Tale teden sem se po daljsem casu nekajkrat vozil na relaciji gorenjska-obala in zgrozen ugotavljam, da je kamionov, tranzita, iz dneva v dan vec. Ravno prisel sem iz portoroza in na voznem pasu en za drugim, z 20m razmaki, vozijo kamioni. Voznega pasu kot takega vec ni, samo prehitevalni kjer kolikor toliko normalno poteka promet in se na tem obvezno vsak kilometer naletis na kamion, ki prehiteva drugega z 2km vecjo hitrostjo...
Pametna drzava bi lahko vse ceste obnavljala izkljucno iz tega tranzita. In v prihodnjih desetih letih zgradila stiripasovnice. Iz taistega denarja tako pa se mi zdi, da slovenci prevec prenesemo.. in ne upamo nic storiti.
Kje so casi, ko smo po stari cesti prisli iz lj-sentvid do kopra prisli v 40min, sredi sezone
Pametna drzava bi lahko vse ceste obnavljala izkljucno iz tega tranzita. In v prihodnjih desetih letih zgradila stiripasovnice. Iz taistega denarja tako pa se mi zdi, da slovenci prevec prenesemo.. in ne upamo nic storiti.
Kje so casi, ko smo po stari cesti prisli iz lj-sentvid do kopra prisli v 40min, sredi sezone