Telemach!!!

sass

Guru
1. sep 2007
5.345
989
113
na xiami mi boxu dela EON za smart TV aplikacija. in po zadnji nadgraditvi aplikacije tudi ne teži več ob vsakem zagonu aplikacije, da je naložena na nepodprti napravi

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
222
27
28
Na mojem android box-u A95X F2 tudi deluje normalno tatko EON smart TV apk kot EON mobilna apk, seveda pa ga uporabljam samo za EON smart TV apk ;)

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
::1/128
Xiaomi Mi Box je uradno ceritficiran Android TV box (tako kot nVidia Shield, razni Sony in Philips Smart televizorji in nekateri provider boxi kot je EON box), zato EON Smart TV app na njega normalno inštaliraš iz storea in tudi deluje. Pa tudi Netflix certified je in ima Widewide L1 support, tako da dela 4K na Netflixu in tudi druge DRM zaščitene vsebine npr. na HBO GO. Edino kar sem opazil nazadnje, ko sem še uporabljal MiBox, da je slika za EON streame iz nekega razloga precej slabša kot npr. na Shieldu, LG smart tvju ali katerem koliko drugem boxu. Nikoli nisem ugotovil, kaj točno ga matra, ampak kolikor sem bral imajo vsi ta problem, je pa seveda bolj očitno na večjih televizorjih.

Top zadeva je definitivno Shield, je pa seveda overkill, če rabiš samo za EON. Teli kitajski boxi (pa tudi nekateri kitajski TVji) z mobilnim Androidom in sideloadanim TV appom pa so kot pravim loterija. Lahko dela super, lahko imaš pa tin01 situacijo.... Če spravijo EON na Amazonov store, bo firestick 4K super alternativa, da si ziher glede updateov, čeprov menda že sedaj deluje.

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
222
27
28
Je komu uspelo povezat D3 sprejemnik in sicer preko wifi-ja od modema do usmerjevalnika https://www.mimovrste.com/ojacevalniki-wifi-signala/d-link-ojacevalec-brezzicnega-signala-dap-1325 od tam pa je z UTP kablom priklopljen D3 sprejemnik in mu dela ogled za nazaj. Meni ne uspe deluje le če direkt kabel dam v operaterjev modem in direkt v D3 sprejemnik PSD2120 ??? kakšna ideja, sem pa opazil, da če dam vmes usmerjevalnik, da mi zamenja IP naprave ??? verjetno je to vzrok ?

Rad bi uporabljal usmerjevalnik, ker drugače moram preštemat pol stanovanja da potegnem kabel....

Daniel

Guru
21. dec 2007
7.839
6.096
113
Powerline adapter. Priklopiš v modem v port za D3 in na drugi strani v D3 sprejemnik. Vmes pa po elektriki. Mora pa biti na isti fazi.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
Če imaš kabel za lokalno mrežo, lahko subnet za D3 box daš na ločen VLAN in pelješ po istem kablu kot ostalo, samo rabiš managed switch na obeh koncih (ali pa "router", ki mu lahko skonfiguriraš VLANe na switch chipu). Če kabla sploh nimaš, je že boljše powerline kot pa WiFi. V skranjem primeru pa WiFi, seveda ločen SSID direktno v mrežo za D3 box in brez usmerjevalnika vmes.

sandbaky

Fizikalc
31. dec 2019
222
27
28
Problem v usmerjevalniku je da zamenja IP naprave... zaradi tega pa ne dela, to verjetno ni možno rešit?

Drugače pa hvala za vse info...

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
Usmerjevalnik načeloma ne menja IPja, vrjetno imaš pa vklopljen NAT (+FW+DHCP na LAN strani... default konfiguracija teh domačih "usmerjevalnikov"). Kaj pa bi rad dosegel z usmerjavalnikom? Če ga uporabiš samo kot stikalo/AP, ne bo nič "menjal".

Je box drugače priklopljen na ločen port na modemu, kjer dobi drugačen naslov kot ostale naprave (nazadnje ko sem imel je bil nek 10.... range)?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
Tehnično se sigurno da, ampak kolikor vem, teh modemov niso dajali v bridge temveč so jih menjali za modem only modele, če si to želel (vsaj 3925). Pa tudi sicer tega nisi mogel sem spreminjat, ker je bilo onemogočeno v njihovem FW. Najboljše poklicat, mogoče so kaj spremenili politiko in ti bodo nastavili drugače bodo pač menjali modem.

frenk_v

Pripravnik
4. dec 2011
149
8
18
EON na PCju mi je nehal delati preko noci, Firfox 56.0

An error receiving the signal has occurred. (#4000)

Kaksna ideja, teh. pomoc ne odgovarja na mail

frenk_v

Pripravnik
4. dec 2011
149
8
18
Imaš morda prijavljenih preveč naprav? Preveri v Moj telemach

nimam, so mi jih Telemachovci pobrisali,

so se oglasili, da

"s težavo so na pristojnem oddelku seznanjeni in jo še vedno poskušajo odpraviti. Do takrat vam predlagamo, da poskusite EON spremljati preko drugega spletnega brskalnika."