8mi Kolač

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.938
4.368
113
Gt_MMZxXkAA9adk.jpg

• Ljubezen
Reactions: Kamele0N

delter333

Guru
21. maj 2010
2.074
1.779
113
Notranjska
Prosim ne pametuj, če ne poznaš zadev. Samska ženska nima šans da posvoji otroka. Dobro situiran par z lastno hišo, dobrimi službami je rabil v naši lepi 12 let, da je lahko posvojil otroka.
Moje mnenje je da posvojitev otroka mora biti težak proces, ker če to spravimo na nivo nakupa štruce v trgovini lahko ustvarimo nove probleme. Zagotovo sem poenostavil in to z namenom, kakor je verjetno z namenom težka pot do posvojitve. Ne vem sicer kako je v drugih državah, prav enostavno verjetno tudi ni. 12 let je pa kruta, to je pa res.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.074
1.779
113
Notranjska
(Ko smo bili na oblasti mi, komunisti, je miličnik prišel v okvirjeno naselje, zaprl problematika v prikolico in ga tam vzgajal tako dolgo, da niti strop ni bil več bel. Spet nekaj, kar ste zjebali. :-D)
Vzojno ste tudi ljudi pometali v jame ampak pustimo zdaj malenkosti, pomemben je splav in z vami pridobljene človekove pravice, katere so v svetu prišle skupaj z razvojem družbe organsko. So pa vse te pravice močno zajedle v demografijo držav, kar se bo pa videlo na daljši rok.

delter333

Guru
21. maj 2010
2.074
1.779
113
Notranjska
Ne razumem, kako bi to fizično vplivalo name, če bi sorodniku miličnik razbil zobe? Razen kot prikrito grožnjo (kar je pod nivojem, in jaz s tabo tako ne komuniciram) / branjenje dobrega imena nekdanje milice? Celo v familiji sem imel (že pokojnega) miličnika... kako bi moje pisanje lahko upravičilo tako reakcijo?

In še vir: v cajtengih je točno to navedel policaj, ko je komentiral problematiko nezakonitih čezmejnih migracij. Včasih je očitno milica te pristojnosti imela, seveda je šlo za okvir nekdanje Juge, kar pove že ime milica.
Vi ste jim pobrali še tisto malo kar jih je imela ob koroni. Ampak volilni slogan je potrebno udejanjiti pa četudi z glavo u zid.

tony

Guru
23. jul 2007
10.220
1.773
113
To s korono je nesmisel.

Ja, to da smo podrli ograjo na meji je neumnost. V časih Jugo vojske je v javnem diskurzu bil prisoten termin deterent, in vsi smo vedeli, kaj je pomenil.

Zagotovo bomo ograjo - ne vem kdaj, ampak še za časa naših življenj - spet postavljali, tokrat 2x višjo...

tony

Guru
23. jul 2007
10.220
1.773
113
(...) pomemben je splav in z vami pridobljene človekove pravice, katere so v svetu prišle skupaj z razvojem družbe organsko. So pa vse te pravice močno zajedle v demografijo držav, kar se bo pa videlo na daljši rok.
Nimaš pojma, problematika te zanima in nikoli o njej nisi prebral niti pol strani strokovnega besedila. Rad pa ponavljaš neumnosti vzornikov, ki se ti zdijo kul.

Zaradi legalnega splava je povsod po svetu število splavov upadlo, pri nas se število splavov manjša že dobrih 40 let.

Splav je bil od nekdaj del človeštva (omenja ga stara zaveza in - menda, nisam ni čitao, ali ne osuđujem - ga ni kriminalizirala), in vse prepovedi ga niso uspele omejiti. So pa, dokler je bil splav nelegalen, zaradi njega ženske umirale.

Zaradi legalnih splavov, pa ženske ne umirajo več. Toliko o tem, da te zares zanima demografija.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

tony

Guru
23. jul 2007
10.220
1.773
113
A tako z enim stavkom znaš relativizirati takšne stvari? Medtem pa o Nikinih sposobnostih pišeš romane in kar je groteskno o tardečih pridobitvah!
Tu zgubiš vso kredibilnost.
A sem imel jaz kaj zraven z njimi? S povojnimi poboji izpred 80ih let? A je imel kaj zraven kdo drug s foruma? Demografsko nemogoče!

Še ena neumnost, s katerimi vas radikalizirajo poceni demagogi.

In še o tardečih pridobitvah: pa bi pravice ženskam zrihtali ta črni. Ste bili na oblasti odkar obstaja človeštvo, pa niste hoteli.

In še huje je: tudi zdaj nočete. Ta tema sama je rezultat vaših hotenj po prepovedi splava. Človekove pravice žensk vas neskočno motijo.

V dokaz mi sploh ni treba citirati Trumpa, lepo iz žepa potegnem:
- Peterleta (ob sprejemu nove ustave se je uveljavil slogan "Peterle nima jajc"), ko je pred 20imi leti kandidral za predsednika RS (v Playboyevem intervjuju se je vtaknil v število splavov pri nas, pa ni niti vedel, da ta pada že od začetka 80ih let, ker ga problematika v resnici sploh ne zanima; ga pa zanima poceni nabiranje političnih točk)
-Tonina, ki problematizira pravico do splava ob vsakih volitvah. Ampak ne preveč (prepoved nikoli ni bila njegova intimna opcija, ga pa zanima poceni nabiranje političnih točk), toliko da vam pošlje signal, da je "vaš". Da ga ne bi kdo slučajno med ta rdeče dal...

• Všeč mi je

tony

Guru
23. jul 2007
10.220
1.773
113
"(...) pomemben je splav in z vami pridobljene človekove pravice, katere so v svetu prišle skupaj z razvojem družbe organsko. So pa vse te pravice močno zajedle v demografijo držav, kar se bo pa videlo na daljši rok."

Pa še nekaj: ker imamo empirične izkušnje z družbami kjer se je dostop do splava omejilo ali pa kriminaliziralo, imamo tudi čisto praktične izkušnje kaj se v takem primeru zgodi z demografijo: ljudje manj seksajo kot prej.

Demografija vas v resnici niti slučajno ne zanima. Vaš fetiš je jemanje pravic ženskam.

• Všeč mi je