Angel varuh

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.005
-1.068
113
150.000.000 km away
En "miselni preskok" se mi je zgodil čez vikend...

Neglede na to, ali si veren, ali nisi, ali si lev, desen, pokončen, kriv ... OK, dost bulšita ... se na splošno omenja, da ima vsak nekega "angela varuha".
Pa sem pa premišljeval in šel malce iz okvirja. OK, da je nek angel varuh nekje v fizični obliki, je ... (da ne bom užalil koga, raje ne napišem).
Ampak, zakaj to ne more biti neka x oseba v tvojem lajfu? Ne ista, mogoče vedno kaka druga?

Razmišljal sem na primeru, ki se mi je zgodil zadnjič. Nekje v hribih me je ustavila neka ženička, pa sem se ustavil in se pogovoril z njo. Očitno ji je manjkalo družbe, saj je delaja, da ji je pred leti umrl mož, da naokrog sedaj hodi z vnukinjo, da ... no, hotela se je malo pogovarjat. Sem si vzel 5 minut časa zanjo, pa se mi je zdelo, da sem ji vsaj malo polepšal dan.

Kar pa sedaj hočem napisat je, da bi šel lahko mirno mimo nje, samo pozdravil bi jo, pa ko jo (piiii). Ampak nisem tak.

In sedaj tisto, o čemer sem sploh odprl temo:

kaj pa, če se mi je ta "postanek" obrestoval? Kaj, če je bilo to namenjeno, da me gospa ogovori in mi za nekaj časa premakne vse, kar sem za ta dan načrtoval? Recimo, ko sem prišel domov, sem se zapeljal do Krka (na dveh kolesih, dosti zoprno v tem času), mogoče bi se, če se ne bi ustavil, kaj zgodilo? Tako pa se je na časovni premici vse zamaknilo.

Ste kdaj razmišlljali v tej smeri?

• Všeč mi je
Reactions: Matey in kajpace

sad

Guru
24. avg 2007
22.516
11.292
113
Angel varuh, šesti čut in podobno. Čisto možno, da se ti nekaj ni zgodilo.
Obstaja, doživel večkrat. Čeprav jaz bolj v obliki šestega čuta. Enkrat me je rešil prometne, če ne še česa hujšega.

PS: upam, da ji nisi pajsnil denarnice. Ali ti je častila čaj? Potem bi bilo to bolj logično. :evil:

erikson

Guru
25. avg 2007
24.157
7.808
113
Pogosto se o tem razmišlja, ko imaš kakšno bližnje srečanje z nesrečo. Kaj bi se zgodilo, če bi šel prej (ali kasneje) od doma.

In potem prideš na pogovor o vzporednih časovnih trakovih. Kot v tem kratkem filmčku.

• Haha
Reactions: Matey

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.274
2.291
113
Lahko bi se pa ob kamen spotaknil pa bi bil isti rezultat. Brez veze filozofirat kaj bi bilo, če bi bilo. Svet je pač random.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.955
5.543
113
Žanješ, kar seješ ...
V fizičnem svetu je tako, da je setev nek vložen napor. Da pa vzklije in da pridelek od sebe, pa je še kup drugih reči na katere popolnega vpliva nimamo. In v resnici dobimo iz ene setve več kot smo vložili.

• Všeč mi je
Reactions: godfather in sad

mistique

Guru
16. jun 2009
15.298
2.829
113
Emona / Carnium
En "miselni preskok" se mi je zgodil čez vikend...

Neglede na to, ali si veren, ali nisi, ali si lev, desen, pokončen, kriv ... OK, dost bulšita ... se na splošno omenja, da ima vsak nekega "angela varuha".
Pa sem pa premišljeval in šel malce iz okvirja. OK, da je nek angel varuh nekje v fizični obliki, je ... (da ne bom užalil koga, raje ne napišem).
Ampak, zakaj to ne more biti neka x oseba v tvojem lajfu? Ne ista, mogoče vedno kaka druga?

Razmišljal sem na primeru, ki se mi je zgodil zadnjič. Nekje v hribih me je ustavila neka ženička, pa sem se ustavil in se pogovoril z njo. Očitno ji je manjkalo družbe, saj je delaja, da ji je pred leti umrl mož, da naokrog sedaj hodi z vnukinjo, da ... no, hotela se je malo pogovarjat. Sem si vzel 5 minut časa zanjo, pa se mi je zdelo, da sem ji vsaj malo polepšal dan.

Kar pa sedaj hočem napisat je, da bi šel lahko mirno mimo nje, samo pozdravil bi jo, pa ko jo (piiii). Ampak nisem tak.

In sedaj tisto, o čemer sem sploh odprl temo:

kaj pa, če se mi je ta "postanek" obrestoval? Kaj, če je bilo to namenjeno, da me gospa ogovori in mi za nekaj časa premakne vse, kar sem za ta dan načrtoval? Recimo, ko sem prišel domov, sem se zapeljal do Krka (na dveh kolesih, dosti zoprno v tem času), mogoče bi se, če se ne bi ustavil, kaj zgodilo? Tako pa se je na časovni premici vse zamaknilo.

Ste kdaj razmišlljali v tej smeri?
Na voljo je koncept življenja, ki temelji na tem, kaj v življenje damo in ne kaj bomo dobili, kar je (na zahodu) precej bolj pogost koncept, ko se osredotočamo na dosežke (izven nas). Torej nekakšna investitorska mentaliteta do življenja, brez izračunavanja dividend...Po mojem prepričanju je to eno boljših univerzalnih (karmično, kozmično, obče,...) pravil ali načinov, da živiš uresničeno in polno življenje. Se izogibam terminu sreča, ker je to za mene konstrukt in pogosto napačno interpretiran, kot nekaj, kar je dosegljivo in da ne pride v paketu z "nesrečo".

Skratka, za ta princip ni nikoli prepozno, saj je jasno, da so biologija, kultura in še drugi faktorji resen izziv za takšen pogled na življenje in vsak ima svojo pot in potencial, da kaj takega doseže (ali pač ne).

Angel varuh je zame malce premočan termin, hkrati pa zelo determinističen in omejujoč, ampak širše pa bi rekel, da obstaja dimenzija, kjer se dejanja, misli seštejejo v nek izzid. Me ne moti, da ne zmorem razumeti ali dokazati.

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: Matey in nacek