v pekarni - nimam pojma. Kakšen dober mlin?

P.S.; jaz itak nisem navdušen nad aparati. Če se že spravim pečt kruh, to naredim na klasiko. Tam je pol več možnosti za prilagajanje (hajanje, gnetenje, čas peke ...)