Soundbar in TV

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Zivjo. Mene pa zanima, ali je mozno, da ko vklopis TV, da se avtomatsko vklopi se soundbar, da ti ni potrebno met miljon daljincev pri sebi?

Hvala
 
I

Izbrisan uporabnik 3287

je mozno vendar odvisno od modela (znamke). nekateri imajo funkcijo “ucenja”
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

tomi

Guru
1. sep 2007
17.915
9.059
113
39
MB
Imas priklopljeno s hdmi kablom,
Poglej za opcijo hdmi arc na tvju, oz se boljse ce je kateri vhod na tvju z arc napisom
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Trenutno imam se star lcd 10 let in takrat sem bil kar uslatan, da sem TV odprl, snel kable iz original zvocnikov in prevekslal na zunanje prostostojece zvocnike in dela mnogo bolje. Ko vzgem TV, mi ni treba vec nic pocet in zvok ze deluje preko zvocnikov. Seveda pa imam se dodatni daljinec za T2 skatlo. Ker bo verjetno kmalu treba kupit nov TV, naslednjega Tv-ja ne mislim odpirat in vezat gor zvocnike, ker si niti ne upam, pac malo tipam in poizvedujem, kako bi se tole resilo samo z vklopom TV-ja in kako bi se soundbar sam vklopil, ker drugace bom imel se tretji daljinec samo za vklop soundbara, mi pa ne disi prevec vsakodnevno dodatno vklapljanje, ker roko na srce, ga verjetno niti ne bi vklapljal.
Torej, moram gledati, da ima novi TV HDMI arc funkcijo in soundbar funkcijo ucenja, povezem potem preko tega HDMI arc in bi moralo delovati?
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pojma nimam, mam pa bolj low cost LG tv (43 col) staro dve leti in nov soundbar LG SJ3, priklopljen preko optičnega kabla in dela točno to kar bi ti rad.
Zvok je pa neka srednja žalost. Ni zanič, prav ekstra dober pa tudi ne, bi se moral stegnit za čim dražjim.
Še vedno pa je daleč boljše od vgrajenih zvočnikov....
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Hvala lepa :zmaga:
Sem pogledal specifikacije tvojega LG SJ3 https://www.lg.com/in/home-entertainment/lg-SJ3 in bi ga naceloma lahko priklopil ze na sedanjo TV, saj imam tudi opticni izhod, poleg HDMI-jev. Pise, da se avtomatsko vklopi, takoj, ko dobi zvok preko kabla. Tudi funkcijo ucenja ima. Torej, s TV daljincem lahko tudi glasnost uravnavas, ne samo prizig in izklop?
 
Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.779
1.919
113
najrajš na babi
Sem imel podoben problem. Cca 8 let star Philips TV z HDMI ARC in soundbase Q acustics M2. HDMI CEC funkcija, katera je namenjena vklaplanju in upravljanju z enim daljincem je kr naprej štrajkala. Včasih vklopla, včasih ne, vačasih vkopila hišni kino za 3 sekunde in vgasnila, itd, vglavnem ta CEC zahebava na celi črti. Rešitev, optični kabel, v meniju televizorja onemogočil HDMI ARC in CEC oz Easy link po Philipsovo. Dela kot mora, ne morem pa z daljincem za TV glasnosti uravnavat, lahko pa na STB boxu (T-2). Vklopi, izklopi takoj.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

sass

Guru
1. sep 2007
5.092
733
113
načeloma komunikacija preko HDMI deluje dobro, vsaj jaz imam zaenkrat dobre izkušnje. priporočljivo je, da imaš TV in soundbar iste znamke.
 

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Sem malo gledal za TV-ji in postrcal za reviewi za TCL 75 660 Pravijo, da je slika odlicna, tv ima Android in ze original 2 x 30rms-a zvocnike in naceloma je best buy za tako ceno...okol jurja.
S sliko sem zadovoljen tudi sedaj, ko imam LG 47 LH7000, tako, da bom pomoje tudi s TCL-jem...ce ga ubodem. Tu je recimo primerjava s se 1x drazjim Sonyem.
Edino kolebam med 65 in 75 col. Do tv-ja imam 3m.
Torej, bi se nabavilo se TCL soundbar https://www.amazon.de/TCL-TS5010-Su...9388920&ref=pd_sl_6boxv1ojib_e&language=en_GB
 

map

Guru
6. jul 2008
7.779
1.919
113
najrajš na babi
HDMI CEC ni neki zabetoniran standard. Vsak proizvajalec si ga prikroji malo po svoje. recimo naveza Philips in Qacustics mi ni delala v redu nikakor. Preko optike pa OK. Celo v manualu za Q acustics piše, da vačasih zadeva ne bo delala. Bolj ziher je optika kot HDMI CEC. Seveda pa lahko HDMI CEC dela čisto OK. Najmanj problemov je seveda z TV in soudbar iste znemke, ima pa zadeva druge pomanljivosti. Ponavadi so tako TV kot soudndbari neižje kvalitete, kot nekega priznanega avdio proizvajalca.
 

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.396
482
83
::1/128
to je kot da bi reko, da ce mas hp racunalnik mores met hp misko:) nima veze vglavnem
Na žalost ni glih najboljša primerjava in so razlike med tem, kako različni proizvajalci implementirajo HDMI-CEC, včasih (pre)velike.

Recimo številske tipke se malo kje prenašajo preko CECa. Meni recimo na nekem starem Samsungu to celo dela, na veliko novejšem in dražjem LG OLEDu pa ne (ne glede na to, ali je gor priklopljen EON Box, nVidia Shield ali kaj tretjega). Še večje razlike so pri napravah, ki jih gor priklapljaš. Zdaj power on/off, volume control za sound in switchanje inputov BI morali delat bolj kot ne povsod, ampak spet se najde kakšna kombinacija TVja in sound sistema, kjer stvari ne špilajo najboljše, sploh pri kakšnih Philipsih (en primer imaš že v tej temi). Meni na srečo tako trenutni Denon (kot prejšna Yamaha ) super funkcionira z LG TVjem pa tudi s prejšnim Samsungom. pa tudi s kombinacijom Sony/Yanaha imam dobre izkušnje, čeprav so bili pri soločenih posodobitvah ravno te stvari broken, pa so na srečo potem spet zrihtali.

Zdaj če imaš soundbar in TV iste znamke je sigurno najmanj možnosti za težave na tem delu (in mogoče še kak propriatery feature), seveda pa ni nujno. Vsekakor pa ni odveč pogooglat konkretne kombinacije TVja in soundbara, čeprav bi morale stvari v teoriji itak delat.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash

map

Guru
6. jul 2008
7.779
1.919
113
najrajš na babi
Po drugi strani pa hebeš ta cec. Imam kombinacijo Philips TV, Q acustics soundbase in T2 4k STB Box Amino ali nekaj takega. Vse lepo in prav, tudi ko z daljincem vkopiš STB, le ta lepo vkopi TV, TV pa preko optike sound bar. Vse super. Dokler mi neka pizdarija ni 2x na dan vklapljala STB sama od sebe. Pomojem update STB. In je sred noči STB dobil nek signal, se zbudil, posledično vklopil TV, le ta pa sound bar, pa je sred noči začelo vse špilat, prej na STB Amino VIP 1337 ali nekaj takega se to ni dogajalo. Baba nori doma, jest ne vem kaj narediti, na koncu sem CEC za STB in TV izklopil. Tak da zdej vkolpim TV na daljincu in STB na svojem daljincu, hišni kino mi pa potem TV zbudi. Zadeva je bla nevzdržna, se je tist STB tud 2x na dan sam vklapljal.

Cash. Nikar ne menjaj tistega LG soundbara, z TLC se ne boš nič naučil, glede izboljšanja kvalitete glede na LG. Jest bi celo gledal drugam in sicer bi LG soundbar zamenjal za kej boljšega, v kolker se HDMI CEC ne povoha tako kot treba, bi pa z optiko priklopil.
 
Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.070
981
113
Cash. Nikar ne menjaj tistega LG soundbara, z TLC se ne boš nič naučil, glede izboljšanja kvalitete glede na LG. Jest bi celo gledal drugam in sicer bi LG soundbar zamenjal za kej boljšega, v kolker se HDMI CEC ne povoha tako kot treba, bi pa z optiko priklopil.

Sej zdej nimam LG soundbara..imam samo LCD TV od LG-ja, katerega sem odprl in vezal meterške zvočnike gor od Sonya na original izhode, original zvočnike pa izklopil in mi deluje odlično... Sej nisem nek zahtevnež, ampak vsaj neko globino v zvoku doda, saj so prostostoječi zvočniki bolje od unih malih elips zvočnikov, brez škatle noter zraven matične. Ker pa bom v kratkem kupil nov TV, katerega seveda ne mislim odpirat, bi si omislil tudi soundbar in želim, da zadeva deluje.
Sicer ima ta TV (TCL) že v osnovi 2 x 30 RMS-a zvočnike...sedanja moja ima 2 x 10RMS-a in, če mi bo premalo, bi kupil kar ta soundbar od TCL-ja, kateri ima še dodan subwoofer. :zmaga:
Hvala vsem za vaše odgovore...sem se pa že odločil, da bom priklopil preko optike. Soundbar TCL ima optiko, samo še za TV moram pogledat.
 
Nazadnje urejeno:

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.978
69
48
43
www.citroenar.com
Imam Samsung TV > Samsung 65 in sedajsem kupil še Samsung Soundbar > Soundbar Samsung...
Deluje super. Piše v navodilih, če želiš vklapljat z enim daljincem, da more bit povezana s TV-jem z optičnim kablom.

Sem povezal, tako da deluje super. Tv daljinc vklopi TV in istočasno tudi Soundbar... Tudi glas se nastavlja s TV daljincem.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Cash