Je splav pri nas prepovedan? Zdaj pa vzami vseh 1253 knjig, ki si jih prebral in mi odgovori.
Ce lahko gasilec na pavzo pritisne, da pride drug gasilec in nadaljuje, kjer je on koncal ali lahko napoti pozar k drugemu gasilcu, potem da.
Ce je v medicini stanje tako, da je ovirano življenje zenske, ce se takoj nekaj ne naredi, potem se jo reši, cetudi otrok pri tem umre.
Primerjaj primerljivo. Ginekolog ima lahko ugovor vesti, ampak to ne pomeni, da zensko pred vrata postavi pa naj se znajde kakor hoče. Niti ne pomeni, da ženski odreka to pravico.
Kako bodo uredile čakalne vrste na abortus?
Ja ampak če slucajna kaka odpove termin.....bodo zadnje preskočile na njeno mesto! (Holobpress)10 do 12 mesecev
Nimaš pojma,..... dobro si začel. V tvojem primeru čisto po učbeniku. Sem pa pomirjen ker ti in tebi podobni veste vedno en list več kot je napisano v bukvah.Nimaš pojma, problematika te zanima in nikoli o njej nisi prebral niti pol strani strokovnega besedila. Rad pa ponavljaš neumnosti vzornikov, ki se ti zdijo kul.
Zaradi legalnega splava je povsod po svetu število splavov upadlo, pri nas se število splavov manjša že dobrih 40 let.
Splav je bil od nekdaj del človeštva (omenja ga stara zaveza in - menda, nisam ni čitao, ali ne osuđujem - ga ni kriminalizirala), in vse prepovedi ga niso uspele omejiti. So pa, dokler je bil splav nelegalen, zaradi njega ženske umirale.
Zaradi legalnih splavov, pa ženske ne umirajo več. Toliko o tem, da te zares zanima demografija.
Lej tu si ti začel o splavu, tema je o 8m in o njihovih "dejavnostih"A sem imel jaz kaj zraven z njimi? S povojnimi poboji izpred 80ih let? A je imel kaj zraven kdo drug s foruma? Demografsko nemogoče!
Še ena neumnost, s katerimi vas radikalizirajo poceni demagogi.
In še o tardečih pridobitvah: pa bi pravice ženskam zrihtali ta črni. Ste bili na oblasti odkar obstaja človeštvo, pa niste hoteli.
In še huje je: tudi zdaj nočete. Ta tema sama je rezultat vaših hotenj po prepovedi splava. Človekove pravice žensk vas neskočno motijo.
V dokaz mi sploh ni treba citirati Trumpa, lepo iz žepa potegnem:
- Peterleta (ob sprejemu nove ustave se je uveljavil slogan "Peterle nima jajc"), ko je pred 20imi leti kandidral za predsednika RS (v Playboyevem intervjuju se je vtaknil v število splavov pri nas, pa ni niti vedel, da ta pada že od začetka 80ih let, ker ga problematika v resnici sploh ne zanima; ga pa zanima poceni nabiranje političnih točk)
-Tonina, ki problematizira pravico do splava ob vsakih volitvah. Ampak ne preveč (prepoved nikoli ni bila njegova intimna opcija, ga pa zanima poceni nabiranje političnih točk), toliko da vam pošlje signal, da je "vaš". Da ga ne bi kdo slučajno med ta rdeče dal...
Ne toliko PR kot zbiranje dnarja. Poglej promet 8m in njihove akcije.Mah, da se ne filozofira. Pri tistem zbiranju podpisov za varen splav se je kvečjemu šlo za Polsko in Ciper ali Malto. In konec koncev, če eni hodijo v Nemčijo po avto, na Hrvaško zobe popravljati, potem greš lahko tudi poseg opraviti v tujino.
Ta kampanija je bil zgolj nek PR stunt. Ampak to je itak operativa i8m. Glasno kruljenje, efekta nema.
No sej v tem je point. Nekaj držav je problematičnih in 8m se spravi v nekaj kjer se učinkovitost in še več, odgovornost ne da ovrednotiti. Od vode so dvignili roke, (nismo strokovnjaki) v trenutku ko bi se rezultati dejansko videli. Levi anarhisti nikoli niso bili motivirani z rezultatom nekaj ustvariti, so zgolj razdiralci vključno z 8m.Mah, da se ne filozofira. Pri tistem zbiranju podpisov za varen splav se je kvečjemu šlo za Polsko in Ciper ali Malto. In konec koncev, če eni hodijo v Nemčijo po avto, na Hrvaško zobe popravljati, potem greš lahko tudi poseg opraviti v tujino.
Ta kampanija je bil zgolj nek PR stunt. Ampak to je itak operativa i8m. Glasno kruljenje, efekta nema.
Ni res.No sej v tem je point. Nekaj držav je problematičnih in 8m se spravi v nekaj kjer se učinkovitost in še več, odgovornost ne da ovrednotiti. Od vode so dvignili roke, (nismo strokovnjaki) v trenutku ko bi se rezultati dejansko videli. Levi anarhisti nikoli niso bili motivirani z rezultatom nekaj ustvariti, so zgolj razdiralci vključno z 8m.
Ker nisi prebral niti mojega posta, kjer sem utemeljil zakaj pišem v tej temi o splavu (v resnici repliciram, ker ste ga drugi prinesli v debato o 8M): zato ker ob vsakih volitvah desna politika problematizira zakonsko dovoljen splav. Pokazal sem na primeru, ko sta to počela Peterle, ko je kandidral za predsednika in Tonin na zadnjih volitvah v DZ.Je splav pri nas prepovedan? Zdaj pa vzami vseh 1253 knjig, ki si jih prebral in mi odgovori.
Sprenevedaš se.Ampak a so to kampanijo za tujino delali z tujim denarjem al z našim?
a) Ne, nisem tle začel o splavu. Preberi celo temo. O splavu sem začel, 5 strani nazaj, ko je nekdo kritiziral delovanje 8M z argumentom "celo peticijo za dovoljen splav po celi EU delajo".Lej tu si ti začel o splavu, tema je o 8m in o njihovih "dejavnostih"
Meni se tema o splavu ne zdi relevantna, ker kot si povedal število splavov se manjša, kar je logično, kontracepcija, in individualizem sta naredila svoje.
Če pa hočeš iz teme narediti uber novico in uspeh, moraš pa zadevo problematizirat jasno.
Tako kot si ti za poboje umiješ roke si jih jaz lahko za splav, se strinjaš?
Le da v mojem primeru ni bilo in ne bo nikoli toliko gorja povzročenega, kot je bilo v tvojem.
V debato si odgovornost potegnil iz lufta. Sprenevedanje.Nimaš pojma,..... dobro si začel. V tvojem primeru čisto po učbeniku. Sem pa pomirjen ker ti in tebi podobni veste vedno en list več kot je napisano v bukvah.
Ampak ko je za nekaj potrebno biti odgovoren....potem pa niste strokovnjaki.![]()
Butasto, sorry.Kako bodo uredile čakalne vrste na abortus?