5G je začetek konca za vse narode!

philips

Majstr
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
8.749
148
63
In točno to mene moti pri 5G, njegov domet. Vsi pravijo, da ni sevanja pri testnem oddajniku v BTC-ju, v resnicu pa bo potrebno vsaj kakšnih 50 ali pa še več, da se bo BTC pokril za normalno uporabo. Naj testno pokrijejo celotno LJ pa potem testirajo, če se pojavijo kakšne težave pri ljudeh. Glede na gosto poseljenost oddajnikov bo zelo natačno lahko locirati posameznika, malo v razmislek.
Kolikokrat še moram napisati, da ne moreš hkrati imeti dometa in visokih hitrosti...

Frekvenčni spekter je omejen tako zakonsko, kot tudi fizikalno - samo določene frekvence so uporabne za neusmerjeno propagacijo signala.

Vsi v dometu si med seboj delijo pasovno širino, tako da je edina rešitev znižanje dometa, zato da se manj uporabnikov "moti" med sabo in ima posledično višje hitrosti.

Nižji domet tudi pomeni MANJ sevanja, saj so oddajne moči posameznih oddajnikov konkretno nižje.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
7.578
1.742
113
Dolgo me ni bilo tu in veseli me na vse komentarje. Vem, da ste komentirali iskreno pa čeprav so začetne prispevke napisali sami težki pametnjakoviči.

Najbolj smiselni prispevki so se nanašali na smiselnost same izvedbe tako stroškovnega projekta. To je res ena izmed zelo pomembnih točk, ki ji mi "paranojiki" pozabljamo omeniti. Če človek povsem odmisli vse ostalo in se osredotoči povsem na finančni vidik je to še ena velika greška. V bistvu bodo 5G telefoni bili 200 do 300 evrov dražji, njihove baterije bodo zdržale manj,...Na nek način bi se vrnili nazaj v čas. Samo s čim bi to opravičili? Pravijo nam, da bomo lahko potegnili dol filmček s neta v manj kot minuti! Pa kdo gleda filme na pametnem telefonu? Če imaš doma televizor in optiko zakaj bi rabil plačevati za drag pametni telefon, še dražjo naročnino za 5G,...? Nekaj za razmislek!

Za Slovenijo brez 5G
Da vas psranojikov ne bo kak operater stožil do gat zarad škode ki jo povzročate z vašimi nebulozami.
 

pino

Pripravnik
20. jan 2008
208
19
18
Ja in sedaj bo svet ukinil 5G, ker so/smo nekateri zaskrbljeni zaradi sevanja. Malo morgen, ali bomo sprejeli ta 5G ali pa ostali na tem področju odzadaj. Da bi toliko vpili, kaj vse pojemo pa o tem se zelo malo sliši. Pa tudi če je škodljivo, bodo že nacionalke z denarjem poskrbele, da ne bo nevarno. Denar je sveta vladar. To se je do zdaj zmeraj pokazalo, da svet tako deluje in tako bo tudi naprej.
 

CLIO15

Guru
1. nov 2007
7.200
639
113
Hudič Fen še bolj seva pa ga babe pridno okrog svoje betice sučejo.

Saj kaj ne veš ne boli.
 
  • Všeč mi je
Reactions: wildude

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
11.712
988
113
Najbols je blo da so protest izvedli na obmocju pokrivanja 5G, ne le to, 5G bazna postaja je bila ves cas 20m stran od njih. To je dokaz da lahko s 5G bivajo v simbiozi, tudi bazna postaja je s svojo prisotnostjo podprla njihov namen.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Mirc4u2c

ferdo

Guru
3. sep 2007
5.478
1.193
113
Ljubljana
hmpg.net
Vedno sem mislil, da je Nova 24 pa ekstremno desno usmerjena, vendar očitno je tudi prežeta s srednjeveško logiko.
Ministrstvo za javno upravo je bilo organizator javnega posveta o tehnologiji 5G, pa so dovolili nastop vsem vračem, ki imajo mnenje o 5G (ne poznajo pa tehnologije ne 5G, tudi ne 4G,3G,..). Kljub temu, da je posvet bil javen, to ne pomeni, da lahko dobijo besedo ljudje, ki o stvareh (stvari ne pomeni 5G - zgolj znanstvena metoda dokazovanja je pogoj) nimajo pojma.
 

endvatri

Guru
2. mar 2018
9.207
2.738
113
Nova TV samo poroča o podivjanem izpadu prosrbskega aktivista savića na javnem posvetu o tehnologiji G5. Vse drugo so tvoje blodnje spet.
 
  • Všeč mi je
Reactions: 8888