BBQ Smokerji

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Žal so ti smokerji nepravilno narejeni in ne delujejo. Kolega ima enega še za malo več denarja (200EUR, nek kitajc...), pa ga je dal predelat. Problem teh poceni ofset smokerjev je, da so samo na zunaj videt pravi. Nimajo pa reverse flow kanala po dnu, da bi se pravilno segrevali. Pleh pa sploh ni za komentirat. Dimiš lahko brez problema tudi v kettle žaru. Večina cenejših nima dobrega pretoka zraka in možnosti uravnavanja, za daljše peke. Weber deluje, ProQ deluje... to je tudi cenovni rang, kjer se začne. Torej Weber 47cm Kettle ali ProQ 37 cm smoker - s tem, da je ProQ modularen in je žar in smoker obenem.
 
Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz ti veliko ceneje prodam Weber 47tko :D

Dimil nisem nič, samo če twinman pravi da se da.
zmaga.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Itak, da se da na 47ki! Domač 3kg + čikn! Imam vse velikosti Webra na broju.....sprobano vse. Tud na 37 SmokeyJoe, ampak tam bolj kaksne 2 perutnicke, al pa sv. ribca u izi...LOL.
cool-1.gif


 
Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.082
425
83
45
dolenska
Ah, un v linku deluje tako texaško
grin1.gif
. Očitno bo treba rabljenega Webra nabaviti, da vidim če sem za ta hec. Samo na 47-ki ne moreš folgat za 15 + lačnih ust.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Samo nasvet, pa odmisli da pri meni dobis ProQ smokerje. Weber 47ko, če dobiš ugodno ok, bo pa premajhen hitro. Jaz imam sicer vse velikosti Webra, a sem dva dobil rablejna skoraj zastonj, enega za darilo, kupil pa sem samo 67ko novega. Vsak, ki ga poznam in je mislil, da je 47ka dovolj velika pa se je uštel!
 

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.082
425
83
45
dolenska
Dones sem gledal Webra 57 za 325€. Na uč je dovolj velik. Je pa tut cena velika. Ne vem, avgusta si častim pri dolinški akademijo, pol pa po aparat za peko. Mogoče tudi Webra.
 

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Takole pa se čez vikend delal brisket flat (goveja prsa - ožji del) na weberjevi 57-ki.
čas kuhanja 12 ur. Čas zaužitja 5 min
evil.gif




 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Tudi moj je bil mehek, problem je da naši mesarji odrežejo vso maščobo z vrha brisketa, ki bi se sicr lepo pocedila in bi slike zgledale enako sočno, kot je v resnici. Im aš dva načina brisketa, eden je da se ga z nežnim potegom rezine raztrga, drugi paje "pulled brisket" odvisno od končne temperature peke. Tele naše maščobno podhranjene se splača drugo polovico peke zapret v folijo s ceglom masla in kakim črnim pivom ai drugo tekočino - then we are talking!!!
cool-1.gif



 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Freestyle BBQ - 19 ur, še danes ne vem zakaj je tako dolgo trajalo, ampak "it is done when it is done". Sem pa res delal brez folije na okrog 100 stopinj C.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.753
645
113
@twinman a misliš, da bi se dlo v smokerju malo zadimit tudi morko prase (zubija)??
A bi probal? Sam dilema kaj za prilogo
wink-1.gif
Maslen kruhek al krompir
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Brez problema, samo pazi na izbiro lesa, da ne ubije bele ribe. Pazi na temperaturo. Lahko greš na high heat BBQ na kakih 180 stopinj in dodaš sekance. Če pa filiraš potem pa lahko tudi na izi. Koža navzdol.....lahko nabaviš tudi cedrine plošče za ta namen. Ne vem pa kaj je zubotu tega treba.....haha.
cool-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

dentex

Guru
20. sep 2007
2.753
645
113
Če kakšen primeren poklekne ga ti pripraviš? Pa unga hedonista, k ne sme več velik jest zravn povabiva
wink-1.gif
 

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.082
425
83
45
dolenska
Kateri toplomer priporočate, da bom spremljal temperaturo peke? Nočem takega, ki se da na ohišje, mogoče kaj takega, da daš zraven ali pa kot imajo po kuhinjah kot pištolca
tongue-1.gif