Zavarovalni zastopnik - GRAWE

themix

Pripravnik
27. sep 2009
114
0
16
Ima kdo izkušnje z delom agenta pri Grawe?
Pogoji, način dela, plača, začetki??

hvala za informacije!
 

kleopatra666

Zelenc'
25. nov 2010
6
0
1
Najbolje je, da pokličeš tja in vprašaš. Zgubit nimaš kaj. Je pa res, da v primeru ovinkarjenja najprej sledi eno mesečna poskusna doba - delaš na terenu na svoje stroške, plačan si samo od polic, ki jih dejansko skleneš. Pisno ti ne bodo zagotovili nadaljne zaposlitve, zato te lahko še par mesecev vlečejo za nos. Lahko pa imajo čisto kakšen drugačen sistem. Pokliči in se podrobno pozanimaj, drugače lahko samo izgubljaš čas.
 

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.459
1.837
113
na temni strani lune
Jaz sem kar nekaj let nazaj delal na Grawe.

Pri meni je bilo tako, da sem najprej cca. teden, morda več obiskoval "grawe akademijo", kjer te naučijo kako se izračunava zavarovalne police, prodajne trike in malo psihologije, ter podobno šaro.

Potem pa začneš delati kot "agent" na terenu, na način ki tebi najbolje ustreza. Kadar sem bil jaz še zaposlen tam, ni bilo klicnega centra (sedaj ne vem kako je), temveč si si moral stranke rihtati sam. Jaz sem malo kombiniral z telefonom iz pisarne, mobitelom in door to door varianto ter z puščanjem reklam in kontaktnimi podatki. Plačo smo imeli fiksno + variabilni del (par % od vrednosti police, razdeljeno na 12 mesecev in nato še nekaj malega razdeljeno na 2 leti). Fiksna plača za tisti čas niti ni bila slaba, pravzaprav še dandanes ni tako slaba in je znašala od oka tam okoli 650€, se je pa vsaki mesec znižala za cca. 30€.

Plan je bil 4 življenjska zavarovanja mesečno + nekaj avto zavarovanj. V kolikor si dosegel ne vem kakšno zavarovalno vrednost, si dobil službenega mobilca in za ene 50€ plačanih pogovorov, sedaj imajo pa še neke prenosnike in podobne stvari za "dosegat".

Šefi so bili dokaj, hm kaj naj rečem nevsiljivo vsiljivi. Vsaki večer si moral poslati vodji sms z številom sklenjenih polic, vsake toliko te je poklical vodja rajona ali celo kaki direktor prodajnih skupin, oz. lahko da je tudi kaki šef šel z tabo na "termin".

Pogodbo najprej skleneš za 3 mesece, kasneje če je bilokaki rezultat od tebe ti jo podaljšajo še za 3. Potem je podaljšanje za 6 mesecev in nato za 1 leto. Vmes ti financirajo licenco in par izobraževanj in par izletov. Po 2 letih pač odpreš s.p. in tako delaš do kadar ti je srce drago.

Je pa to služba za tipično pranje možganov, kjer te najprej prepričajo v superiornost lastnih produktov in nato upajo da boš to navdušenje prodajal naprej. V praksi pa v 90% to pomeni da morda podpišeš kako žlahto in kolega, potem se pa počasi neha.
Za takšno službo moraš biti rojen in imeti res bogat besedni zaklad.

Se pa dosti naučiš o marketingu, telefonski prodaji, predstavitvi in "nategovanju" ljudi. Če nimaš nobene pametnejše alternative, go for it, itak nimaš kaj izgubit.
 

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.596
67
48
Pravzaprav lahko izgubiš veliko.

Danes je težko najti žrtev za sklenitev zavarovanja.
Morda se te usmili kak sorodnik ali kolega.
Definitivno pa lahko izgubiš zaupanje kolegov in sorodnikov, ki jih boš poskusil nategniti.
Novačenje novih agentov je dejansko prikrit način pridobivanja novih strank na podel način.
Nov agent najde par strank, kmalu ni več agent, zavarovanja pa ostanejo.
Na ta način pridobijo več novih sklenitev kot kateri koli sposoben agent.

Natega pač, kot danes kar nekaj vrst zaposlovanja.

LP
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.088
3.574
113
Marlbor
Saj ravno zato najbolj težijo z življenjskimi zavarovanji, da familiji in kolegom narediš par polic, potem pa se ustavi in te odslovijo. Te police pa so na najmanj 10 let ...
 

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.459
1.837
113
na temni strani lune
Glej se popolnoma strinjam z tabo. Res gre za podel način pridobivanja strank.

Ampak je dosti odvisno od tvojega načina dela in tvojega forsiranja zavarovanj kolegom in žlahti. Tudi če 3 mesece ne narediš nič, si še vedno pokasiral skoraj 2000€ čistega, kar pa ni tako slabo.

Če ima kdo voljo in željo postati zavarovalni agent, naj poskusi. Jaz sem mojo izkušnjo pri grawe opisal, verjamem pa da je lahko kje bolje.

Vsak naj se sam odloči, je pa dandanes bilokaki dohodek zelo dobrodošel.
 

themix

Pripravnik
27. sep 2009
114
0
16
@Trigger - Super, hvala za informacije. Res si dobro razložil. Sem si tudi predstavljal nekaj v tem smislu.
@forgot1, Pbutec - tega sem se tudi bal in upal, da je kakšna drugačna varijanta. Bomo vidli!
 

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.048
1.457
113
39
Kaj pa si si predstavljal?

Da ti bodo dali naslov nekoga v roke ko je klical in prosil, če lahko sklene?
confused-1.gif
 

themix

Pripravnik
27. sep 2009
114
0
16
ne in zato sem tudi napisal, da sem si tako predstavljal
vseeno pa je možnost da obstaja klicni center (kot je napisal trigger), kjer bi delali na pridobivanju potencialnih strank (kot te kličejo za knjige, sesalce, krompir,...) do katerih nato pristopi agent na terenu
 

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.048
1.457
113
39
Tisti, ki se s tem ukvarjajo bi ti znali povedat, da je razlika v učinkovitosti med osebnim pristopom in klicnim centrom 1:50 ziher...

Če sediš v pisarni in čakas, da kdo pride, bo kak osebek zalutal noter edino zaradi obveznega zavarovanja za avto...pa še ta avto je en star jajc, ker on folk z boljšimi avti so tak že medtem ostali zastopniki pohopsali.
Nikakor pa ne boš dočakal, da bi te prišel nekdo prosit, če lahko sklene ŽZ ali kaj temu podobnega. Klicanja po telefonu so se ljudje tudi ze naveličali: "Ravno jutri smo v vaši blizini in bi vam predstavili..."

Zadeva je pač taka, da terja bolj direkten pristop in človeka z izurjeno komunikacijo in kančkom vsiljivosti. Če se najdeš v tem, komot prilezeš do orng plače, če ne, pač ne...
 

B81

22. jul 2007
34.423
8.921
113
Imel sem sodelavca, ki nikoli ni delal tega, star 40 let. Ko sva šla skupaj k stranki, je na tak nevsiljiv razložil postopek, da sem mu skoraj jaz začel osebno tiščat pod nos
grin1.gif

Res nevsiljivo, rojen za to delo...po moje najboljši agent v državi
smile-1.gif
Postal je potem tudi vodja enote, ampak je vse skupaj razpadlo zaradi višje sile oz. vodstva. Tak da eni so res rojeni za to.

Najboljši nasvet pa je bil: Razlagaj tako, kot bi razlagal najboljšemu prijatelju (seveda je pogoj, da nisi hinavec).
Plača pa je bila dosti višja od neke povprečne takrat...
 

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Denis pravi:Najboljši nasvet pa je bil: Razlagaj tako, kot bi razlagal najboljšemu prijatelju (seveda je pogoj, da nisi hinavec)

prav to je konkretna hinavscina
smirk-1.gif
 

B81

22. jul 2007
34.423
8.921
113
Nisi razumel. Mišljeno brez hinavščine, torej tako, da mu razložiš, kaj sploh delaš...
 

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.596
67
48
Brez zamere, ampak noben ponudnik življenskih zavarovanj ni pošten.
Hinavski so (ste) vsi.

Če se motim, se naj junak najavi na ZS, ampak garantiram, da ga sesujem, če bo samo poskusil s fintami.

Par let nazaj sem imel namen zavarovati komplet familijo življensko in nezgodno + premičnine + nepremičnine.

Poklical na vse zavarovalnice, povedal kaj bi rad in čakal agente.

Rezultat : niti en sam ni bil sposoben ponuditi tega, kar sem želel.
Eden je celo par dni pozneje klical, če lahko pride še enkrat, da se prvič ni dovolj pripravil ?!?

Pa sem hotel samo tisto, kar ponujajo v reklamah.

Nisem sklenil osebnih zavarovanj, samo nepremičnine in premičnine, pa še tu so bili problemi.

Skratka - agenti na forumu, priznajte in ne nakladajte o poštenosti - žvite od nategovanja ljudi.

LP
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.088
3.574
113
Marlbor
No pa napiši kaj vse si si zaželel in noben ponudnik ni bil sposoben tega ponuditi. Če si naprej vedel kaj hočeš in kakšne namene imaš, je takšnemu najlažje prodati osebno zavarovanje, pa še nobenih obljub ni treba.

Razne prazne obljube se ponavadi dajejo ljudem, ki prej sploh niso razmišljali o naložbah, takšnega se pač ulovi na visoke donose in to je to.
 

B81

22. jul 2007
34.423
8.921
113
Tale bivši sodelavec je sklenil NŽZ pri človeku, ki mu je povedal, da je zavrnil 6 agentov pred njim in ni imel občutka, da mu gre za zaslužek.
Ne moreš pa posploševat, meni je sodelavka rekla, naj malo 'pritisnem' na stranko, pa nisem hotel, če sem opazil, da se stranka že vnaprej sekira, kako bo plačevala itd...
In težko bi ti ta pravi karakter sesul, ker dober tale agent takoj opazi, kaj ima stranka v glavi in to že po prvi minuti vstopa v hišo. Tudi sam sem pri pogovoru že pospravil stvari in smo se pogovarjali čisto druge zadeve skoraj eno uro, zraven pa hrana in pijača.

Ti pa, če si tako zelo natančen, bi po telefonu povedal: zahtevam izkušenega agenta, ne te pripravnike, od katerih jaz vem več o teh zadevah...pa morda, naj s seboj prinesejo kake izračune ali kaj podobnega... Pravzaprav jim TI nisi znal povedat, kaj bi rad. Bi pa tukaj odprl temo o tem, kake zahteve naj poveš, da boš dobil pravi odgovor od agentov
evil.gif


Se pa strinjam, da je večina agentov takih, da stranko prisili, sploh če si močn karakter, jo lahko pelješ sem in tja...ampak se taka prisila takoj pozna pri stornacijah, tako da...

Iz firbca, čeprav že dolgo nisem v tem poslu: Kake podatke si pa ti želel od agentov?
 

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.596
67
48
Ko sem naročil agenta, sem povedal, da me zanima življensko zavarovanje, ki bo po npr. 10 letih povrnilo vrednost vplačanih premij življenskega in nezgodnega zavarovanja v danem obdobju, s pogojem, da se v primeru smrti takoj izplača polna vrednost.
Če vplačam v 10 letih 12000E premij življenskega in 3000E premij nezgodnega zavarovanja, hočem po 10 letih izplačilo v višini 15000E povišano za vrednost inflacije.
Jasno mi je, da je nezgodno zavarovanje kasko, zato sem hotel takšno donosnost življenskega, ki pokrije tudi premije nezgodnega.

Ne zanima me varčevanje z zavarovanjem, ne zanima me razpršitev po skladih, niti po trgih, niti po kaj vem čem vse - to naj bo nočna mora agenta. Jaz hočem ponudbo. Očitno je ni bil nihče sposoben ali pripravljen narediti.

Enostavno.

Agenti pa so mi ob prihodu predavali naučene litanije in ponujali konkretne šablonske rešitve.

Noben mi ni znal predlagati opcije, ki bi imela zame pričakovani rezultat.

Pri zavarovanju nepremičnine pa je bila druga zgodba.
Povedal sem, da živim v bloku, da so skupni prostori in zgradba že zavarovani.
Potreboval sem zavarovanje opreme, npr. izliva vode iz strojev, požar kot posledica napak na strojih in napravah ...

Ponujali so mi opcije, ki niso pokrivale vsega, kar sem želel, ali pa je bilo zajeto tudi tisto, kar je že bilo zavarovano, ali pa so bile zanke v drobnem tisku.

Imam ogromno izkušenj z zavarovalnicami, zaradi narave dela v službi (strojelomna zavarovanja)
Pozitivnih, negativnih, izsiljevanja, prikrivanja, goljufanja . . .

LP
 

Garfildd

Guru
24. jul 2007
5.772
4.283
113
tvoja zahteva/želja je približno taka:

vzel bi kredit za stanovanje na 10 let, 100,000€, v desetih letih bi ga odplačal in prodal za ceno 120,000€ ki vklučije še vse stroške
vzdrževanja (kurjavo....) Iščem nepremičninskega posrednika ki mi bo to garantiral! ( p.s. inflacija ni upoštevana)

iščem serviserja, ki mi bo popravil stroj (ki je pokvarjen - strojelom) in mi bo garantiral da bo po serisu deloval še 10 let brez kakršnihkoli vzdrževanj in da ga bom lahko prodal za ceno novega in servisa skupaj?

Mi lahko ponudiš tako popravilo?
 

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.596
67
48
Ne, nimaš prav.

Točno se ve, da premije nanesejo 12000E+3000E (kolikor se dvignejo, se tudi končna vrednost revalorizira)
Predvidena inflacija je stvar dogovora in se določi.

Končna cifra je npr. 15000E, inflacija npr. 20%, zahtevan znesek je torej 18000E.

Torej, če mi agent ne more podati ponudbe, ki bo pri vplačilu 12000E dala 50% donosa, lahko kar gre.

Ko bi le vedeli kakšne donose znajo obljubljati !

Pozor !
Napisane vrednosti so za prikaz, da se ne bo kdo v podrobnosti spuščal.


LP
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.088
3.574
113
Marlbor
Stari, ti imaš povsem nerealne zahteve in pričakovanja od te vrste zavarovanj. Pod temi pogoji, ki jih zahtevaš, ti ga bo lahko prodal samo kak profi agent, ki je izurjen na tehniki "nategni in pobegni".
Če hočeš folk nategnit, mu moraš brez kančka slabe vesti obljubiti točno to kar bi ti želel, torej si klasična ovca, delal pa si s premilimi agenti. Mogoče si tudi težil agentom s kakšnimi pisnimi izjavami, da ti pisno jamčijo, pa je vsak rajši rekel pejd se solit, pa me pokliči ko kao razmisliš.