A se evropski proizvajalci vračajo?

mistique

Guru
16. jun 2009
15.161
2.683
113
Emona / Carnium
Kateri avto pa potem ni soliden? Za danasnje pojme je soliden avto kak boljsi pasat
Odvisno koga vprašaš. Nekateri so pristranski zaradi budgeta, drugi zaradi okoljske ozaveščenosti, tretji zaradi zvestobe znamki/državi porekla, četrti so pristranski zaradi ega (moj je najbolj soliden), peti zaradi potreb...če izvzamem dask-a, ga ni junaka, ki bi priznal, da je 21 let star Clio soliden avto, že zaradi tega, ker po 21 letih deluje in služi za od A do F.

dask

Majstr
21. sep 2023
719
831
93
Meni soliden avto pomeni, da me prepelje, kamor moram prit, brez da mi povzroča tisoč težav, stroškov in brez da crknem od vročine, ker klima ne dela. Vse to 21 let star clio odkljuka. Seveda se raje peljem z volvotom ali nissanom, ki sta še pri bajti, še raje pa s fičkom. Sam tega pa ne štejem več pod solidne. Pa je zaradi tega clio še vedno čisto ok, soliden avto za prevažat okoli.
Trenutno je mulc v Dalmaciji z njim, tretjič letos. Marsikdo s solidno rabljeno premijo to ni bil, ker je končal na avtovleki.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.345
6.242
113
Renaulti imajo kar težave z klimo, ko so stari nekaj let (hladilnik spusti zaradi materiala/lokacije, kompresor crkne).

Kakor se gledal oglase, jih ima vse preveč pri Clio razredu napisano, klima dofilana -> s tem samo odpravljajo posledice, ne vzroka.

Recimo Citroen Xsara iz tega obdobja je vesoljska ladja proti cliotu.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.345
6.242
113
Podvozje, sedeži, notranjost.

Sem sedel in vozil oba.

Trenutno je mulc v Dalmaciji z njim, tretjič letos. Marsikdo s solidno rabljeno premijo to ni bil, ker je končal na avtovleki.
Super.
Nekoč sem bil na na podobni lokaciji s starim Citroen ax, kupljen pri Šargiju Celje, kdo ve koliko km je dejansko imel.

Še dobro, da mi je črpalka za gorivo brez opozorila crknila isto leto kasneje doma pred hišo, ne sredi Like/Korenice, ko sem šel po stari cesti.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.003
1.473
113
Titograd
Bolj neposredni konkurent cliu je bil Saxo, AX je precej starejši avto od clia, ki so ga pač delali do 1998.

Na AX-u pa smo tudi mi menjavali črpalko za gorivo. Tudi na podobnem letniku cliota letos hladilnik klime. Avto se pelje ja, ampak to je dandanes enostavno gajba. Manj od tega je že tuktuk.

Soliden clio je 2 generaciji novejši.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.230
3.678
113
AX 1986 - 1998
Saxo 1996 - 2003

Clio 1. gen. 1990 - 1998

Torej je bil najprej konkurenca AX - Clio I., Potem pa Saxo - Clio II.

shift

Guru
20. jul 2007
10.148
2.667
113
za šankom
Renaulti imajo kar težave z klimo, ko so stari nekaj let (hladilnik spusti zaradi materiala/lokacije, kompresor crkne).

Kakor se gledal oglase, jih ima vse preveč pri Clio razredu napisano, klima dofilana -> s tem samo odpravljajo posledice, ne vzroka.

Recimo Citroen Xsara iz tega obdobja je vesoljska ladja proti cliotu.
To imajo vsi avti narejeni po letu 2008,kondenzatorji so pac iz recikliranih materialov, široke odprtine na maski spredaj in pac po parih letih spustijo, je pa res da je kondenzator vcasih bil 400 eur, danes je pa 70 eur

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj