APA kategorija je res največja, ker se tega stila ljudje najprej lotijo, čeprav ni ravno začetniški, saj ne odpušča nobenih napak, piv pa veliko s.fukanih do amena. Veliko jih je prijavilo piva ravno zato, da bi dobili feetback, zato mogoče ne gre zamerit, da je na tekmovanje prijavljeno pivo ki zasmrdi po DMSju in fenolih, bolnici in nevem čem še, že ko ga osvobodiš zamaška, kar ti da jasno vedet, da je stvar okužena, da je fermentirala na absolutno prvisoki temperaturi, se pravi da je šla fermentacija v maloro v vseh pogledih. Pol se pa trudiš nabrat pike, jezik te peče, pa ugotoviš, da ne samo da je fermentacija zgrešena, da je stvar okužena, ampak tud drozganje ni ravno briljantno, ker je stvar še vodena za povrhu. Takemu pa, če se še tako trudiš ne ubit pivovarske žilice, več ko 15 pik ravno ne moraš dat in tud kaj drugega ne morš spodaj napisat kot to, da naj si prebere osnove.
Belgijci so pa spet naslednja kategorija, ki se je lotevajo premal izkušeni pivovarji in ne berejo osnov. Ampak vsako leto bo bolje, v to verjamem. Bo pa seveda tud letos marsikdo užaljen, verjamem.