Englishman, situacija je precej bolj kaotična pri hepB, kjer je vsaj med gorenjskimi džankiji okuženost visoka. Seveda se to skriva, gre za generacijo, katera je prejela vse tri doze cepiva....
Druga stvar je pa ta, da vactinatorji ne izvajajo pravilno postopka cepljenja temveč cepi in potem sprašuj. Seveda so to mediji v začetku molčali, za gorenjske džankije tudi molčijo....
Tudi poskušali so zamolčati, cepljenje 22 otrok z cepivom čez rok, ter poskušajo prikrivati neustreznost skladiščenja doz cepiv itd.....
Noben od tega primerov ni dobil niti grajo, kaj šele kakšne sankcije. Predvsem varnost cepiv znižuje dejstvo, da otrok pred cepljenjem ni dobro pregledan, ter ni temeljito prečekiran karton za alergijami.
Ne zanikam, da cepiva sama po sebi niso varna, če se uporablja v skladu z navodili proizvajalca... sam žal je to daleč od tega. V mojem primeru, so že zajebali pri zdravilih in pri cepivu. Dali so mu penicilin, čeprav je jasno napisano v kartoteki alergija, potem še nek sirup, čeprav je v kartonu napisano, da je priporočeno, da se daje v obliki tablet, ker je na sestavine (testiranje) konzervanse alergičen in je po celem telesu lišajast....
Tko da mormo hodit zraven in lokalne šarlatane opozarjat preglej kartoteko, to in to in to.. Aja sej res in podobno. Težav z osebno zdravnico ni, vendar je ta po ne vem kakšnem ključu vedno odsotna, ko otrok zboli..
Pri dr H je blo isto, na kocu smo bili zopet na Jesenicah, peljala pa ga je tašča. Medtem ko je dobil močno alergijsko reakcijo, ga je še poslala domov, ko sem prišel iz službe sem ga peljal direkt na Jesenice, kjer me drugi dohtar nadere, če smo normalni kaj smo čakali. Ko pa mu razložiš, da ga je po pregledu johana iz kr.. zdravstvenega doma dam poslala ter predpisala zytrec pa gobec v halji nenadoma utihne
AHA VSE JE KUL....
Le jebo mater tak dohtar in vactinator sem lahko tudi jest. Šus v ramo in voila...
Še enkrat pri nas se ne izvaja cepljenje po pravilih, ki so jasna, vendar štepsanje zasebnih ordinacij je pač bolj važno. Kjer zasebna ordinacija v Kranju pregleda dva razreda v eni uri...
Lahko si predstavljaš, da niti kartona ne odpre.....
Ko pa je štala je pa starš kriv, zdej po novem dobi neke obrazce, da samo preložijo krivdo.. to je vse