Zdravniki zatevajo imuniteto.

Floki

Majstr
6. sep 2007
5.180
206
63
Ker imam v ožji familiji 4 v UKC lj ljubljana pa še ca. 10 boljših kolegov in kolegic ki delajo tam lahko rečem da je problem dela medicinskih sester .
1. Da njihov sindikat ni vreden pol kurca.
2. Da bi morala biti v celoti ločene od dela zdravnikov. Tako jim zdravniki ukazujejo da morajo delati kar se jim sprdne čeprav to ni njihovo delo. Poleg tega pa ne smejo nič ugovarjati ker jih v tem primeru poslušajo in od zdravnika (tudi če nima prav) in od glavne medicinske, ko dobi pritožbo.

Glede nato da bi lahko glede na kodeks etike, ki je predpisan ugovarjale da ne rečem vsako 3 stvar ki jim zdravnik naloži.

Ampak pri nas se nekako dohtarjem riti liže in potem je kakor je, dodatno pa priporome še nesposobno vodstvo UKC-ja in ministrstva z vsemi neumnostimi, ki se tolerirajo na vseh nivojih (tudi na nivoju medicinskih sester).
 

jurek1973

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
30
48
Si sam ugotovil: sindikat jim ni vrden pol k.
Potem pa udari ven še slovenceljstvo: če nimam jaz, bom poskrbel, da tudi ti ne boš imel.
In potem se neizmerna količina energije vloži v onemogočanje drugega, namesto da bi sebi izboljšal položaj. Kaj češ lepšega za politike. Deli (pa ne kruha) in vladaj.
 

Miikech

Majstr
11. jul 2013
1.725
207
63
Mogoče zato, ker je sester veliko več in je njihovo delo organizirano v turnusih in zato nimajo toliko nadur in dežurstev?
Jih je veliko vec, pa se vedno veliko premalo. Gre za zacaran krog. Ena ma veliko nadur. Ce jih zeli pokoristit (ker izplacajo jih ne, kot zdravnikom), mora nekdo delat namesto nje in spet on nabijat nadure. Ker jih je premalo. In kot omenjeno, mas zacaran krog.
 

Floki

Majstr
6. sep 2007
5.180
206
63
Poleg tega še kakšna zboli tretja pa gre na "dopust" zaradi izgorelosti.
 

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
Osebje foruma
23. jul 2008
30.003
1.023
113
Tega imaš na vseh šihtih dost....nad čem točno torej naj se zamislimo?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

johan_blond

Pripravnik
19. jul 2007
580
11
18
Ko sem to prebral, sem dobil občutek, da se morajo predvsem zamisliti zdravniki (kot ceh) (A si zdravnik ?)

...Iz neznanih razlogov na razpisu specializacije iz kirurgije kljub izjemnosti nisi dobil. To te je v resnici zelo bolelo,...
...Žal si delal v osjem gnezdu, na oddelku, ki je bil neusmiljen. ...
...mačehovski odnosi. ...
...Dragi kolegice in kolegi, ozrite se okoli sebe. Kako so vaši sodelavci? Mentorji, kako so vaši specializanti? Vodje, kakšni so vaši oddelki?...
...Gnila jabolka so tudi med nami, v medicini. Ljudje imamo moč uničiti življenje. ...
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

Pepe

Majstr
20. sep 2007
9.161
345
83
Dvomim, da bi zdravnik naredil samomor zaradi delovnega okolja. Depresija je bolezen kot marsikatera druga. Če ji kaj pomaga še v zasebnem življenju, je to lahko usodno. Bolj bi stavil na težave v odnosu z ljubljenimi osebami kot na težave v karieri.

Scenarij za slabo delovno okolje pa se običajno začne pri šefih:
Slabše je običajno tam, kjer so najvišji šefi iz istega strokovnega foha. Ker menijo, da se ekonomije lahko priučijo in je ne znajo, stroki pa tudi več ne sledijo. Tako ne obvladajo ne enega ne drugega in to občutijo zaposleni.
Zasebne firme, kjer se je kadrovalo po krvnem nasledstvu, čeprav ti žal mogoče nimajo kvalitet svojih prednikov. Oziroma je organizacija prerasla njihove sposobnosti vodenja, nočejo pa ga izpustiti iz rok.
Javni sektor, kjer se položaj pridobi po politični liniji in poznanstvih.