V jamo, ostala sta 7 in 5 let stara otroka, ki nikol nista izvedela, ali sta mama in oče res aktivno izdajala ali ne. In če sta onadva lahko nekak naredila zaključek, ga mi 4 generacije kasneje ne rabimo delat na politični ravni, ampak na znanstveni. Eno tako raziskavo in knjigo je napisal Tone Kregar, Vigred se povrne, toplo priporočam branje, seveda brez plašnic.Dobro napisano. Npr. pri nas se ve, kdo je bil glavni krvnik, ampak to se mora najprej pozabit in nikoli nikjer omenjat, ker pac...niso potomci krivi za svoje stare butle. In ti vidis poboj iz mascevanja.
Kaj pa tisti, ki dejansko niso bli krivi?
Del tvoje familije pravis, je moral it, upam da v tujino, ne v jamo..ampak veliko takih isto nic krivih je slo v jame. Pa so vsi vedeli, da niso nic krivi, pac obrtniki, ki so imeli. Kot tvoja familija.
O teh tece debata, ne o mascevanju - to bos se "nekako manj obsodil", vedoc da nimas usmiljenja do cloveka, ki ti je potamanil druzino.
Ampak vas se bere, kot da so ama vsi pobiti bli izdajalci itd..
Ce bos sel brskat v arhive, znas najt veliko o familiji...kot sem ze omenil, se veliko najde v beogradu.
Se bo pa treba tudi naučit razumet kar ti človek napiše, ker če ne razumeš napisanega, žal nisem jaz kriv, ker sam nikoli nisem napisal, da so vsi izvensodno pobiti bili krivi, prej nasprotno. Kako pa ti prebereš stvari pa jest ne morem bit kriv. Sicer pa s peno na ustih težko bereš razsodno in se ti zdi norček kameleonček normalen.