3. svetovna vojna?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.795
8.206
113
Ne, sem kar napisal kar sem mislil rect. Meni je vseeno ce zivis v zanikanju resnice glede rezima v Iranu sam prosim ne od mene pricakovat da bom tebi na ljubo pocel enako.

Iran s to blokado grozi vsakic ko malo zadisi po tem da jim bo kod onemogocil zlorabo lastnega ljudstva.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.731
17.109
113
a5Qq19E_460swp.webp

• Objave ne odobravam
Reactions: jonny77

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.767
5.359
113
Mene pa bi. V ta scenarij ne verjamem. Če Rusi niso v Ukrajini, tudi ZDA ne bodo upale v Iranu. Iran lahko konec koncev dobi jedrsko orožje tudi tako, da mu ga proda prijateljska država, ko se stvari resno zaostrijo.
Seveda pa o teh stvareh nimam pojma, kot verjetno noben na alterju.

Razlog, zakaj je Iran doslej samo grozil z blokado ožine, je po mojem mnenju v tem, da bi tudi bolj ali manj prijateljske države to hudo motilo.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.061
971
113
toti Maribor
Ne, sem kar napisal kar sem mislil rect. Meni je vseeno ce zivis v zanikanju resnice glede rezima v Iranu sam prosim ne od mene pricakovat da bom tebi na ljubo pocel enako.

Iran s to blokado grozi vsakic ko malo zadisi po tem da jim bo kod onemogocil zlorabo lastnega ljudstva.
Kaj pa tebe toliko moti režim v Iranu? So ti Iranci kaj naredili? Ko se voziš z njihovo nafto, ti ta ne smrdi? Ali, pa morda nasedaš na zahodno propagando o Iranu? Pa ja jih ne sovražiš zgolj zato, ker so pač muslimani?

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

zakon

Guru
16. maj 2008
9.061
971
113
toti Maribor
Ko nekateri tu gori radi opletate z jeziki o menjavi režima in uvozu demokracije, se raje spomnite iz zgodovine, kakšno dobro demokracijo imajo sedaj v Iraku, Afganistanu, Libiji .....

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.795
8.206
113
Kaj pa tebe toliko moti režim v Iranu? So ti Iranci kaj naredili? Ko se voziš z njihovo nafto, ti ta ne smrdi? Ali, pa morda nasedaš na zahodno propagando o Iranu? Pa ja jih ne sovražiš zgolj zato, ker so pač muslimani?
Ne, dva prosilca za mednarodno zascito imam kot najemnika. Enemu je rezim odvzel vso zemljo ter tovarno katere lastnik je bil. Star je 50 let. V nasi drzavi se delodajalci norcujejo iz njega. Vozil je wolt in podobne zadeve. Pred enim mesecem mi je ponosno pokazal kombinezon ker ga je zaposlil nek obrtnik. Dec je mel solze v oceh od srece da je malo naoredoval po lestvici. Govori slovensko. Iz drzave so ga nagnali samo zato ker bi zelel sprejeti islamske vere.

Drugi je pobegnil ker bi ga sicer zaprli zaradi udelezbe na protivladnih protestih. Protestiral je, ker so njegovi druzini pobrali zemljo ker se niso spreobrnili v islam. Njegova legendarna izjava: jaz ne zelim vasega drzavljanstva - jaz sem iranec. Ko pade ta rezim grem nazaj pa magari pes tako kot sem prisel.

vecina prebivalcev ni muslimanov, na silo pa vlada islamska verska oblast.

Menda nemuslimanom direktno povedo da to ni njihova drzava in da so meje odprte ter da naj gredo.

Zato sem proti rezimu v Iranu. Zdej mi pa razlozi da je cisto fajn da je tako. Tu te bo pa zmotilo ko bo kak zupnik bedarije govoril.

zakon

Guru
16. maj 2008
9.061
971
113
toti Maribor
Ti si prvi ki si s tem zacel opletat.
Mar ni cilj Izraela in ZDA menjava režima? Kar se pa tiče tvojega odgovora, pa to ni tvoj problem, ampak problem Irancev. Saj če ne bi bil tako zaplankan, bi mogoče videl, da imajo v ZDA in Izraelu popolnoma enak režim samo malo bolj v celofan zavit. Obsodbe brez dokazov, prisluškovanje na vsakem koraku itd..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.795
8.206
113
Mar ni cilj Izraela in ZDA menjava režima? Kar se pa tiče tvojega odgovora, pa to ni tvoj problem, ampak problem Irancev. Saj če ne bi bil tako zaplankan, bi mogoče videl, da imajo v ZDA in Izraelu popolnoma enak režim samo malo bolj v celofan zavit. Obsodbe brez dokazov, prisluškovanje na vsakem koraku itd..
Dajva razclenit preden se bolj zabluzis. Ti si mene vprasal kaj mene moti rezim v iranu. In mi skusal podtaknit da me iranci motijo ker so muslimani. Sem ti kulturno odgovoril in ti objasnil da v rasnici iranci niso vsi muslimani.

Ampak ti (ki se imas za nezaplankanega) si si vzel pravico da bi meni dolocil kaj je moj problem in kaj ni. Torej svoboda lastnega mislenja ampak samo toliko casa kot se sklada s tvojo agendo. In potem sem jaz zaplankan.

Ti bom dal plasticen primer: ce Iranski rezim ne bi izganjal lastnih drzavljanov, teh drzavljanov ne bi bilo pri nas. Sicer bi imeli manj delovne sile ampak hkrati vec ponudbe na trgu stanovanj (ker bi ziveli v iranu ne pa v LJ). In potem bi morda tudi tebi uspelo se ukvarjat s svojim problemom ne pa da moramo to sofinancirat davkoplacevalci.

Tko da ti zaplankano sporocam, da uporabi lastne nasvete in se ukvarjaj z lastnimi problemi ne pa meni dolocat o cem imam lahko mnenje in o cem ne.
In preden bo jok in stok - sam si sprovociral odziv.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.925
623
113
42
povsod malo
Sploh me ne bi presenetilo ce bi ZDA s par jedrskimi konicami ruknile Iran in to opravicile kot preventivni napad.
Saj imajo nejederske MOAB.
Ce jih bodo jih bodo s temi.
Potem pa Iranu ni problem par sto kil navadnega urana v raketo dat in poslat na izrael.
V vsakem primeru bodo imeli kontaminiran izrael pa ce jo sestrelijo v zraku ali pa prileti do cilja.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.582
11.646
113
kod Džej-Zija
Daj ne bluzi. Pojdi protestirat proti oblasti in sporoči, kjer boš imel problem. Hint: ne pri nas, ne v ZDA, ne v Izraelu. Ko boš pa v Iranu kot ženska stopil na ulico brez hijaba, ali tekmoval v tujini v športnem plezanju brez hijaba, pa sporoči, kako bo šlo. Recimo tako, da ostaneš brez vsega, morda celo brez življenja. Lahko pa še malo jamraš o grdi grdi zahodni propagandi.

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.104
2.496
113
Pomurje
Dajva razclenit preden se bolj zabluzis. Ti si mene vprasal kaj mene moti rezim v iranu. In mi skusal podtaknit da me iranci motijo ker so muslimani. Sem ti kulturno odgovoril in ti objasnil da v rasnici iranci niso vsi muslimani.

Ampak ti (ki se imas za nezaplankanega) si si vzel pravico da bi meni dolocil kaj je moj problem in kaj ni. Torej svoboda lastnega mislenja ampak samo toliko casa kot se sklada s tvojo agendo. In potem sem jaz zaplankan.

Ti bom dal plasticen primer: ce Iranski rezim ne bi izganjal lastnih drzavljanov, teh drzavljanov ne bi bilo pri nas. Sicer bi imeli manj delovne sile ampak hkrati vec ponudbe na trgu stanovanj (ker bi ziveli v iranu ne pa v LJ). In potem bi morda tudi tebi uspelo se ukvarjat s svojim problemom ne pa da moramo to sofinancirat davkoplacevalci.

Tko da ti zaplankano sporocam, da uporabi lastne nasvete in se ukvarjaj z lastnimi problemi ne pa meni dolocat o cem imam lahko mnenje in o cem ne.
In preden bo jok in stok - sam si sprovociral odziv.
Se pravi na par Irancih v LJ, delaš dizertacijo režima v državi v kateri verjetno nikoli nisi bil.

Lahko pa so ti v LJ gnilo jajce Irancev.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.458
1.279
113
43
Nobenemu normalnemu človeku režim v Iranu nebi smel biti všeč. Kar pa se ne pomeni da se lahko v njega vojaško vtikas. Tudi to da Iran ne sme met jedrske bombe je nič drugega kot hinavščina. Naj se Izrael odpove bombam pa te nej bodo pametni.

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: Ateis in zakon