Štajerci v vsej svoji veličini

crnobog

Majstr
29. apr 2009
2.212
308
83
pinball-si.blogspot.com
Gotta love 'em

RTVSLO - Z mopedom se je ujel v lovsko past

Moški je sredi noči na pomoč poklical policijo, saj naj bi med vožnjo z mopedom zaradi 'lovske pasti' pristal privezan na drevo. Ko so ga policisti našli, so ugotovili, da se je moški v resnici zvrnil v jarek in tam obležal zaradi alkoholiziranosti.

Kot so sporočili z mariborske policijske uprave, jih je ob 1.24 na intervencijsko številko poklical 51-letni moški, doma iz območja Policijske postaje Rače. Naznanil je, da se je s svojim mopedom peljal proti domu proti Gaberniku, kjer se je med vožnjo skozi gozd ujel v past, ki so jo nastavili lovci. Pojasnil je, da je privezan k drevesu in ne more nikamor, policistom pa ni znal povedati, kje je.

Kot so pojasnili policisti, so obvestilo, čeprav je bilo zelo nenavadno, vzeli nadvse resno. Zaradi nizkih temperatur, ki bi lahko bile za klicatelja tudi usodne, so v iskanje vključili še policiste vodnike službenih psov policije. Dobro uro po prijavi, ob 2.34, so prav policisti vodniki službenih psov policije klicatelja našli v Ogljenšaku. Ugotovili so, da je opisani moški vozil neregistriran moped, zaradi nepravilne strani vožnje pa zapeljal desno z vozišča, padel in lahko telesno poškodovan obležal. Na kraju ni bilo nobene pasti in kršitelj ni bil nikamor privezan. Zakaj ni mogel nikamor, pa je pokazal elektronski alkotest. V organizmu je namreč imel kar 1,20 mg/l alkohola.

K vsem naštetim kršitvam je treba dodati še to, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da med vožnjo ni uporabljal varnostne čelade. Potem, ko so ga policisti "odvezali", so ga reševalci z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. "Policistom bo, ko se bo streznil, verjetno lahko hvaležen, da so ga rešili iz 'lovske pasti', samo ugibamo pa lahko, ali so ga rešili še pred čim hujšim v tej mrzli noči," so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Policisti bodo zoper opisanega kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. "Zanimivo bo izvedeti, ali bo tam zgodbica enaka ali pa jo bo predelal v basen. Ja, tudi s takimi prijavami se ukvarjamo policisti. Še dobro, da smo jo vzeli resno," so še sporočili s policije.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
5.912
829
113
Ker sem ravno štajerc, prosim da je naslov teme v ednini, ter da se nas ostale ne meša v to......

.... ker meni moped ne vžge več. :valjamse: :valjamse: :valjamse: :valjamse:
 
  • Všeč mi je
Reactions: Garfildd

boc

Majstr
1. avg 2007
1.804
180
63
Tudi Primorci ne zaostajajo dosti:
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

Denis

Guru
22. jul 2007
21.099
1.406
113
Štajerska, večinoma Maribor :)
Le ne obsojat tak hitro, to se lahko vsakemu zgodi...

No verjetno se je že kdo zbudil zjutraj s prvimi kolesi v Dravinji in klical kolega, da ne more ven, ker kole kopljejo in ga kolega vpraša kje si, pa reče, ja jaz ne vem....

Kot zanimivost, v časih GA628 si napisal Lokacija pa si prejel sms kje približno si, baje.