Thomy majoneza - poslabšala

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.271
3.687
113
davorinm.wordpress.com
Kaj se je zgodilo s Thomy majonezo? Struktura je precej bolj čvrsta, gosta, okus je slabši. Se da kje kupiti "original"? Tole je očitno za vzhodni trg po novem narejeno, poizvedeno v Srbiji.

Katera je druga najboljša majoneza?:)
 

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
509
79
28
Enako sem tudi sam ugotovil, ta v kozarcu je narejena v Srbiji in je res slaba. V tubah je pa se vedno narejena v Svici in se vedno dobra oz. meni se najbolsa od vseh majonez.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
One and only

zmaga.gif
Se strinjam. Zvijezda majoneza je daleč najboljša - skoraj tako dobra, kot bi jo sam doma naredil.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.321
6.530
113
Zakaj sploh bi, to je skoraj podobno strupu
wink-1.gif


Res pa je, da v minimalnih količinah ni tako škodljivo, edino če kdo rukne glaž v par tednih, naj razmisli
wink-1.gif
 

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Zakaj strup? olje, jajca, pa začimbe, pa malo senfa. Težko najdeš zadeve z manj aditivi. Takole na prvi uč.

Drugače pa fak sem opazil isto kot ynos, ampak nisem bil pozoren na poreklo. No očitno bom še to moral biti, kot pri nuteli. itd. A ni včasih to kolinska delala?
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.922
4.977
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj sploh bi, to je skoraj podobno strupu
wink-1.gif


Res pa je, da v minimalnih količinah ni tako škodljivo, edino če kdo rukne glaž v par tednih, naj razmisli
wink-1.gif

V francoski solati je skoraj cel glaž majoneze. Pa jo maznem v 2 dneh. Hvalabogu jo delamo samo okoli novega leta. Kaj škodi zdravju pa so olja, ki jih je notri v večinski meri.
 
Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ene so brez jajc
wink-1.gif
in to na veliko piše gor.
v čem je fora pa ne vem.

drugač pa ja, olje je problem pri veliko okusne hrane:(
zlenjavni/paprični namazi, ajver...
če ni sladkorja je pa olje:)
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.321
6.530
113
Zenf je na srečo brez olja in sladkorja, dijonski.

Drugače pa je hudič v detajlih, raslinska olja so povečini v tekočem stanju ob sobni temp pa tudi v hladilniku, zato kakšno kokosovo odpade. Opcija je tako avokadovo ali pa olje makadamije, ampak to je bogatija, pa spet folk ne bi kupoval...

PS, brez jajc pa pač zaradi laži okoli holesterola...pa folk misli da si dela uslugo s tem, ko uživa majonezo brez jajc
wink-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Dobi se majoneza z olivcem. Ni važno kakšne kvalitete je notri, je 100x bolje.

Meni je bla ok, moji pa sede sam Thomy iz tube.
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.321
657
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Thomy majoneza je občutno slabša odkar so jo za vzhodni del tržiča začeli proizvajati v Srbiji (nova dobava iz SRB se je začela okoli novega leta), posledično se je spremenila tudi receptura...da so šli na slabše in da se žal to pozna že pri kupcih, priznavajo tudi njihovi komercialisti..Občutno bo padel njihov tržni delež, ki je zaenkrat še vedno nekje 45% med vsemi znamkami, ki so prisotne na slo tržišču. Kot zanimivost - Helmann's-u kot drugemu največjemu igralcu (20% TD) na tržišču, je močno upadel delež prodaje odkar so šli v spremembo recepture pred dvema letoma. Je pa vse to dodatna voda na mlin Zvijezdi (12% TD), ki je za večino ljubiteljev majoneze, trenutno najboljša po okusu in po organoleptičnih lastnostih..Upam, da bodo znali v GEI, kot edinemu večjemu slovenskemu proizvajalcu majoneze, ta negativen trend vodilnih tujih blagovnih tnamk, dobro izkoristiti. Zdaj je dobra priložnost.
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Zakaj strup? olje, jajca, pa začimbe, pa malo senfa. Težko najdeš zadeve z manj aditivi. Takole na prvi uč.
Mhm... Od dodatkov vsebuje natrijev metabisulfit, kateri po podatkih povzroča astmatične napade, uničuje vitamin B in je težko prebavljiv za ljudi z okvaro ledvic.
Kar se tiče olja, pa tudi vprašanje, kakšno uporabljajo.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.271
3.687
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Thomy majoneza je občutno slabša odkar so jo za vzhodni del tržiča začeli proizvajati v Srbiji (nova dobava iz SRB se je začela okoli novega leta), posledično se je spremenila tudi receptura...da so šli na slabše in da se žal to pozna že pri kupcih, priznavajo tudi njihovi komercialisti..Občutno bo padel njihov tržni delež, ki je zaenkrat še vedno nekje 45% med vsemi znamkami, ki so prisotne na slo tržišču. Kot zanimivost - Helmann's-u kot drugemu največjemu igralcu (20% TD) na tržišču, je močno upadel delež prodaje odkar so šli v spremembo recepture pred dvema letoma. Je pa vse to dodatna voda na mlin Zvijezdi (12% TD), ki je za večino ljubiteljev majoneze, trenutno najboljša po okusu in po organoleptičnih lastnostih..Upam, da bodo znali v GEI, kot edinemu večjemu slovenskemu proizvajalcu majoneze, ta negativen trend vodilnih tujih blagovnih tnamk, dobro izkoristiti. Zdaj je dobra priložnost.

Ok, potem ni bila samo slutnja. Res je ratala majoneza zanič. Sicer ok z zdravstvenega vidika, ker imam glaž poln že nekaj tednov...ampak včasih pa res zapaše.
 

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.251
189
63
Tole smo že enkrat davno debatirali nekje tukaj.
Meni je bila v mojih "mladih" letih daleč najboljša Thomy, ko jo je delala še Kolinska. Potem so verjetno izgubili licenco, istočasno se je spremenil okus. A so dobili licenco za Hellmans, ki je "prevzela" okus bivšega Thomyja. No, tudi Hellmans je šla po isti poti. Potem je bila edina, ki se za moj okus razlikuje od vseh ostalih Remia v tubi. Danes jo je težko najti, ji je pa po okusu podobna (a ne povsem ista, ta je malenkost bolj kisla) Sparova majoneza, ki jo za Spar izdeluje Remia (tudi tuba in dizajn sta podobna).
remia-mayonaise-bereid-met-zonnebloemolie-185ml.jpg