Alkotesti in ustavno sodišče

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.554
6.359
113
to je tako kot hoja čez cesto brez zebre.... nikoli ni problem, če greš čez in te ne zbije avto... ko te enkrat, bo pa problem...
zakaj se bi sploh bunil za 00, kakšna glupa izjava...
Če ni točna meritev, naj uredijo opremo, če pa niso točne in je to posledica šparanja, je pa sranje...
sam sem mnenja, da kar se zdele gredo, je bedarija... namesto, da bi policija ustavila 20 avtov v 2h, bodo sedaj vozili 1 osebo na pravi test... namesto da bi odstranjali pijane vozike iz prometa...
Samo za info: kdaj so vas nazadnje ustavili policaji? kdaj ste nazadnje videli patruljo, ki je ustavljala? Jaz sem za vikende veliko na cesti (med tednom ne), pa že dolgo nisem videl patrulje, ki bi ustavljala in delala redno kontrolo... Kontrolo sem v 10 letih imel 1x, pihal v 20 letih 2x...
Policajev je za cesto kolikor hočeš.
In do 11-tega v mesecu imajo akcijo, kalbo style.

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.323
2.479
113
1762598004870.png

... in vsi so šli potem, vozit!

Naj gre na etilometer(?) sam pol pa zapor!
So polovičke, pa pogojne.

Fantje! 0,0 je mala malca za dosežit za volanom. Zakaj ne!

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.884
870
113
V 27 letih odkar vozim sem pihal dvakrat, od tega enkrat ob prometni nesreči, pa nisem malo na cesti, tako da je tudi možnosti da te dobijo bistveno premalo.
Pihal boš na regionalkah in v manjših mestih,.
Na AC in v večjih mestih je verjetnost bolj redka kot sedmica.

Ob nočnih urah bo frulica pred pozdravom.

Pihal velikokokrat, vedno 0,0.
Rekord je 3x na 25km

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.039
-1.282
113
Točno tako. Kot hitri testi za droge.

Pihneš: 0,0 = OK, sicer gremo na odvzem/etilometer, da vidimo kolk je ura.

Mogoč bi to celo koga odvrnilo od tiste mantre: "Sej enega pa lahk", ker ti bo vse kar ni 0,0 avtomatsko vzelo prineslo uro ali dve druženja s fanti v modrem.
Samo ne mi s temi 0.0. Je pred leti to reklamiral en direktor direkcije za promet. Seveda so ga dobili, ko je totalno pijan povzročil prometno nesrečo.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

mistique

Guru
16. jun 2009
15.395
2.912
113
KSZ
Samo kazni je treba nabiti do absurda. Za alko, istočasno pa tudi za telefon.
Metode za merjenje alkosa so lahko zelo nenatančne...zaradi mene, če merijo s tesarskim svinčnikom...to se itak samo pijanci o tem pregovarjate. :evil:

zoom

Majstr
14. maj 2014
747
270
63
Pijančki kot vidiš nimajo problemov s tem, ker jim je zarad uporabe tega v kaznovalne namene podarjen izhod. SJTV1 ti je podal lep odgovor, preberi ga še enkrat. In problem so tudi zgoraj omenjene meritve pod dovoljeno vrednostjo in ljudje nso sposobni za volan. Na te stvari se opozarja že lep čas. Vedno se pa stvari rešijo, ko nekomu uspe na višjem sodišču.
Pa preden se vžgeš, sam sem za kriminalizacijo vožnje pod vplivom alkohola in še nikoli nisem napihal za volanom in nikoli niti ni blo možnosti da bi, ker strogo ločim vožnjo in pitje alkohola. V 27 letih odkar vozim sem pihal dvakrat, od tega enkrat ob prometni nesreči, pa nisem malo na cesti, tako da je tudi možnosti da te dobijo bistveno premalo.
Ma nemoj... JV Slo je druga slika. Samo da je ura bolj čudna z lučkami in sireno ustvljajo na polno...

kajn

Guru
5. okt 2007
3.179
2.136
113
Iskajoč brata

"petek je, že v zraku 0.7 je" :valjamse: :valjamse:

Mi smo kar veliko v Beli Krajini, pa je veliko policaj, vendar že dolgo nisem videl patrulje, ki bi ustavljala...
Smo pa tak neprofilni avto za ustavit... Velik družinski avto, skoraj vedno cela družina v avtu, majhni otroci... pa imam občutek, da takrat, ko so me ustavili, so takoj ocenili, da nisem profil, da bi napihal.
Pomoje je tudi kdaj se voziš... petke, sobote zvečer je velika večja možnost, da te ustavijo, kot pa čez dan...