KSZ.
Še moje videnje zadeve. Mislim, da je zadeva zanalašč narejena tako, da deluje samo "posvečenim", saj se verjetno nato lahko tolažijo, da e-poslovanje ne zaživi, kot bi moralo in se referentom na JU ni potrebno bati za službe.
Sedaj so dali ven, da je s 1.1.16 obvezno sklepanje prijave delavcev za d.o.o. le preko e-vem. Verjetno bo treba dobiti zunanjega izvajalca, ki se bo cele dneve bavil le s podpisno komponento.
Še zadnja prigoda z JU. Mesec pred potekom odločbe za otroški dodatek se spravim oddati vlogo za podaljšanje. To, da sem za to porabil cele tri dni (1. izpolnitev obrazca, poskus oddaje s podpisom, prikaz napake, ponoven poskus (morda je kaj narobe z mano), menjava brskalnika, GOTO 1, 2. se razp.izdim, obupam, poskusim drugi dan na druge sistemu v virtualki z XPji, GOTO 1 and 2, tretji dan grem na Linux, ... in mi nekako uspe. Potem pa čakam. Pride september, pokličem če slučajno niso dobili mojega zahtevka (lahko da jim je kaj odletelo, pa ni prišlo do njih). Pove, da so dobili, ampak da imajo po zakonu časa 60 dni, da spacajo preprosto zadevo, ker da je strašna gneča. Jo povprašam, če moram prihodnjič že dva meseca prej oddati prijavo. Pove, da to ne smem, saj da je dovoljeno oddati vlogo le v tekočem mesecu pred potekom.
Kličem spet konec septembra, kako kaže (4 dni preden mine 60 dni), in mi spet pove, da imajo 60 dni časa, da pa bo pribeležila, da želim prednostno obravnavo. WTF. Prednostno obravnavo 4 dni pred potekom roka. No, danes je že 5 dan po poteku roka, odločbe pa še kar ni. Če se grem malo teorije zarote, mislim, da zanalašč zavlačujejo, saj ker ni odločbe bom lahko kreditiral državo: ne bo otroškega dodatka, vrtec bo dražji, verjetno tudi malica, ...