Zwift

Radovan46

Pripravnik
6. mar 2025
35
14
8
Prva stvar je to, da si pripraviš prostor in daš stvari na doseg roke. Zaščita spodaj je nujna, računaj na to, da malce škropi tudi okoli. Brisače so nuja, meni nujna je tudi zaščita okvirja, ki ti olajša čiščenje. Zračenje nujno, jaz tudi sedaj čakam ventilator... Jaz nujno rabim še papuče, da se takoj sezujem, da ne hodim s kolesarskimi preko stanovanja do tuša (od štumfov ti bo teklo). Uporabljaj stare zadeve, da ti jih ni škoda... Švic ti vse zalije. Čevlje boš moral sušiti, jaz zabašem cajtung in odložim v kurilnico...

Glede aplikacije vneseš pač svoje podatke. Kaj veliko ni potrebno spreminjati. Zwift ti na začetku ponuja oz. te usmerja, da narediš FTP teste, da vidiš kje si. Pojdi skozi to. Svetuje ti tudi, da to ponoviš vsak mesec.

Jaz sem sicer šele sedaj označil (glej zgoraj), da klance občutiš take kot so. Predvsem pa uživaj in spoznavaj sebe in aplikacijo... Občutki pa niso čisto isti kot zunaj.
Hvala, glede samega okolja mi je jasno, kot rečeno sem prej uporabljal valje.
Bil sem po navadi v neogrevanem prostoru, cca 16c, in ja, je teklo tudi iz mene.
Sej valji so mi bili en čas fejst zanimivi, ampak tam je več kot 45min že muka. Ker moraš bit res fokusiran da ne zapelješ dol.
Pa skozi eno in isto, ni se mi dalo nekih intervalov delat in spreminjat intezitete, in sem pač 30-45min gonil s konstantno močjo obrati in pulzom...
Ne pričakujem da bom Pogačar postal čez zimo, ampak toliko, da spomladi, ko se gre na cesto, ne bom na "začetku" za mojih 1500-2000km ki jih naredim letno.

• Všeč mi je
Reactions: Yogi

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.596
7.690
113
Vidim da ste sami profiji tukaj.

Za info samo. Na koliko wattih gonite te svoje specialke ali kako se že rece tem sobnim kolesom, ki imajo spredaj vztrajnik...? Da vidim kaki luzer sem jaz.

Jaz imam navaden Kettler ergometer. Kupil sem zaradi zdravja, ker me pritisk začrl jezit, verjetno tudi že koronalke zabasane...
Skratka, jaz gonim med 100 in 150W. Pulz mi takrat dvigne med 140 do 150. Po čelu priteče kaka kaplica, po pol urah gonjenja. Na dan naredim kakih 20km, to je ena ura gonjenja. Spravim se pa gor ene 5x na teden.
Retultat je da mi je ob redni vadbi pritisk padel za 10, kak kilogram šel tudi dol. Na začetku pa mi je tudi 100w bilo max, zdaj grem do 150.

Uporabljam pa kinomap, mi je dovolj.

Pa sorry za malo off topic.

• Všeč mi je

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.383
270
83
Jaz sem en od tistih, pri katerih teče v potokih navkljub ventilatorjem in brisači. Dnevno "odsedim" tisto uro in pol (kakšno minutko več, tako da je ravno 60km) na kolesu, kjer trenutno samo vrtim brez kakšnih intervalov (to pride kasneje).
Tole je recimo podatek z ene od voženj:
1764658142295.png

• Všeč mi je

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.596
7.690
113
Ufffff.... 320-330W. Pa ishtar007 ne vem če nisi ti Pogačar pod krinko :) :D
Me je kar malo sram z mojo podpovprečno statistiko. Zdaj ne vem kaj je za nekoga v letih pred abrahamom pač običajno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.898
8.219
113
Kak ishtar goni nima nobenega vpliva na to, kaj ti naredis zase, ko gonis. Torej naj nima vpliva tudi na tvojo motivacijo. Vsak s svojim tempom. samo, da je...

• Všeč mi je
Reactions: ishtar007 in MrDaco

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.383
270
83
Za enega rekreativca niso ravno strašne številke. Vedno se najde nekdo, ki te strese. ;)
Važno pa je, da se vsak dvigne rit in naredi nekaj zase. Kilaže pa res nisem dodal zgoraj: 73kg trenutno. V sezoni pa kakšna manj, da se ne matram preveč v klanec.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
942
121
43
select 1 from dual;
No ja, skromen ni potrebno biti. :p

250W povprečja pri 73kg in glede na pulz (po moji oceni zgornja polovica) Z2 je >3,4W/kg kar so za rekreativca impresivne številke. Seveda pa je vedno kdo močnejši (razen če si pogi).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.876
1.330
113
Lahko vprašam fantje kaj to delate, da o teh potokih švica, pa da šprica naokoli pa tote finte?
Navadno malo brisačo mam preko bilance vrženo, da si fris obrišem to je to.
Da bi mi od štumfov teklo pa take finte se mi še ni zgodilo. Res pa, da se vse to dogaja v kleti v neogrevani sobi pri odprtem oknu. Tak da ni glih 26°not ne.
Jaz sicer res vozim v dnevni sobi, pri 23., 24. stopinjah. Pa do sedaj sem bil še brez ventilatorja... Pač teče. Če je fura "konkretna", tudi iz kolesarskih čevljev (ti imajo spodaj na podplatu mrežico pri prstih). Velika večina ostane na podlagi, nekaj kapelj pa je v bližini... Ne furaš vsega sede, paše tudi vstati in pritisniti... Pa se steguješ proti raznim stvarem v bližini...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.876
1.330
113
Ne pričakujem da bom Pogačar postal čez zimo, ampak toliko, da spomladi, ko se gre na cesto, ne bom na "začetku" za mojih 1500-2000km ki jih naredim letno.
Super, to je to. To je bil tudi moj namen... :zmaga: In recimo nekje moji kilometri zunaj... Notri jih pa hitreje nabiram, ker si lažje in večkrat pač najdem tisto urco časa... Se pa pozna, da imaš pač neko kontinuiteto. Ker včasih sem imel pavze na kolesu tudi po dva, tri tedne in me je basalo... Sedaj migam pač redno. In se tudi zunaj zelo pozna, vsaj v tem, da nisem takoj v "rdečem".

• Všeč mi je
Reactions: ishtar007

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.876
1.330
113
Vidim da ste sami profiji tukaj.

Za info samo. Na koliko wattih gonite te svoje specialke ali kako se že rece tem sobnim kolesom, ki imajo spredaj vztrajnik...? Da vidim kaki luzer sem jaz.

Jaz imam navaden Kettler ergometer. Kupil sem zaradi zdravja, ker me pritisk začrl jezit, verjetno tudi že koronalke zabasane...
Skratka, jaz gonim med 100 in 150W. Pulz mi takrat dvigne med 140 do 150. Po čelu priteče kaka kaplica, po pol urah gonjenja. Na dan naredim kakih 20km, to je ena ura gonjenja. Spravim se pa gor ene 5x na teden.
Retultat je da mi je ob redni vadbi pritisk padel za 10, kak kilogram šel tudi dol. Na začetku pa mi je tudi 100w bilo max, zdaj grem do 150.

Uporabljam pa kinomap, mi je dovolj.

Pa sorry za malo off topic.
Super, da se je debata malo razširila v to smer... Jaz že nisem profi, uživam na kolesu in mi je to super dopolnitev in podaljšanje sezone. Zdrav način življenja mi je nekako prioriteta, ampak daleč od nekega pretiravanja in odrekanja. To kar delaš ti, je super :zmaga: Samo uživaj in vztrajaj :zmaga: Vsak po svoje ;)

Meni Zwift kaže FTP 203, kil imam 68. Pulz gre do nekje max 180. Skušam se vsaj 2x/teden "zapeljati". Če znese tudi večkrat, če ne, pač ne...

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco