Fyi: odškodnina gre v dohodnino in jo moraš v 15 dneh po prejemu nakazila prijviti FURS.Danes tudi nakaz obljubljen znesek...tako da če bo kdaj kdo v podobni zagati, naj mi piše...sem pol leta zabil za to zadevo
Ni logično, ker sam naziv "odškodnina" kaže da nisi nič zaslužil. Dobil si nazaj tisto, kar si izgubil. V drugačni obliki.Fyi: odškodnina gre v dohodnino in jo moraš v 15 dneh po prejemu nakazila prijviti FURS.
Been there, done that.
Se strinjam. Ampak žal imam pisni odgovor FURSa, kjer navajajo, da ta je ta vrsta odškodnine drug dohodek, ki ni oproščen plačila dohodnine. Lahko pogledaš v zakon in jih demantiraš.Ni logično, ker sam naziv "odškodnina" kaže da nisi nič zaslužil. Dobil si nazaj tisto, kar si izgubil. V drugačni obliki.
Ob napovedi plačaš 25% akontacije, potem pa se ob izračunu doplača ali vrne.Uuu, to pa nisem vedel, Hvala za info.
Kaj pa če tega ne naredim?
Sej prtljage se ogromno zgubi, oz založi ali pošlje na druge lokacije...vendar se skoraj vedno najde in dobiš čez par dni...Ni prvič, ampak spet so skakalcem (oziroma skakalkam) prevozniki izgubili opremo.
Zanimivo. A potem moraš prijavljati tudi odškodnino s strani zavarovalnic? Recimo za razbito steklo.Se strinjam. Ampak žal imam pisni odgovor FURSa, kjer navajajo, da ta je ta vrsta odškodnine drug dohodek, ki ni oproščen plačila dohodnine. Lahko pogledaš v zakon in jih demantiraš.
Neobdavčljiva odškodnina je za neupravičen pripor, žrtve vojne in kaznivih dejanj, tiste, ki so se preko transfuzije okužili s HIV ...
Ob napovedi plačaš 25% akontacije, potem pa se ob izračunu doplača ali vrne.
Če ne napoveš dohodka in začnejo inšpekcijski postopek, plačaš davek, obresti in 250-400 € globe.
Ne vem, meni je rekla, da sezname sicer dobivajo, tako da sem prijavil.
Fyi: odškodnina gre v dohodnino in jo moraš v 15 dneh po prejemu nakazila prijviti FURS.
Been there, done that.
Ne vem. Odškodnine, ki sem jo letos dobil po poplavah nisem prijavljal. Tukaj naj me pa kar začopatijo, če imajo jajca.Zanimivo. A potem moraš prijavljati tudi odškodnino s strani zavarovalnic? Recimo za razbito steklo.
Približno tam tam.Sicer me ne čudi, ker kekci na FURSu vse prevečkrat zgubijo stik z realnostjo, a je vprašanje kdaj so ti to “povedali”.
Ker glede na: Klikenzi so dobili po prstih in jim je US razložilo kdaj dohodnina ja in kdaj ne.
In za odškodnino za izgubljene osebne stvari, izplačane celo po mednarodni pogodbi - ergo običajni znesek, le-ta ne more biti predmet dohodnine.
joj to je res grozno zmeraj, upam da ti rataSicer bi mogoče tole šlo bolj pod pravniško temo, vendar vseeno:
4.9. Sem potoval z Lufthanso v Atlanto. Iz Dunaja, v Frankfurt, nato Atlanta. Kot kaže je kovček ostal v Frankfurtu in se tam izgubil.
V Atlanti sem prijavil zadevo.
Čez 7 dni sem online dal zahtevek za povračilo stroškov nabave osebnih stvari (poslal račune spletno oglaševanje) in so mi nakazali 93€.
Ampak, kovčka po mesecu in pol še vedno ni. Online tracker pravi, da ga iščejo...
Vmes so mi po telefonu rekli, da so ga že našli, danes, da ga spet ni. Online sem izpolnil tudi obrazec in opise kaj je notri, ter kako kovček zgleda...
https://sajeposlovnadarila.si/collections/oblacila
Kaki predlogi, kako stvar speljati naprej, ali pa vsaj kak denar izterjati, raje bi sicer kovček nazaj...