Audi Q7 50TDI (210kW) FL2024 - hibe, okvare...

Generik

Guru
14. maj 2011
3.941
1.309
113
Audi Q7 50TDI (210kW) FL2024 - hibe, okvare... kaj paziti? Rabim zadaj 3 'cele' sedeže in nekak je to to kar zaenkrat gledam.
Skratka zanima me nasplošno kako je s tem avtom. Glede na to, da je Q7 v tem formatu že kakšno desetletje na cestah, je najbrž kar nekaj informacij kako se obnese? Je zanesljiv ali se pričakuje kakšno puščanje vode in kondenza od klime v kabino kot npr. nekaterim na A6?
Kakšne mehanske hibe tega vozila?
Kako je z elektroniko?

Koliko €€€ moram dati na stran za izredne servise do 150k km?
Kako je z garancijo pri audijih - koliko let /km ?

texasflang

Zelenc'
26. dec 2025
2
0
1
Texas Flange produces, sells, and imports a full range of industrial flanges. Products such as industrial pipe flanges, galvanized carbon steel flanges and more that are supplied by Texas Flange are used in fabrications that are shipped overseas. Our commitment when supplying domestic and import flanges is to the best quality, top notch service, and lowest cost.

texasflange.com/

smoukar

Guru
3. avg 2007
4.149
516
113
46
dolenska
Avto je mal prestiža tko da so tudi servisi temu primerni. Sicer iz druge roke sam kolikor mi je znano, če kaj crkne in bo, je drago. Že blazine so par jurjev. Nevem, če se dobi brez samo tak avto vozit na navadnih blažilnikih je trapasto. Neki hud avto brez udobja je potem. Nevem kako je s Q7 a s A4 in A6 novejši niso neki kvalitetni. To so besede prodajalca. No, tudi za VW od 2016 naprej pravi tako. Tuareg, Q7, X5, ML in naslednik so avti, ki so pač mal prestiža in temu primerni servisi. Kopije delov je podvorašanjem. Že za alloroada vem, da so kopije problem.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.941
1.309
113
Ok, že vidim, da če grem v ta nakup, da moram 10k eur dati na stran za izredne servise, kar mi pa ne diši najbolj... Ima kdo kakšen dober predlog glede alternativ?

Recimo gledal sem Lexusa RX 450h+, ki pa je majhen že v primerjaviz GLE ali X5. Torej bi bil zelo velik kompromis zaradi prostora, vendar tudi v X5 ali GLE nima zadaj ravno veliko več prostora za sedenje treh otrok, od tega 2 v sedežih.

smoukar

Guru
3. avg 2007
4.149
516
113
46
dolenska
Ok, že vidim, da če grem v ta nakup, da moram 10k eur dati na stran za izredne servise, kar mi pa ne diši najbolj... Ima kdo kakšen dober predlog glede alternativ?

Recimo gledal sem Lexusa RX 450h+, ki pa je majhen že v primerjaviz GLE ali X5. Torej bi bil zelo velik kompromis zaradi prostora, vendar tudi v X5 ali GLE nima zadaj ravno veliko več prostora za sedenje treh otrok, od tega 2 v sedežih.
Sem spregledal, da gledaš novejše. Vrjetno je vseen za kaj se odločiš. Sem pristranski in bi potem Lexusa. Ti pa izbiraj in ugotovi, kaj ti odgovarja. Najbrž ne boš pri nobenem zgrešil.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.202
8.317
113
pri taščici
Rabis zunanje velike dimenzije (5+m, 2m+ širine) ali notranje?
Al oboje? In se premium luxus zraven?
Sprasevat za hibe in okvare na eno leto starem avtu je.... Tezko boš dobil kaj povedanega. Upam vsaj. Da proizvajalec odpravi napake pod garancijo.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.658
1.573
113
Zadnjic smo bili na kosilu, kjer sem vlekel na uho sosednjo mizo. Nek jugo (prical je) je govoril o svojem 2024 q7. Razumel sem samo, da ce se v naslednjih mesecih se kaj zgodi, gre od hise in pika.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.328
457
83
Goriska
Nekateri teli motorji zelo radi pijejo olje. Znanec je imel zadnjega touarega, katerega je kupil cisto novega in mu je spil cca 5l olja na interval 15kkm.

Tovarniska toleranca v navodilih je 1l/1000km.