K: robotska kosilnica

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.401
7.587
113
No samo tudi luba je sele z modelom 3 zacela z lidar, prej pa rtk. Dreame pa ima od vsega zacetka lidar

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
10.237
1.689
113
Titograd
Da vidim kako Luba dela, je dovolj da grem po naši majhni vasi, 4 ali 5 jih ima lubo 2 sicer... dreame ne poznam sploh nobenega, niti tega, niti z A2, da bi vedel kako je zadovoljen s tem kak mu robot dela. V facebook grupi sem sicer videl da imajo z lubami precej težav, ampak od teh ki jih poznam, pa nima nekih posebnih težav nobeden. Vsi zadovoljni. Za dreame sploh ne vem ali obstaja kakšna skupina slovenskih uporabnikov)?

Eden zelo blizu mene ima yuko (ali yuko mini?), ki je bila lani updejtana z lidarjem, pa je zelo zadovoljen.

Tako da mene zanima v končni fazi tudi kako mašina opravlja svoje delo. Ni mi problema vsake toliko menjati rezila, spucati senzorje, spucati podvozje, tudi kje kak rob popraviti ki ga ne bo odkosila, ne bi pa želel lep denar odšteti za nekaj, ki brez moje intervencije ne zmore zvoziti ene same košnje, ker to pomeni da sem vrgel ven denarja za en dopust, časa pa mi košnja še vedno vzame enako kot z samohodko...

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Samo Svoj

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.401
7.587
113
Jaz bi rekel da je drobovina, strojna oprema vsem enaka, vse delajo kitajci.

pojdi pogledat dreame na sejem Dom, bo zdaj kmalu

Dip

Zelenc'
16. mar 2017
5
0
1
Kaj priporočate za 750m2 parcelo, ravno, kvadratno. Segway Navimow i108E?
Brez žice, do roba, po vzorcu, da ji dež ne pride do živega.

1772491206764.png

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.767
8.897
113
Tako kot vse +- 5cm. Ene malo več ene malo manj. Razlike med eno in drugo skrajnostjo pa tam okoli 10cm. Za vsako moraš z silkerco popravljat. Razen če ne kupiš take s stranskim rezom oziroma dodatnim rezilom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.401
7.587
113
Mislil sem če ima sistem, da premakne nožke bližje robu, ali imajo to samo veliki?

gr69

Guru
15. dec 2009
12.222
3.216
113
še v SLO - ampak komaj
Tudi če ga ima - 100% do roba (zida) ne bo nobena.
Najbolj “čisto” je če se ob robih položi “5 cm robni tlakovec” in se kosi čez - pa tudi tu bo treba vsake toliko popravljati. Alternativa - boomefect ob robu …

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

APM

Fizikalc
28. okt 2013
129
25
28
Razmišljam da pred sezono zamenjam zdaj že star Automower 305. Je ta zdaj najboljše za enostaven in raven teren ali bi bila bolja Yuka ali kaj drugega? Najbolj važno mi je da zanesljivo dela ter dober support če se kaj pokvari. Pa da kosi sistematično (to tak mislim da zdaj že vsi) in dobra povezava s telefonom.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.401
7.587
113
Razmišljam da pred sezono zamenjam zdaj že star Automower 305. Je ta zdaj najboljše za enostaven in raven teren ali bi bila bolja Yuka ali kaj drugega? Najbolj važno mi je da zanesljivo dela ter dober support če se kaj pokvari. Pa da kosi sistematično (to tak mislim da zdaj že vsi) in dobra povezava s telefonom.

Najbolj ziher so husqvarne…mislim da zdaj celo akcija garancije 5 let

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.764
6.924
113
Grr, letos imaš že drugič rdeča luč na polnilni postaji.
Včeraj ob 13-ti še ok , danes no pasaran.

Prvič sem našel z am/mw radijem (v začetku marca) , danes ni uspelo.
Ko bo čas probam tako

Žica ovita od zinšpule do svečke in naprej do mejne žice (3 žice skupaj) ter am radijo, mogoče se bo sedaj bolj zaznalo, kjer ropota in kje ne.

Drugega generatorja signala nimam.

Drugače bom moral nabaviti el. pastirja in poslušati, kjer prebija.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.581
6.891
113
kupi si namenski tester. dobiš na amazonu za 40€ najdeš brez zajebavanja takoj. Lahko pa tudi odkrivaš toplo vodo in zapravljaš čas.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.603
11.465
113
EU
Mi smo imeli nekakšni tester od Husqvarne, vendar smo začeli uporabljati tudi svoj način.
Na strateških vogalih zanke prekinili žico in sestavili nazaj z luster spojkami. Luster spojke vstavili v majhne PVC škatlice, zaprli in zakopali.
Ko je zanka odpovedala, z univerzalnim voltmetrom in dolgo žico bi na teh stikih hitro preverili, na katerem območju je okvara.
Največja težava so bili krti, ki bi poškodovali izolacijo na žici.
Še večja težava s krti je v zimskem času, ko imajo cajt vse pr3fukat po travniku do pomladi.
Pomladi je bila odločitev, ali bomo popravljali, ali vse opustili in kupili satelitsko kosilnico.
Kupili satelitsko.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
56.401
7.587
113
Kaj ne gre tudi s tistim navadnim detektorjem zic? Ko tudi v stenah s tem isces lahko?