Zavarovalni zastopnik - GRAWE

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.592
57
48
Nisem jim težil z pisnimi izjavami, ampak z izračunom, ki bi ga rad v miru predelal, preden se odločim.
Večini pa je bila težava v tem, da je bil pogoj opcija polnega izplačila premije jutri, če bo tako naneslo (seveda fiksnega dela življenskega zavarovanja, saj sem smatral, da se delež razlike prilaga s časom)
Vsi so povedali - če hočeš polno izplačilo življenskega zavarovanja jutri, bo donos nizek - OK, jaz se strinjam - pa so si takoj vsi premislili in preklicali možnost.
Če hočeš višji donos, bo ob dogodku izplačilo odvisno od vplačanega zneska in donosa. Če bi do dogodka prišlo v prvi tretini zavarovalne dobe, bi dobil samo delež naložbenega donosa, vrednost zavarovalnine pa bi bila dejansko skoraj nič. Tega pa jaz nočem, ker to smatram za varčevanje pod čudnimi pogoji. Tega ne rabim.



No itak sem potem ugotovil, da je najbolše zavarovanje - višek keša v štumf.

Ni nobenih provizij, rizikov, čakanja na denar ob dogodku, ...
Nobena zavarovalnica ni Karitas, da bi karkoli podarila - še vzamejo ti.

LP
 

Garfildd

Guru
24. jul 2007
5.712
4.198
113
Tako nekako ja, vsak pameten agent je šel pa rekel še en... eni pa enostavno niso imeli dovolj izkušenj da bi ti argumentirali...

vsa zavarovanja nekaj stanejo, mel bi polno vsoto za primer smrti, garantirano izplačilo, doprinos pa večji kot ga ponujajo banke za dolgoročne vezane vloge, taka računica enostavno ne gre! 1200€ letno x 10 let z 4% obrestmi/letno je 15.000€,
Banka ti ne da take obrestne mere, ni zavarovanja za primer smrti ali hudih bolezni ni notri...
Zavarovalnica mora pri klasičnih ŽZ pripisati minimalno 2,25% letno + dobiček ki ga ustvari vsako leto, pripis je nad zakonsko osnovo odvisen od poslovanja zavarovalnice, zato je pomembno kakšna zavarovalnica je zadaj in tistih 15.000€ je tudi realnih pri nekaterih zavarovalnicah, pri nekaterih pa ne (ena ima prepoved sklepanja prav zaradi tega). Ampak, garantirati ti tega ne more nihče, pravtako kot ti ne moreš garantirati da ne boš umrl v tem obdobju!
 

Garfildd

Guru
24. jul 2007
5.712
4.198
113
Točno tako, še Karistas ni čisto zastojn in tudi tvoje delo ni zastojn, tako ot delo zavarovalnice in zastopnikov,
pomemben je namen varčevanja pri teh produktih, zakaj sploh želiš tako varčevati, zakaj je to zate dobro in
zakaj slabo, mogoče pa res ni za teba, ali pa je, po forumih so prekarjat je itak brez veze.

Finance si je treba razparcelirat tako da imašveč varijant, nekaj likvidnega, nakaj varnega nekaj pa tudi morda raskiraš,
odločit se je treba kaj ina kako...

l.p.
Primož
 

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.592
57
48
Saj v bistvu sem se takrat odločil , da poskusim dobiti dobro (zame, ne za zavarovalnico) ponudbo, ker so me bombardirali s ponudbami, ko sem se preselil in prvič iskal ponudbo za zavarovanje stanovanja. Vse so mi ponujali, s popusti za komplet.

Po drugi strani pa smo itak povečini zavarovani za primer smrti preko kaj vem če sa vse. Od dodatnega zdravstvenega z minimalnim doplačilom, do banke, zavarovanja AO, službe ... sicer za majhne zneske, ki pa skupaj nekaj nanesejo.
Če se mi zgodi ... še nikogar niso zunaj pustili.
Da bi se pa tako zavaroval, da bi družina dobila za preživetje naslednjih par 10 let - toliko pa ne itak zmorem plačevati premije.

Štumf polnim, in mirno živim.

LP
 

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.034
1.430
113
39
Lej, ali si zavarovan ali nisi je tvoja odločitev..., ampak, kot so že pred menoj nekateri omenili, imaš nerealne zahteve (če sem seveda vse pravilno razumel.)

Kaj si mislil s "polnim izplačilom" takoj jutri? V primeru smrti al kako..?

Pa sej ZV za smrt ti velja od datuma začetka dalje v celoti...kaj ti ti o nekih, da v prvih letih dobis manj al kaj?
 
Nazadnje urejeno:

themix

Pripravnik
27. sep 2009
114
0
16
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
...na način ki tebi najbolje ustreza. Kadar sem bil jaz še zaposlen tam, ni bilo klicnega centra (sedaj ne vem kako je), temveč si si moral stranke rihtati sam.

Katere zavarovalnice pa imajo klicne centre oz. nekakšen drugačen način pridobivanja strank kot vsiljevanje stari mami in sestrični v drugem kolenu?
 

jjasna

Zelenc'
10. dec 2010
2
0
1
forgot1 - Ah dej no, vse pa ni črno in belo. Večina zavarovalnic ponuja iste produkte z manjšimi odstopanji. Razlika med zavarovalnicami je samo v zavarovalnih agentih, koliko so strokovno podkovani, koliko ti znajo zadevo razložit in predvsem se prilagoditi stranki - ene bolj zanimajo številke v detajle, ene bolj zanimajo splošni podoji,.. ene vse in to v nulo, in to vsaka pika in vejica (med te zadnje najbrž spadaš tudi sam). Mogoče le še nisi "naletel" na zastopnika, ki bi ti bil "pisan na kožo" s katerim bi našla skupni jezik v tvojih željah in seveda kar zavarovalnica ponuja.

themix - Če se še odločaš oz. imaš še kakšno vpr. o zav. Grawe me lahko kontaktiraš na mail.
wink-1.gif
 

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Mimosunki sine.

Naprej sanjas o nevem kaksnih garantiranih donosih v isti sapi pa trdis da je najbols visek dajat v nekaj kar ti daje GARANT -4% na leto.

Bavo bavo
bonk.gif
 

themix

Pripravnik
27. sep 2009
114
0
16
mogoče kdo ve kako je s klicnim centrom pri drugih zavarovalnicah?
Merkur, Tilia, Krka, Triglav ter Adriatic. Ker samo delo bi mi ustrezalo, samo ne v pogojih, ki jih je opisal Trigger.
 

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Triglav ima svoj klicni center, tako tudi zavarovalno zastopniske druzbe ki delujejo na ta nacin, ter trzijo vec ponudnikov naenkrat.
 

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.615
410
83
noo... da obudimo staro temo.
Kolk vas je dobilo pričakovani znesek ob izteku polic?
Pričakujem pa, da se z odgovorom na vprašanje ne bo javil nobeden. Razen kakšen "kvazi" agent.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.528
14.134
113
Pričakovan znesek? Kaj pa je to pričakovan znesek?

Sprašujem (in ne, ne zajebavam) zato, ker mi stranke velikokrat pod nos pomolijo neko staro polico in začnejo: "Glej, tu po tej polici bi jaz moral dobiti ven najmanj 6000€, saj je 50€ (mesečna premija) x 12 (meseci) x10 (leta trajanja) = 6000€, toliko sem vplačal in najmanj toliko moram dobiti ven, saj vem, da so na polici vključeni še celo neki donosi a na koncu sem dobil ven okoli 4200€ pa nekaj centov" kjer seveda popolnoma zignorira še kakršnekoli stroške.
Nato pa jaz pogledam to polico in vidim postavko mesečno varčevanje 30€ ter "kasko" postavko za nezgodno zavarovanje s kritjem naravne in nezgodne smrti za 20€ na mesec in ko vse to skupaj sestaviš ugotoviš, da je model dobil čist OK izplačilo za tako kratko dobo in majhen šparovec ampak naokoli bo pa razlagal kako ga je zavarovalnica nategnila. In to je klasika kar se tega področja tiče.

Torej, kaj točno je zdaj pričakovan znesek? Znesek, ki ga ima stranka v glavi in ni nujno realen ali se pogovarjamo o npr. garantirani vsoti, ki je navedena na polici nakar je prišlo do nižjega izplačila?

Samo toliko no, da ne bomo kar nekaj na blef bluzili pa še to potem malo o jabolkah pa malo o hruškah.

p.s.1 Glede na izbrano temo za obuditev namesto, da bi odpru novo - je ta varčevalna polica produkt Grawe zavarovalnice?

p.s.2 Vem, da si napisal, da pričakuješ zgolj odziv od kakšnega kvazi agenta in od nobenega drugega ampak sem rekel, da se vseeno oglasim in nekaj malega napišem saj ima z razumevanjem sestave in posledic te sestave zavarovalnih polic marsikdo težave. Ne pravim, da jih imaš ti ampak marsikdo pa in debata se potem začne na identičen način, kot si ti spesnil svoj post.
 
Nazadnje urejeno: