Eno so sicer testi, drugo pa realnost. Pa tudi vsake gume se ne obnašajo nekao na vsakem avtu, kaj šele če je malenkostna razlika v dimeziji ( npr. jaz imam usranih 205/60/16 ali 215/55/16 če se ne motim namesto klasike 205/55/16 - ni izbire).
Sem pa že pred 12 leti, ko so bile še poceni, precej pozornosti na Vranskem pritegnil z Nexen gumami. Takrat sem jih kupil z strahom, ampak so bile super. Cenovno so šle gor, ampak jih imam z vmesnimi izjemami (kupil avto, ki je imel kar je imel) še vedno. Od tega, kar sem jaz osebno vozil, bi rekel Continental, Nexen, Good Year, BF Goodrich, Sava,...) . Zame, kjub temu da so se podražile, so Nexen glede cene/kvalitete še vedno na prvem mestu. Za podoben denar dobiš Savo, ki je slabša, za več denarja pa npr Good Year, ki je tudi slabši ali pa tam - tam.
Da so bile Nexen na testu, sem zasledil samo enkrat ( mislim da kake 5 let nazaj, zimske) in so imele dobre ocene, razen za oprijem na snegu. To sem tudi sam opazil. Če bodo letos na testu, me prav zanima končni rezultat.
Sicer imam na dveh avtih celoletne, na enem pa letne, ker je po slučaju razmer naneslo tako, da sem moral zaradi poškodbe kupiti kar se je takoj dobilo in ima za zimski komplet 2x conti in 2x gy.