Steklena streha

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kar se mene tiče še ena povsem nepotrebna "dodatna" oprema, ki jo imajo nekateri avtomobili že serijsko, nekateri pa v obliki paketov - in jo tako dobiš, tudi če je ne maraš.

Ker steklena streha predvsem poleti (vsaj pri mojem položaju v vozilu) kljub senčniku nabija v glavo kot infra pečka, me zanima ali obstaja kakšna folija ali kaj podobnega, s čimer bi stekleno streho popolnoma zasenčil z zgornje strani. In seveda ne nekaj takega, kar bo po treh mesecih in dveh obiskih avtopralnice cvetelo...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.466
147
63
Oblečeš streho v folijo in je problem rešen. Lahko tudi z notranje strani,če te skrbi da bi "cvetelo".

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kater avto pa maš to? Ker pri mojem je steklena streha ena boljših zadev po topli vodi in brezžičnem internetu
grin1.gif

V avtu je neprimerno bolj svetlo, iz zadnjih sedežev je, sploh ponoči, razgled fenomenalen, če me pa sonce moti, jo pa enostavno električno zaprem.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.552
480
83
Tudi mene zanima model vozila?

Če prav razumem gre dejansko za *senčnik*, ki prepušča preveč svetlobe (in toplote) in ne za zaslon s pravo, debelo strešno tapeto? Mogoče bi razmišljal v smeri ojačanja / menjave tega senčnika?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.403
327
83
Se mi zdi, da nekateri avti nimajo tistega dela strehe, kot pravi blazko, strešne debele tapete, ki povsem zapre streho in je potem, kot navaden avto brez steklene strehe. Kaj bi lahko naredil pa ne vem.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Konkretno gre za dva cenovno primerljiva avtomobila; ja vem da nista ravno isti razred, a moje potrebe zelo podobno pokrivata

P 508SW 160KM avtomatik v opremi Style skupaj s Xenonom pride ca. 25.000 EUR
Leon ST 150KM DSG (možen samo v opremi FR) z LED pride 26.000 EUR

P508SW ima samo stekleno streho; pri Leonu pa je na volj Design paket, kjer poleg uporabnih senzorjev, malo boljšega radia in nižjega doplačila za LED, dobim še popolnoma brezvezna 18" platišče (katera lahko prodam in zamenjam z 17" ali 16") in popolnoma nepotrebno stekleno streho.

Z Leonom sem bil prejšnji petek na krajši testni vožnji in sonce nad glavo sem kljub zaprtemu senčniku dobro čutil. Ne znam si predstavljati, kako bi bilo to poleti... Malo berem teste in tudi pri P508SW nekateri omenjajo sevanje.
In ja, rad sedim višje, ponavadi imam stol maks. dvignjen in je zaradi tega tudi glava bližje strehi.

Pri Leonu mi gre itak na organ, da je 150KM možno samo z opremo FR - zunaj se normalno dobi tudi v Reference..

@Killa: si že vozil 4 ali več ur v konec junija pri jasnem nebu v največji vročini?

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ja, sem, klima pa na ful. Ponavadi zaprem streho da se avto shladi, potem pa odprem nazaj, da je več svetlobe.

Mi je pa čudno, da 508 nima, če pa 407 ima. Pa ta streha je kar konkretno debela.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
To, da klima dela, je jasno; ampak a gre za občutek, da te strop ogreva kot infra peč?

P508 še nisem vozil (po soncu), zato lastnih izkušenj nimam. Vem kar sem prebral. Leona sem vozil in ni bilo OK; tudi tisti senčnik pri Leonu se mi zdi zelo tanek; ko sem gledal 508 na to nisem bil pozoren; moram ponovno preveriti.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ne, meni ni moteče, sploh ko se enkrat avto znotraj shladi.

Ne najdem nikjer na netu videa, kako se streha pri 508 zapira, ampak se mi zdi, da na enih fotkah vidim, da je na podoben način narejeno kot pri 407. Če je tako, potem lahko čisto zapreš in praktično ni razlike med panoramsko in klasično streho. Glede Leona ne vem, ker nisem sedel še not, niti jih nisem veliko videl na cesti.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.611
5.244
113
Jza naslednji avto iščem obvezno s šiberdahom ali sončno streho.... sedaj imam v Laguni šiberdah in me redkokdaj moti
sončno sevanje čez steklo, če je šipa odprta zna res fajn žagat, ampak ob zaprti šipi pa me ne moti ne zaradi svetlobe in ne zaradi vročine... Poleti sedaj bistveno manj uporabljam klimo, saj naredim dobre prepih čez odprto streho...

Je pa lahko med avti razlika, v laguni je kar konkretno zatemnjena šipa, sem pa zadnjič vozil SpaceBack, tisto pa je katastrofa
ob hudem soncu
rolleyes-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Jza naslednji avto iščem obvezno s šiberdahom ali sončno streho.... sedaj imam v Laguni šiberdah in me redkokdaj moti
sončno sevanje čez steklo, če je šipa odprta zna res fajn žagat, ampak ob zaprti šipi pa me ne moti ne zaradi svetlobe in ne zaradi vročine... Poleti sedaj bistveno manj uporabljam klimo, saj naredim dobre prepih čez odprto streho...

Je pa lahko med avti razlika, v laguni je kar konkretno zatemnjena šipa, sem pa zadnjič vozil SpaceBack, tisto pa je katastrofa
ob hudem soncu
rolleyes-1.gif

To pri meni ne pride v poštev; ni nobene koristi, samo hrup. Na AC pri (delno) odprtem šibedahu odpade vsak prostoročni telefonski pogovor.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Jaz naslednji avto iščem obvezno BREZ steklene strehe! Steklena streha,ki se ne odpira,je neumnost! Svetlobe v avtomobilu ne potrebujem,sonca,ki mi sveti v glavo,pa še manj...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.876
409
83
Najbolj bedno mi je, ko ima top oprema nekega avta še to oslarijo od steklene strehe noter. Kot bi imela najboljša torta na vrhu obvezno še drek. Ne vem kdo si je to zamislil.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
p407..se lepo zasenči in ne čutiš nekega sevanja. je pa men brezveze ta koncept brez odpiranja oz je okrnjeno uporaben.
GE, pomična streha..se ne spomnim kdaj je bila zastrta. pozimi kdaj zastrem, ker pri odstrti zjutraj čutiš mraz. občasno se je zastiralazaradi sonca, ki je motil otroke zadaj. spomlad, jesen večino voženj odprta. na parkingu vsaj dvignjena. v hudi vročini zaprta zaradi klime.

ne vem pa kako zdržijo v galaxyju, smax itd k majo rolojček podoben tistim na vratih, ali pa doma proti komarjem. tam pa kuha verjetno.

ali te moti odprt šibedah tudi če je samo kipan? men je do 140 bil znosen. v GE rata motoče pri 100, 130 glasno..150 adijo pamet..odprto do konca.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Šibedah sem imel10+ let nazaj na službeni Astri (brez klime); res mi ni do odprtega šibedaha med vožnjo. Res je koristen, le je avto parkiran na soncu, ostalo pa... da ne rečem, da je po nekaj letih začelo puščati...

Hja, pri Leonu sem opazil, da je ta senčnik precej tanek, pa še nekoliko naluknjan se mi je zdel. Če bi se 150KM avtomatik dalo dobiti z opremo Style, se s steklenim šibedahom pri Leonu sploh ne bi ubadal.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
ksz

Izredno sovražim polno tehnike pri novih avtih, samo te panoramske strehe/šibedahi so mi pa zakon! Sem zlo iskal avto z nečim zgoraj, pa mi nažalost ni uspelo....bom pa kmalu zamenjal, če se kaj takega pojavi.
cheer.gif