8mi Kolač

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.945
17.341
113
Nevladniki še vedno mislijo, da je zdravstvo pri nas brezplačno.

Žal daleč od tega, da bi bili edini. Ravno par dni nazaj sem se pogovarjal z enim telesno odraslim otrokom ženskega spola, ki mi je predaval o tem kako smo v primerjavi z drugimi kot država res kul s tem našim brezplačnim zdravstvom. Se je pa potem malo zakompliciralo vse skupaj, ko sva se v debati dotaknila določenih postavk na plačilni listi. Po nekem naključju je bejba volilka Svobode, njen tip pa volilec Levice. Me je to kar presenetilo (če verjameš v smrkce).

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in erikson

erikson

Guru
25. avg 2007
23.656
7.393
113
Lastnik Mandale je med razlogi za zaprtje enega od lokalov omenil tudi subvencionirano študentsko prehrano. Tako da ima vsaka državna ugodnost še drugo plat zgodbe.

Restavracija je bila po direktorjevih besedah sicer res na videz polna, a je bil med njimi velik odstotek študentov. Cene za njihove obroke so namreč omejene. "Ne gledamo, kdo je boljši ali slabši gost, ampak pri financah se pa ta razlika pozna," je dodal Bitenc in ocenil, da lokacija v centru poleg prednosti prinaša tudi slabosti.

• Všeč mi je
Reactions: Apollo8

erikson

Guru
25. avg 2007
23.656
7.393
113
Žal daleč od tega, da bi bili edini. Ravno par dni nazaj sem se pogovarjal z enim telesno odraslim otrokom ženskega spola, ki mi je predaval o tem kako smo v primerjavi z drugimi kot država res kul s tem našim brezplačnim zdravstvom. Se je pa potem malo zakompliciralo vse skupaj, ko sva se v debati dotaknila določenih postavk na plačilni listi.
Ta teden sem nekaj gledal stroške za plačilo poletnega dela in koliko študent potem dobi na račun. Imam občutek, da so sedaj vse živo obesili gor, da je bila včasih manjša razlika.

studentsko delo stroski.png