WD TV HD Media Player

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.205
1.371
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Hvala!

V Ditechu sicer nimajo nič na lagerju, bom poslal mail še v E-Tec. Zgleda da je res velik naval na to stvar.

Vidim ja da imajo samo naročene, pa še to ne vejo kdaj bodo dobili. Drugače pa se registriraš daš v košarico in daš tam osebno prevzem. Pa te zadeva čaka 3 dni
smile-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nope, omogoča pa branje raznih 720, 1080 blueray ripov. Te zadeve so po veliksoti tm za okol 2 DVD-ja, kvaliteta slike tut primerno boljša. Čakamo da še blueraye začne brat
grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
V Mariboru v Rolanu jih imajo na zalogi za 110 eur. če še koga zanima ta zadeva.
zmaga.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Jaz mislim, da imate ljudje malo napačno predstavo... bluray 1080p lahko načeloma gledaš tudi na navadni CRT televiziji. Kako to deluje? Pač predvajalnik še vedno dekodira film v polni kvaliteti (kaj drugega mi itaq ne preostane)... ampak povezava med predvajalnikom in tv-jem pač je takšna, kakšna je (PAL, 720p, 1080i, 1080p). Isto velja za divx-e.... predvajalnik jih dekodira v originalni velikosti, prikaže jih pač na taki resoluciji, kakršna je povezava (pač poveča sliko... kvalitete pa nikakor ne izboljša).

Za lažje razumevanje:
- kako pa izgleda, če gledaš HD film na računalniku, ki ima monitor z resolucijo 640x480 (pač pomanjša sliko).
- kako izgleda, če gledaš divx na računalniku, ki ima resilucijo 1920x1200 (pač poveča sliko).

Kvaliteta je pa takšna, kakršna je --> lahko imaš torej monitor, ki zna prikazat vso kvaliteto (in ima še kaj rezerve)... lahko pa imaš monitor, ki ni zmožen prikazati vse kvalitete. Predvajalniku je načeloma vseeno, kak monitor (TV) imaš... predvajati zna, kar pač zna, sliko bo pa bodisi razširil ali skrčil na velikost zaslona (po potrebi).

chlovecek

Pripravnik
21. jul 2007
95
0
6
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Jaz mislim, da imate ljudje malo napačno predstavo... bluray 1080p lahko načeloma gledaš tudi na navadni CRT televiziji.
pa si že imel možnost primerjat 1080p film na CRT tv in na full HD tv? mislim da o tem ni potrebno dodatne debate
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
predvajalnik jih dekodira v originalni velikosti, prikaže jih pač na taki resoluciji, kakršna je povezava (pač poveča sliko... kvalitete pa nikakor ne izboljša).
to je res, ampak če je predvajalnik kot WD TV player edina možnost, da dobiš en 1080p film na full HD tv v najboljši možni resoluciji, je verjetno zelo priročen.
kar se pa tiče kvalitete dvix na velikih lcd tvjih - mam izkušnje, da tv full dobro poveča originalno resolucijoin obenem ne pride do nekih artefaktov, tako da je slika celo lepša kot recimo na ekranu.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.343
2.386
113
Pomurje
Jaz bom verjetno nabavil, panasonic DMR-EH58.
HDD DVD recorder, ki različnim medijem, poviša resolucijo na 1080p.

Sicer bom stvar prej probal in potem kupil.

Je pa še ta stvar zanimiva, DMR-EX 768, ki ima vgrajen DVB-T, ampak nikjer ne najdem če odpira mpeg-4.

Panosonic za to, ker je tudi TV panasonic.

Lp

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Meni je vse to jasno.... jaz sem le odgovarjal cizy-ju, ki ga je zanimalo, kako zgleda 1080p film na 1080i tvju in ostalim, ki jih je zanimalo, kako izgleda dvd na HDTV-ju (so mislili, da poveča kvaliteto).

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik chlovecek pravi:
a ma kdo probleme z daljincem?
meni kar ne dela, ali pa prestavlja kot zmešan - rešitev ponujajo tukaj: http://philips.samipupu.com/philips/wdtvhack/
sam še do folije nisem prišel, je pa smešno da skozi sončna očala z reflektivnimi stekli dela ok
wink-1.gif

Problem se reši že s pravilno postavitvijo WD TV. Reč namreč sprejema motnje od bližnjega plazma ali LCD TVja, ki oddaja svetlobo tudi infrardečem svetlobnem spektru, kjer WD TV daljinček deluje.
wink-1.gif

Ogo

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.082
425
83
45
dolenska
Če bo v pomoč
wink-1.gif
.
LG LCD TV ima senzor svetlobe, verjetno tut vaši LCD TV. Meni je ta senzor motil dalinec za STB. Ko sem nastavil na ročno štimanje slike, se je nehalo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Daljinca ne moreš motit, ker je zgolj oddajnik. Motiš lahko le sprejemnik daljinca, torej napravo katero z daljinecem upravljaš.
wink-1.gif

Torej dve napravi ločiš tako, da se ne motita, recimo da sta ločena v dveh različnih "nadstropjih" TV mizice. TV na vrhu, WD TV štuk niže, vmes pa lesena deska, skozi katero se infrardeča svetloba ne more prebiti. Tako TV ne bo motil WD TV, oz. mora za motnje biti že kak konkreten odboj motečega IR signala iz TVja v WD TV, kar je že zajebano dosečt.
smile-1.gif

Ogo

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
ksz..

bi lahko kdo probal tole, ce mu deluje vredu

The.Dark.Knight.2008.1080p.BluRay.DTS.x264-ESiR

Ker ce vrtim film, so slike vredu, ce pa gledam, pa naredi vse skupaj z veliko kockicami in napačami v sliki.

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
ksz..

bi lahko kdo probal tole, ce mu deluje vredu

The.Dark.Knight.2008.1080p.BluRay.DTS.x264-ESiR

Ker ce vrtim film, so slike vredu, ce pa gledam, pa naredi vse skupaj z veliko kockicami in napačami v sliki.

točno isto se meni dogaja
če gledam film na pcju je vredu ko pa dam na wd tv hd pa kocke...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Opažam tudi, da ne prebavlja najbolje 1080i zadeve...ni tekoče predvajanje oz. je, če se slika ne premika preveč..

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
danes je pa zgleda crko
frown-1.gif

Meni dela, prebere tudi kaj je na disku in USB kljucu, samo predvajati pa noče nič...
frown-1.gif

jutri gre nazaj v štacuno.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Danes sem kupil WDTV + WD 750GB v Big Bangu za 199,99€.

Zadeva je res super. Naložil sem nov firmware in do zdaj so se vse stvari tudi predvajale kot je treba. Težave mi je edino delal homemade .avi, ki noče predvajat zvoka. Ampak to bom že zrihtal.

Sem pa predvajal .mkv (1080p), .avi (divx film), .mpg (MPEG-2 posnetek iz digitalne kamere). Ni bilo nobenih težav. Trenutno imam priklopljeno preko činč priklopov, ker sem še v fazi nakupa nove televizije.

Zelo sem zadovoln.