Če imaš dinamični IP, lahko na Milana priključiš 2 - 3 PC-je. Za IPTV na PC in lokalno mrežo si pa nabavi router, ki bo prebavil linijo 100/10 + TV . Tako boš lahko uporabil mrežni printer in PC-ji se bodo med sabo ''videli''.
Tega routerja nima smisla nadgrajevati z nadomestnim firmwareom, ker ni dovolj zmogljiv za tvojo linijo.
-------------------- "Nikoli ne dvomite ali lahko majhna skupina resnih in predanih ljudi
spremeni svet. V resnici je to edino, kar ga sploh lahko." Margaret Mead
Trgovska organizacija RIAA, najbolj znana po preganjanju kršiteljev avtorskega prava, je ameriškemu IRSju oddala poročilo za fiskalno leto, ki se je zaključilo z 31. marcem 2012. Iz poročila je razvidno, da so \"prihodki\" (prispevki največjih založniških hiš) padli iz 33,6 milijona ameriških dolarjev na še vedno konkretnih 23,6 milijona ameriških dolarjev v zadnjih dveh letih. Padec \"prihodka\" je možno pripisati zgolj zmanjšanju sred...
Da malo updatam situacijo: trenutno imam na switchu tri stb-je, router in svoj prenosnik direktno, ostale mašine grejo vse preko routerja. Zadeva dela odlično, IPTV dela tako, kot mora. Hvala vsem za pomoč in predloge.
Sedaj pa novo vprašanje: pri T-2 imam naročen timeshift, ki preko stbjev dela odlično, sem brez pripomb. Zanima pa me, kako timeshift usposobiti na prenosniku z VLC playerjem. Vem, da se da, ker tipka za pavzo že funkcionira, ker lahko normalno nadaljujem z gledanjem programa tam, kjer sem prej ustavil.
Mene pa tu zanima, kako bi timeshift uporabil na enak način, kot ga uporabljajo stbji. Da si sam izberem, na kateri točki se začne program predvajati. Da torej ne bi na svojem prenosniku hranil timeshift temporary datoteke, ampak, da bi za to uporabil T-2 omrežje, kot stbji. Se komu sanja, ali je to sploh mogoče, in če je, kako?
Dodatne možnosti:
Mikrohard
iPhone Profi
Registriran od: 20.07.2007
Sporočil: 3451
Pavza v VLC-ju je narejena na klientu (vlc zapisuje v svoj buffer in predvaja iz njega).
Timeshift pri T-2 je pa narejen preko VOD (video on demand) serverja... to sta dve čisto ločeni zadevi. In slednjega na računalniku ne boš kar tako uredil.
Dodatne možnosti:
mosseero
fizik´alc
Registriran od: 03.09.2007
Sporočil: 9555
Mogoče malo nerodno napisano vprašanje. Vem, da se da timeshift delati preko clientovega bufferja, ampak mi je trapasto, da moram nastaviti začetek bufferiranja, da lahko kasneje pogledam, seveda iz svojega diska. Jaz bi rad, da, ko me prime, da bi pogledal nekaj starega, lahko tisto v miru pogledam, ne da bi si prej moral program shranjevat. Skratka, pravi timeshift preko T-2 serverjev.
Potem praviš, da se tega ne da zrihtati?
Dodatne možnosti:
Mikrohard
iPhone Profi
Registriran od: 20.07.2007
Sporočil: 3451
Varianta je, da en stacionarni PC vgradiš dodatno mrežno kartico. To povežeš direktno na Milana in na tem računalniku poganjaš program Multicast2unicast. Tako lahko gledaš IPTV na vseh napravah na interni mreži, tudi na televizorjih, ki podpirajo DLNA, prenosnih napravah preko WLAN,...
Za tisti pravi Timeshift, pa je že marsikdo kaj namignil, a nihče nič pokazal. Za začetek bi bilo potrebno sniffat komande, ki jih pošlje STB.
A obstaja kakšna možnost, da bi prek vlc-ja gledal programe, ki niso v naročeni programski shemi pri t2. S tem milsim predvsem na programe, ki bi jih gledal 1-2x mesečno in jih v M shemi ni – so pa v L shemi.
Dodatne možnosti:
mosseero
fizik´alc
Registriran od: 03.09.2007
Sporočil: 9555