Alkotesti in ustavno sodišče

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.977
8.169
113
pri taščici
3x sem zagotovo pijan pihal. Vedno je pokazal 0.0. oziroma po mojem mnenju bi v krvi morali kaj najti.
Ne me vprasat kako.
Seveda nisem bil mrtvo pijan, ampak trezen nisem bil ker sem ga pil uro ali vec pred meritvijo.

• Haha
Reactions: Janch

kajn

Guru
5. okt 2007
3.178
2.135
113
Iskajoč brata
kot študent sva s kolegom bila na enem od tistih študentskih dogodkih, kjer se vsi predstavljajo, študenstke organizacije, policija, vojska, zdravstvo, študenski klubi, .... pa mnogo drugih.... pa si lahko na štanku od policije tudi pihal... sva lepo v uzi pila pelinkovec cel dan, cel dan ravno prijetno čutil pijanost...
Šla večkrat pihat, nikoli napihal več kot dovoljeno za vozit... pa se nikoli počutil primernega za vozit
Takrat dobil občutek, da če ga pljuckaš po malo cel dan, ga sploh ne napihaš.... problem je hitro nalivanje v kratek času, potem pa za volan...
da ne bo pomote, sam nimam problemov, ker imam hitro ločeno: pijača ali vožnja, oboje ne gre čez

zakon

Guru
16. maj 2008
9.284
1.088
113
toti Maribor
3x sem zagotovo pijan pihal. Vedno je pokazal 0.0. oziroma po mojem mnenju bi v krvi morali kaj najti.
Ne me vprasat kako.
Seveda nisem bil mrtvo pijan, ampak trezen nisem bil ker sem ga pil uro ali vec pred meritvijo.
Samo to ni nobeden oporekal. Problem je vedno, ko nekaj napihaš. Zakaj nikoli ni problem, ko veš da si pil in napihal 0.0?

kajn

Guru
5. okt 2007
3.178
2.135
113
Iskajoč brata
Samo to ni nobeden oporekal. Problem je vedno, ko nekaj napihaš. Zakaj nikoli ni problem, ko veš da si pil in napihal 0.0?
to je tako kot hoja čez cesto brez zebre.... nikoli ni problem, če greš čez in te ne zbije avto... ko te enkrat, bo pa problem...
zakaj se bi sploh bunil za 00, kakšna glupa izjava...
Če ni točna meritev, naj uredijo opremo, če pa niso točne in je to posledica šparanja, je pa sranje...
sam sem mnenja, da kar se zdele gredo, je bedarija... namesto, da bi policija ustavila 20 avtov v 2h, bodo sedaj vozili 1 osebo na pravi test... namesto da bi odstranjali pijane vozike iz prometa...
Samo za info: kdaj so vas nazadnje ustavili policaji? kdaj ste nazadnje videli patruljo, ki je ustavljala? Jaz sem za vikende veliko na cesti (med tednom ne), pa že dolgo nisem videl patrulje, ki bi ustavljala in delala redno kontrolo... Kontrolo sem v 10 letih imel 1x, pihal v 20 letih 2x...

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.017
1.275
113
to je tako kot hoja čez cesto brez zebre.... nikoli ni problem, če greš čez in te ne zbije avto... ko te enkrat, bo pa problem...
zakaj se bi sploh bunil za 00, kakšna glupa izjava...
Če ni točna meritev, naj uredijo opremo, če pa niso točne in je to posledica šparanja, je pa sranje...
sam sem mnenja, da kar se zdele gredo, je bedarija... namesto, da bi policija ustavila 20 avtov v 2h, bodo sedaj vozili 1 osebo na pravi test... namesto da bi odstranjali pijane vozike iz prometa...
Samo za info: kdaj so vas nazadnje ustavili policaji? kdaj ste nazadnje videli patruljo, ki je ustavljala? Jaz sem za vikende veliko na cesti (med tednom ne), pa že dolgo nisem videl patrulje, ki bi ustavljala in delala redno kontrolo... Kontrolo sem v 10 letih imel 1x, pihal v 20 letih 2x...
Zdaj mi pa ti povej zakaj bi te nekdo ustavljal iz inata, če ne narediš prekrška in voziš normalno (ne slalom)?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

mistique

Guru
16. jun 2009
15.392
2.908
113
Ok, ali jaz ne razumem problema, ali pa vas? Morda oboje?

Problematizirate, da je alko tester pokazal 0, ko ste bili alkoholizirani? Kaj pa če še malo počakamo, da alkotesterji začnejo kazati > 0.0 pri treznih in se potem odločimo?

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.416
10.626
113
Zakaj imajo samo pijančeki probleme s temi napravami? Jaz še nisem nikoli napihal več kot 0.0! Malo si poglejte včerajšnji Dnevnik, kjer strokovnjakinja, ki se s temi napravami ukvarja že 40 let pravi, da z njimi ni prav nič narobe.
Pijančki kot vidiš nimajo problemov s tem, ker jim je zarad uporabe tega v kaznovalne namene podarjen izhod. SJTV1 ti je podal lep odgovor, preberi ga še enkrat. In problem so tudi zgoraj omenjene meritve pod dovoljeno vrednostjo in ljudje nso sposobni za volan. Na te stvari se opozarja že lep čas. Vedno se pa stvari rešijo, ko nekomu uspe na višjem sodišču.
Pa preden se vžgeš, sam sem za kriminalizacijo vožnje pod vplivom alkohola in še nikoli nisem napihal za volanom in nikoli niti ni blo možnosti da bi, ker strogo ločim vožnjo in pitje alkohola. V 27 letih odkar vozim sem pihal dvakrat, od tega enkrat ob prometni nesreči, pa nisem malo na cesti, tako da je tudi možnosti da te dobijo bistveno premalo.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
113
10
18
Mogoče bi pa tole godljo lahko rešili na tak način:
1. uzakonimo 0,0
2. tam kjer policisti nimajo etilmetrov, pač uporabijo obstoječe indikatorje, pri čemer na teren pridejo s potniškim kombijem - ko naberejo dovolj zaznavno alkoholiziranih kandidatov (torej takih, kjer ni bilo 0,0), jih lepo v paketu peljejo na natančno analizo.
3. Če se pri natančni analizi z ustrezno merilno napravo izkaže, da ima človek 0,0, se mu da odškodnino za izgubljen čas (verjetnost za to je dokaj majhna, si mislim), pri vseh ostalih se pa na podlagi analize določi ustrezno globo.

Na ta način zagotovili večjo prisotnost na terenu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.790
4.557
113
Pijančki kot vidiš nimajo problemov s tem, ker jim je zarad uporabe tega v kaznovalne namene podarjen izhod. SJTV1 ti je podal lep odgovor, preberi ga še enkrat. In problem so tudi zgoraj omenjene meritve pod dovoljeno vrednostjo in ljudje nso sposobni za volan. Na te stvari se opozarja že lep čas. Vedno se pa stvari rešijo, ko nekomu uspe na višjem sodišču.
Pa preden se vžgeš, sam sem za kriminalizacijo vožnje pod vplivom alkohola in še nikoli nisem napihal za volanom in nikoli niti ni blo možnosti da bi, ker strogo ločim vožnjo in pitje alkohola. V 27 letih odkar vozim sem pihal dvakrat, od tega enkrat ob prometni nesreči, pa nisem malo na cesti, tako da je tudi možnosti da te dobijo bistveno premalo.

Jst sem pihal tudi 2x v življenju pa vsakič 0.0, pa glede na piksne in flaške ob cestah bi rekel da se folk kar množično naliva že med samo vožnjo, tako da kontrole je še premalo.

To kdaj je kdo za volan je pa vprašanje izvedenca medicinske stroke, in ja ker lahko trenutno to ocenjujejo tudi policisti (začasna prepoved vožnje), mislim da je to naslednja stvar kjer je potrebno preverjat ustavnost! ;)

P.S. pa "pjančki" oz. kronični alkoholiki so tam okoli 1.5 promila ravno prav sposobni za vozit, dejansko bolj kot nekdo ki 1x letno popije 2dc vina in gre potem za volan. Zakaj? Pač je potrebno prebrat kakšno strokovno gradivo na temo prilagoditve GABA receptorjev na alkohol in podobne stimulanse/zaviralce.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.585
2.145
113
Mogoče bi pa tole godljo lahko rešili na tak način:
1. uzakonimo 0,0
2. tam kjer policisti nimajo etilmetrov, pač uporabijo obstoječe indikatorje, pri čemer na teren pridejo s potniškim kombijem - ko naberejo dovolj zaznavno alkoholiziranih kandidatov (torej takih, kjer ni bilo 0,0), jih lepo v paketu peljejo na natančno analizo.
3. Če se pri natančni analizi z ustrezno merilno napravo izkaže, da ima človek 0,0, se mu da odškodnino za izgubljen čas (verjetnost za to je dokaj majhna, si mislim), pri vseh ostalih se pa na podlagi analize določi ustrezno globo.

Na ta način zagotovili večjo prisotnost na terenu.

Če se greš tole bo imel folk pri roki flaško šnopsa in bo mal pogrgral predn bo pihnil. Garantirano 5 promila ob pihanju in 0 na strokovnem.