uporabnik:
geslo:
 
  Prazen žakelj ne stoji pokonci >> Gurmanske mojstrovine
Prejšnja tema Prejšnja   Pregled vseh tem Vse teme   Naslednja tema Naslednja  Skrčen način Skrčen
Skok na neprebrano sporočilo Strani v tej temi: 1 2 3 (prikaz vseh)
twinman
novinar
**

Registriran od: 17.07.2012
Sporočil: 1105
Lokacija: Ljubljana
Domača pizzerija
      #2632836 - 21.11.2017 00:45

Kako doma pečete pizze? Doma smo začeli v protfanu s tisto real deal domačo pizo. Potem smo dali v novejšo pečico, ki ima 300 stopinj litoželezno plato in je bil precejšen preskok. Zdaj kraljuje pečka na pelete....500 stopinj, kot v pizzeriji. Vse pizze so po svoje ok, samo ta zadnja zahteva še predpripravo, da res zasije rezultat. Delamo klasični recept Verrace standard, moke se pa sedaj tudi že dobijo. Pa ne sedaj debata katera je boljša, amapk kako delate in kaj se obnese.

http://www.pizzanapoletana.org/public/pdf/disciplinare%202008%20UK.pdf

Prej:


Sedaj:


--------------------
https://www.facebook.com/zarovnije/
https://www.facebook.com/groups/zarovnijebbqpitmajstersslovenija/


Popravil(-a) twinman (21.11.2017 00:55)


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
dentex
novinar
***

Registriran od: 20.09.2007
Sporočil: 1850

Predstavi.Se:
Re: Domača pizzerija [Re: twinman]
      #2632854 - 21.11.2017 06:15

Saj veš kaj sem ti rekel, ko sem probal tole tvojo

Spet si dal božičku delo 🍻🍺


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
kalbo
trač pisalec
**

Registriran od: 07.10.2013
Sporočil: 4143
Re: Domača pizzerija [Re: dentex]
      #2632876 - 21.11.2017 07:48

Mam en recept za testo, k mi ga je dal že 15 let nazaj en picopek. Itak je mal predelan oziroma ko tokrat delaš s testom je vse že mal automatik in se pač moki prilagodiš. Itak je princip isti, ostalo pa nianse. Nažgat pečico do daske in to je to.Tale igračka je na must have listi, sam bo še mal počakala, do takrat pa pečica in Weber.

Popravil(-a) kalbo (21.11.2017 07:48)


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
dobovsek
novinar
**

Registriran od: 27.11.2008
Sporočil: 1107

Predstavi.Se:
Re: Domača pizzerija [Re: twinman]
      #2632905 - 21.11.2017 08:36

Živjo!

Lahko kak link za peč?

--------------------
"kar te ne ubije, te naredi samo močnejšega"




Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
dentex
novinar
***

Registriran od: 20.09.2007
Sporočil: 1850

Predstavi.Se:
Re: Domača pizzerija [Re: dobovsek]
      #2632911 - 21.11.2017 08:43

https://www.zarovnije.si/product-page/uuni-3-wood-fired-oven

Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
dwight
občasni dopisnik
*

Registriran od: 29.11.2013
Sporočil: 50
Re: Domača pizzerija [Re: kalbo]
      #2632928 - 21.11.2017 09:23

Kamin s tlemi iz šamota fejst zakurim, žerjavico povlečem nastran, na tla položim pico, pokrijem z gusastim pokrovom od podpeke in pokrijem pokrov z žerjavico. Se pa priporočam za kak recept za testo.

Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
Miikech
profesionalec
**

Registriran od: 11.07.2013
Sporočil: 972
Re: Domača pizzerija [Re: dwight]
      #2632952 - 21.11.2017 10:45

Tudi jaz prosim za kako kul testo. Vem, da je treba dat cist malo kvasa in vzhajat za mrzlem dan ali vec. Predvsem me zanima, katero moko kupujete za to.

Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
kalbo
trač pisalec
**

Registriran od: 07.10.2013
Sporočil: 4143
Re: Domača pizzerija [Re: Miikech]
      #2632960 - 21.11.2017 11:03

Na linku zgoraj imaš recept.

Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
bertoncl
profesionalec
***

Registriran od: 04.06.2015
Sporočil: 680
Re: Domača pizzerija [Re: Miikech]
      #2632992 - 21.11.2017 12:05

Citat:

Uporabnik Miikech pravi:
Tudi jaz prosim za kako kul testo. Vem, da je treba dat cist malo kvasa in vzhajat za mrzlem dan ali vec. Predvsem me zanima, katero moko kupujete za to.




Tip 00. Pri nas jo je težko ali pa ne mogoče dobit, v Italiji je pa 0,36€/kg.


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
kalbo
trač pisalec
**

Registriran od: 07.10.2013
Sporočil: 4143
Re: Domača pizzerija [Re: bertoncl]
      #2632997 - 21.11.2017 12:15

Tip 500 ti jo zamenja.

Popravil(-a) kalbo (21.11.2017 12:18)


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
ynos
Vremenko
**

Registriran od: 18.07.2007
Sporočil: 19857

Predstavi.Se:
Re: Domača pizzerija [Re: twinman]
      #2633016 - 21.11.2017 12:59

Hvala!

Torej 3g (TRI grame) kvasa je res dovolj za kar nekaj pizz?

Kaj pomeni "rising boxes"? To so tiste klasične visoke posode, kjer zmešaš testo ali kaj posebnega?


Torej zjutraj naredim maso ob 8:00, , dam počivat za 2 uri do npr 10:30. Dam v "Rising boxes" za 6 ur, do 16:30. Naložim sestavine in spečem.

--------------------
"Only the stupid need organization, the genius controls the chaos!" Albert Einstein

"Stupidity should be painful."


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
kalbo
trač pisalec
**

Registriran od: 07.10.2013
Sporočil: 4143
Re: Domača pizzerija [Re: ynos]
      #2633024 - 21.11.2017 13:12

Tisto je za suhi kvas, zna bit pa pol kocke svežega na kilo moke vrh glave dovolj, če delaš počasi in se ti ne mudi.

Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
KrNeki99
profesionalec
**

Registriran od: 03.09.2007
Sporočil: 743
Lokacija: Ljubljana
Re: Domača pizzerija [Re: ynos]
      #2633026 - 21.11.2017 13:16

Ciro Salvo naj bi imel takole:
Flour: 100%
Water: 71%
Salt: 3%
Fresh Yeast: 0.035%

Fermentation period: 20 hours (in balls) (poleti ko je topleje lahko tudi samo 12 ur)


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
ynos
Vremenko
**

Registriran od: 18.07.2007
Sporočil: 19857

Predstavi.Se:
Re: Domača pizzerija [Re: KrNeki99]
      #2633029 - 21.11.2017 13:26

Samo, to jo je potrebno ornk zaviti z nečem? Da se ne posuši kugla in naredi skorja, pa ima obenem plac rasti. Kako?

--------------------
"Only the stupid need organization, the genius controls the chaos!" Albert Einstein

"Stupidity should be painful."

Popravil(-a) ynos (21.11.2017 13:27)


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
KrNeki99
profesionalec
**

Registriran od: 03.09.2007
Sporočil: 743
Lokacija: Ljubljana
Re: Domača pizzerija [Re: ynos]
      #2633030 - 21.11.2017 13:32

jest dam "kugle" v globok velik pekac pa plasticna folija (pol pa "spohtl" pa gasa)

Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
ynos
Vremenko
**

Registriran od: 18.07.2007
Sporočil: 19857

Predstavi.Se:
Re: Domača pizzerija [Re: ynos]
      #2633031 - 21.11.2017 13:32

1. Lahko še kako rečemo glede zaporedja nalaganja na pizzo?

Paradižnikova omaka: Prva plast
Sir/Mozarella: Druga plast če je salama suha, če ni suha, potem je tretja plast.
Nesuhe Salame: Druga plast
Suhe Salama: Tretja plast
Gobice: Za sirom in salamo
Ostala zelenjava: za sirom in zelenjavo...
....

2. Pa še kak dober recept za pizzo obložiti, da ne govorimo samo z klasikah.

--------------------
"Only the stupid need organization, the genius controls the chaos!" Albert Einstein

"Stupidity should be painful."


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
KrNeki99
profesionalec
**

Registriran od: 03.09.2007
Sporočil: 743
Lokacija: Ljubljana
Re: Domača pizzerija [Re: ynos]
      #2633033 - 21.11.2017 13:34

oblozis ponavadi po receptu: manj je vec

Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
twinman
novinar
**

Registriran od: 17.07.2012
Sporočil: 1105
Lokacija: Ljubljana
Re: Domača pizzerija [Re: ynos]
      #2633034 - 21.11.2017 13:35

V prvem postu je tradicionlani recept oz. zaščiten standard napoletane. Moka je lahko tipo 500 naša - se obnese. Je pa dejansko 3g svežega kvasa na 1800gr moke in cca 1l vode. Lahko se dela tudi z drožmi, saj je postopek dolge fermentacije. Dela se na težo ne na volumen. Soli precej....ampak ja...to je to. Testo vzhajam včasih v hladilniku 48 ali več ur v masi, potem ga dam ven za dve.tri ure in naredim hlebčke enkrat, ko oživi. Nobene škode pa ni slediti originalnemun receptu.

--------------------
https://www.facebook.com/zarovnije/
https://www.facebook.com/groups/zarovnijebbqpitmajstersslovenija/


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
twinman
novinar
**

Registriran od: 17.07.2012
Sporočil: 1105
Lokacija: Ljubljana
Re: Domača pizzerija [Re: ynos]
      #2633055 - 21.11.2017 14:43

Omake zelo malo, v bistvu premazes povrsino, ne zlivas po testu. Mozzarele malo, če je mokra, več če je tista čvrsta oz, kak drug sir. Vse ostalo po vrhu, ampak ne da se prekriva. Začimbe in špric olivnega olja po vrhu.

--------------------
https://www.facebook.com/zarovnije/
https://www.facebook.com/groups/zarovnijebbqpitmajstersslovenija/


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
Sine370
profesionalec
*

Registriran od: 27.06.2015
Sporočil: 793
Re: Domača pizzerija [Re: twinman]
      #2633165 - 21.11.2017 21:15

Pacam oluplene pelate lepo na počasi, da izpari odvečna voda. Ko je konsistenca prava za moje oči ugasnem šporget in dodam na drobno nasekljano čebulo.
Testo iz doma zmlete pšenice z malo kvasa, soli in vode.
Na vrh dve vrsti kozjega sira, ali kozje skute in sira.
V pečico na maksimalno temperaturo!
Ne, ne nisem vegi, ampak paše trikrat na leto!
Za tiste, ki še vedno uporabljate ?podpeko?: Tistemu se reče PEKA in kar je pečeno/kuhano tam je pečeno/kuhano pod peko!

--------------------
Iščem žensko z visoko izobrazbo in nizko moralo! (izobrazba ni pogoj)


Dodatne možnosti: Natisni sporočilo   Dodaj v opomnik    
Strani v tej temi: 1 2 3 (prikaz vseh)  
  Prazen žakelj ne stoji pokonci >> Gurmanske mojstrovine
Prejšnja tema Prejšnja   Pregled vseh tem Vse teme   Naslednja tema Naslednja  Skrčen način Skrčen
Dodatne informacije
0 registriranih in 6 neregistriranih uporabnikov brska po tem forumu.

Moderator:  futuristic, Notranjc 

Natisni temo

Pravice
      Ne morete odpreti nove teme
      Na teme ne morete odgovarjati
      HTML je izklopljen
      Markup je vklopljen

Ocena:
Ogledov teme: 3996



Oceni to temo
 
Skoči v forum
 
© Alter.Si spletna skupnost | Pogoji sodelovanja | Nastavitve pišškotkov | Kontakt | 2007-2013 | Vse pravice pridržane