Ali je konec "izzivanja poškodb" iz športnega užitka?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.596
3.308
113
Čudno, da se še ni noben obregnil:

pripet je predlog ZAKON O VARNOSTI PROSTOČASNIH STORITEV, ki bo podlaga za določitev eventualnih rizičnih športnih aktivnosti.

Priponke

• ZVPS_JavObr.pdf
    265,4 KB · Ogledi: 14
  • Všeč mi je
Reactions: Robert

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.498
1.978
113
Sprašujem se a bojo s tem instantno zaklali tranzicijo smučišč v bajk parke?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.596
3.308
113
Po moji logiki urejena področja za t.i. adrenalinske športe ne bodo spadala v to kategorijo; prav tako ne smučišča in podobno.

Po drugi strani pa je prav, da izvajalec storitve v ceno vračuna še evro ali dva za zavarovanje - včasih smo to že imeli v jugi za prevoze z žičnicami.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.563
870
113
Zakon, katerega je pripel op, samo uvaja pojme. Govorili pa naj bi tukaj o predlogu ZZZS, ki nima neposredne zveze s ponudniki, ampak s potrošniki. Kdor se bo poškodoval pri izvajanju take dejavnosti, ne bo imel (ali ne v popolnosti) krutega zdravljenja. Na voljo bodo dodatna zavarovanja.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.596
3.308
113
Sem predvideval, da smo tukaj vsi pismeni, pa vidim, da je treba tudi risat:
- ZZZS ni nič predlagal
- Ministrstvo za zdravje pripravlja Osnutek novele Zakona o zdravstvenem varstvu in zdr. zavarovanju, ki bo zakonska podlaga ZZZSju, da bo lahko na podlagi meril/pojmov, ki jih uvaja predlog Zakona o varnosti prostočasnih dejavnosti, v določenih (ekscesnih) primerih zahteval povračilo dela stroškov zdravljenja kar lahko vključuje lastno plačilo ali pač dodatno zavarovanje kot ga pozna veliko drugih držav.