Zdravniki zatevajo imuniteto.

6. sep 2007
5.009
138
63
#61
Ker imam v ožji familiji 4 v UKC lj ljubljana pa še ca. 10 boljših kolegov in kolegic ki delajo tam lahko rečem da je problem dela medicinskih sester .
1. Da njihov sindikat ni vreden pol kurca.
2. Da bi morala biti v celoti ločene od dela zdravnikov. Tako jim zdravniki ukazujejo da morajo delati kar se jim sprdne čeprav to ni njihovo delo. Poleg tega pa ne smejo nič ugovarjati ker jih v tem primeru poslušajo in od zdravnika (tudi če nima prav) in od glavne medicinske, ko dobi pritožbo.

Glede nato da bi lahko glede na kodeks etike, ki je predpisan ugovarjale da ne rečem vsako 3 stvar ki jim zdravnik naloži.

Ampak pri nas se nekako dohtarjem riti liže in potem je kakor je, dodatno pa priporome še nesposobno vodstvo UKC-ja in ministrstva z vsemi neumnostimi, ki se tolerirajo na vseh nivojih (tudi na nivoju medicinskih sester).
 
3. sep 2007
2.262
30
48
#62
Si sam ugotovil: sindikat jim ni vrden pol k.
Potem pa udari ven še slovenceljstvo: če nimam jaz, bom poskrbel, da tudi ti ne boš imel.
In potem se neizmerna količina energije vloži v onemogočanje drugega, namesto da bi sebi izboljšal položaj. Kaj češ lepšega za politike. Deli (pa ne kruha) in vladaj.
 
11. jul 2013
1.581
147
63
#63
Mogoče zato, ker je sester veliko več in je njihovo delo organizirano v turnusih in zato nimajo toliko nadur in dežurstev?
Jih je veliko vec, pa se vedno veliko premalo. Gre za zacaran krog. Ena ma veliko nadur. Ce jih zeli pokoristit (ker izplacajo jih ne, kot zdravnikom), mora nekdo delat namesto nje in spet on nabijat nadure. Ker jih je premalo. In kot omenjeno, mas zacaran krog.
 
19. jul 2007
569
4
18
#67
Ko sem to prebral, sem dobil občutek, da se morajo predvsem zamisliti zdravniki (kot ceh) (A si zdravnik ?)

...Iz neznanih razlogov na razpisu specializacije iz kirurgije kljub izjemnosti nisi dobil. To te je v resnici zelo bolelo,...
...Žal si delal v osjem gnezdu, na oddelku, ki je bil neusmiljen. ...
...mačehovski odnosi. ...
...Dragi kolegice in kolegi, ozrite se okoli sebe. Kako so vaši sodelavci? Mentorji, kako so vaši specializanti? Vodje, kakšni so vaši oddelki?...
...Gnila jabolka so tudi med nami, v medicini. Ljudje imamo moč uničiti življenje. ...
 
Všečki: Matey
20. sep 2007
9.028
294
83
#69
Dvomim, da bi zdravnik naredil samomor zaradi delovnega okolja. Depresija je bolezen kot marsikatera druga. Če ji kaj pomaga še v zasebnem življenju, je to lahko usodno. Bolj bi stavil na težave v odnosu z ljubljenimi osebami kot na težave v karieri.

Scenarij za slabo delovno okolje pa se običajno začne pri šefih:
Slabše je običajno tam, kjer so najvišji šefi iz istega strokovnega foha. Ker menijo, da se ekonomije lahko priučijo in je ne znajo, stroki pa tudi več ne sledijo. Tako ne obvladajo ne enega ne drugega in to občutijo zaposleni.
Zasebne firme, kjer se je kadrovalo po krvnem nasledstvu, čeprav ti žal mogoče nimajo kvalitet svojih prednikov. Oziroma je organizacija prerasla njihove sposobnosti vodenja, nočejo pa ga izpustiti iz rok.
Javni sektor, kjer se položaj pridobi po politični liniji in poznanstvih.