Zavarovanje tujina izplacilo

  • Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Izvedi več...

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
421
0
16
#2
Na Hrvaskem sem moral koristiti zdravstveno storitev in sedaj me zanima sledece. Zavarovanje za tujino imam sklenjeno tako pri nlb vita in pri triglavu in seveda se na zzzs...

Sem po tej logiki upravicen do povracila stroskov pri vseh treh?

Nlb vita imam zaradi mastercard - pripada zraven clanarine
Triglav tujina za celo druzino

Da ne bo ocitkov zakaj dvojno placujem...
 

Mare2

Fizikalc
18. avg 2007
2.379
2
38
#3

Za Hrvaško preko ZZZS bi lahko v zdravstvenih domovih itak pokazal Evropsko kartico. Torej sploh ne bi plačal storitve.

Če nisi pokazal, potem koristiš Triglavovo. tejc007, poglej v splošne pogoje. Morda je omejitev glede zneska, od katerega bi moral poklicat asistenco zavarovalnice.

Za Nlb vita pa ne vem, če imajo tudi oni taka kritja sploh.
 
Nazadnje urejeno:

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
665
0
16
#4
Mene pa zanima, ce je kdo delal primerjave med zavarovalnicami za turistično zavarovanje? Rad bi družino zavaroval za obdobje enega leta. Kako je s tem, ce sem poslovno (ne turistično) na poti in imam zdravstvene težave? Bo vseeno krito?

Nagibam se k Corrisu ali Triglavu turisticno zavarovanje (Paket B). Kake so vaše izkušnje?
 
24. jul 2007
2.343
13
38
#6
Citat:
Uporabnik proteus pravi:
Mene pa zanima, ce je kdo delal primerjave med zavarovalnicami za turistično zavarovanje? Rad bi družino zavaroval za obdobje enega leta. Kako je s tem, ce sem poslovno (ne turistično) na poti in imam zdravstvene težave? Bo vseeno krito?

Nagibam se k Corrisu ali Triglavu turisticno zavarovanje (Paket B). Kake so vaše izkušnje?
Če boš gor montiral okna in padel iz odra, boš težko upravičil da si bil turistično, če si bil pa na sestanku ali pa si nek komercialist,
pa verjetno ne boš pri zdravniku govoril da si na poslovni poti?!? Drugače naj ti pa firma krije tiste dneve ko si poslovno na poti,
za vse ostalo pa letno turistično zavarovanje in vsaj 50.000€ zavarovalne vsote.

Katero vzeti.... Coris, Sava, Triglav, Grawe...

Sava ima najugodnejšo letno zavarovanje z zav vsoto 50.000€ za odraslega pride 40€
Coris ima klicni center v Ljubljani, kar pomeni da se vse meniš lokalno in zna bit tud prednost...
Grawe ima za 76€ letno za osebo/132€ družinsko) s kritjem 250.000€/500.000€ in vključeno civilno odgovornost 400.000€,
česar marsikdo nima pošlihtanega...

Razmisli, kakšno zavarovalno vsoto bi sploh imel in malo kalkuliraj koliko bi bili lahko stroški (heleikopter, letalo-airambulance)

Potem pa primerjaj kritja in cene...
 
1. avg 2016
18
0
1
#7
Pozdravljeni,

ob izbiri zavarovanja je najpomembneje, da primerjate višino zavarovalne vsote in posamezna kritja. Konkretno lahko za turistično zavarovanje paket B Zavarovalnice Triglav vse te informacije dobite tukaj: http://www.triglav.si/zavarovanja/posamezniki/zavarovanja_na_potovanjih/turisticno_zavarovanje. Prednost turističnega zavarovanja je, da zagotavlja 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, poleg zdravstvenega zavarovanja z asistenco pa vključuje tudi kritja za odgovornost, zavarovanje prtljage in kritja nekaterih drugih škod, ki se lahko zgodijo na potovanju. Če sklenete zavarovanje po spletu, pridobite 20-odstotni popust.
Za osebe, ki so pogosto na službeni poti v tujini, pa je primerno zdravstveno zavarovaje na potovanjih v tujini: http://www.triglav.si/zavarova...ni-z-asistenco.

Lep pozdrav,
Zavarovalnica Triglav, d.d.
http://www.triglav.si
http://vsebovredu.triglav.si/
http://www.facebook.com/TriglavGroup
http://www.twitter.com/TriglavGroup
 
Nazadnje urejeno:

Natko

Pripravnik
16. sep 2016
61
0
6
#8
Za triglav: vem, da ob izplačilu stroškov z zdravstvenimi storitvami v tujini zahteva original račune in ne kopije.
 

blazko

Fizikalc
21. sep 2007
6.467
0
36
#9
Lansko leto sem vzel Multitrip pri Vzajemni.

Koristil 1x (trije obiski bolnice) in z njihovo asistenco nisem zadovoljen. Vnetje prsta - klic kam naj grem (dunaj), eksplicitno vprasal ce imajo sklenjeno pogodbo z izvajalcem, seveda imajo.

Na koncu, pri zadnjem obisku / kontroli, so mi zeleli zaracunat 250eur, ker da nimam zavarovanja, moje zavarovalnice nimajo na spisku. Po pregovarjanju, klicarjenju, butastimi izgovori asistence (veste, avstrijci neradi priznavajo tuja zavarovanja), sem potegnil modro kartico - in zadeva je bila takoj urejena. Lahko bi sel 5min dalec do glavne bolnice in naredil isto, ne pa da sem se vozil na drug konec mesta do kao "pogodbenega izvajalca"


Klicni center je od Mondial Assistance, na Dunaju, govorijo slovensko.
 
14. avg 2009
4.501
37
48
#10
Coris in Vzajemna sta cenovno primerljiva in tudi po kritjih, ostalo je po mojih izkušnjah slabše. Je pa Coris bolje organiziran v tujini.
Nam je Vzajemna vrnila plačila v roku prej kot je bilo treba kartico plačat - smučanje v zahodni Italiji - itak nebi nobeno zavarovanje tam vzeli razen njihovega, ki ga dokupiš h karti.

Glede osnovnega vprašanja - ne stroške ti vrne le ena zavarovalnica, če pa imaš dnevne odškodnine pa invalidnost pa vsaka kjer si zavarovan. Po kreditnih karticah pa smo večinoma zavarovani le za primer smrti ali težke invalidnosti (da dobijo svoj denar nazaj).
 

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
421
0
16
#11
Torej če si zavarovan teoretično pri 2 zavarovalnicah (zakaj pa ne) in se ti nekaj zgodi, potem bi moral biti upravičen do povrnitve stroškov na obeh ali kako? Katero bom izbral? Razumem, stroške dobim povrnjene, samo če kot omenjeno zavarovalnica triglav zahteva original račune, potem pri drugih zavarovalnicah nimam kaj več iskat.

Kako je s tem?
 

Matey

AlterZavarovalničar
Osebje foruma
6. sep 2007
15.531
103
63
33
#14
Finančno okoriščenje na podlagi dvojnega zavarovanja ni izvedljivo. V kolikor imaš v takem primeru škodo, ti vsaka zavarovalnica krije polovico (v tem primeru, ko sta v igri dve zavarovanji).

Če temu nebi bilo tako, bi lahko tudi hišo zavaroval pri treh zavarovalnicah in če bi ti slučajno zgorela, bi potemtakem po mnenju nekaterih moral dobiti izplačila za 3 hiše ali kaj? Žal ne gre to tako.

Več zavarovanj ti v smislu večkratnih izplačil lahko koristi zgolj pri osebnih zavarovanjih kot npr. življenjsko, nezgodno, itd., saj je vrednost življenja nedoločena oz. se vsaka stranka sama odloči na kakšno zavarovalno vsoto se bo zavarovala in pri koliko zavarovalnicah (dokler ne doseže določenih omejitev) in če plačuje premije za vsa ta zavarovanja, bo dobila tudi izplačila po vsaki polici, v trenutno aktualnem primeru (povračilo stroškov) pa temu ni oz. ne bo tako.

Avtorju teme svetujem, da za začetek preveri pogoje vseh obstoječih zavarovanj ter zavarovalne vsote in potem postopa dalje glede na ugotovljeno stanje, saj najverjetneje ne gre za enaka zavarovanja, v vsakem primeru pa mora v končni fazi dobiti povrnjene vse stroške a brez presežkov.
 

Mare2

Fizikalc
18. avg 2007
2.379
2
38
#15
Citat:
Uporabnik tejc007 pravi:
Torej če si zavarovan teoretično pri 2 zavarovalnicah (zakaj pa ne) in se ti nekaj zgodi, potem bi moral biti upravičen do povrnitve stroškov na obeh ali kako?
Nesmiselno je imeti zavarovanje za tujino pri dveh zavarovalnicah (čeprav v resnici imaš lahko že to osnovno Evropsko kartico in še eno zavarovanje). Koristiš lahko le eno. Logično, v primeru ugotovitve goljufije lahko zahteva zavarovalnica vračilo.

Pri nezgodnem zavarovanju, če imaš dva ali tri, dobiš iz vseh polic.
 

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.990
1
38
#16
Koristis lahko ce presezejo stroski zdravljenja-prevoza znesek po polici a ti pa imas se zav. Za tujinotudi pri zav b.
 
10. feb 2008
1.649
18
38
#17
A da si pa sklenil zavarovanje, pa ni goljufija?
Zavarovalnica ob sklenitvi zavarovanja izrecno vpraša, če imamo tako zavarovanje že sklenjeno kje drugje!
 

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.990
1
38
#18
Npr da imam kritje za stroske prevoza ori zav.a za 15.000 in pri zav b za 15.000.

Potem se skištam na smucariji in me z letalom oripeljejo kamormoli ze in je strosek 16.000 eur. Po eni polici pokjrim vse, ori drugi pa se 1000 eur.

Sicer njsem 100%, bom preveril ce to pije vodo
 
24. jul 2007
2.343
13
38
#19
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Npr da imam kritje za stroske prevoza ori zav.a za 15.000 in pri zav b za 15.000.

Potem se skištam na smucariji in me z letalom oripeljejo kamormoli ze in je strosek 16.000 eur. Po eni polici pokjrim vse, ori drugi pa se 1000 eur.

Sicer njsem 100%, bom preveril ce to pije vodo
No dej preveri pa javi....

Aja, pa daj že končno preveri tisto glede izplačila očetove Flex police... kar te opominjam že 3 leta, pa "lepo" ignoriraš...

Rezen če si se debelo zlagal in tega pač ne želiš priznati?

Lahko ti poiščem link do teme, pa bo mogoče tvoj kolega "ZavarovalnicaTriglav" odgovoril?

Kaj praviš Matej?