€U volitve 2019

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
18.562
1.315
113
Heh. Ja drug drugega zezate (zezamo) a ne, realno nič novega.
Tistih 300% pa ne kaže na neznanje matematike temveč hudomušno nakazuje na nekaj povsem drugega.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
18.562
1.315
113
Saj nisem napisal, da ne smeš tega izkoristit za karkoliže, jaz sem se samo oglasil, da daj tak pamet'n ljudski pregovor uporabit še v kakšni drugi situaciji.
 
2. mar 2018
5.421
1.310
113
Danes poslušamo veliko svaril o populizmu, večina je tudi povsem upravičenih, vendar ni dvoma, da sodi tudi jugonostalgija in z njo povezano malikovanje sorodnih idej med evidentne primere populizma.
To je pri nas postala že folklora, ki jo nekateri jemljejo zelo resno in jo predstavljajo kot nekakšno subverzivno aktivnost, čeprav že nekaj časa sodi v modni slovenski družbeni mainstream, večina pa kot neškodljivo kratkočasno dejavnost, ki naj bi nekoliko poživila dolgočasno politično sceno. Pa so takšne predstave res povsem benigne? Gotovo ne bo prišlo do restavracije komunistične Jugoslavije niti v ozemeljskem niti v političnem smislu (tovrstni slovenski navijači so v tem početju povsem osamljeni in nimajo podpore nikjer na Balkanu), je pa takšno lahkotno manipuliranje gotovo škodljivo
Danes je 25. maj in skoraj gotovo se bodo pojavljale takšne in drugačne manifestacije, ki bodo posvečene dnevu mladosti, kultu Tita in danes zelo priljubljenemu fenomenu jugonostalgije. Razpon teh domislic sega od nostalgičnih spominjanj in resnobnejših »proslav« z izrazito politično noto do prostodušnih zabav z značilno ikonografijo. V ta nabor sodi tudi pojavljanje ne samo nadebudnih politikov, ampak tudi političnih veteranov v majicah s podobami svojih idolov. Še vedno je najpopularnejši Che Guevara, kar je vzorčen primer pop aktivizma, kjer se tako akterji kot njihovi navijači povsem jasno zavedajo neresnosti in popolne sterilnosti svojih nastopov, kljub temu pa imajo s to prazno pozo – z baretko ali brez – še vedno veliko veselja.
Če je že treba danes paradirati naokoli s kakšnimi rekviziti, naj bodo to brisače. 25. maj je tudi dan brisač kot hommage pisatelju Douglasu Adamsu, avtorju kultnega Štoparskega vodnika po galaksiji. Večina njegovih fenov na ta dan sicer nosi brisačo okoli vratu, nekateri pa jo tudi izobesijo kot zastavo. Kar je nedvomno bolj domiselno kot izobešanje starih simbolov, ki ne pomenijo ničesar več ali pa imajo celo zelo negativno konotacijo.
https://t.co/yDyl42oKgD
 
5. sep 2007
2.810
247
63
Las Vegas
LD;GD 007 – Labodji spevi

O labodjih mladičih. In nekaj malega o prerivanjih špicenkandidatov in kandidatk v zadnjih metrih kampanje za evropske volitve 2019.

Zakaj so Zvera raje umaknili iz javnosti, kako enostavno bo Joveva postala EU poslanka.
Itak da bo Jovanka postala poslanka, LMŠ je prva stranka na oblasti in če ne drugega jo mora volit javna uprava in sodniki, dobila bo tudi 1 mio plače, zato se je tudi tako zlahka odločila za kandidaturo ... A je primerna kandidatka za zastopanje slovenije ne mednarodnem parketu? Ne ni ! Tako kot ni pajac Šarc