sončna elektrarna

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.536
1.523
113
Mene pa zanima, kaj vsi vi, ki daste/ste dali montirat SE+baterijo po obdobju net meteringa.. kaki so plani pozimi? Kako kalkulacija izpade takrat?

• Všeč mi je
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.354
7.731
113
pri taščici
Ce imas pozimi oddajo imas preveliko SE ali pa premajhno baterijo (al pa narobe nastavljeno filanje/praznenje baterije).
Sploh ce imas TC.
Proizvodnja SE poleti je cca 4-5x visja od zimske.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Floki

Guru
6. sep 2007
10.384
3.379
113
Baterija je moja, monter ni elektro distributer… pa dve leti vzdrževanja je v ceni. Viške naj bi lahko prenašal drugam kolikor jih bo. Prvi el avto bo čez dva tedna za filat, verjetno bo v roku enga leta ali dveh še drugi pri hiši…

Pol nimaš kaj razmišljat za tako ceno.

sad

Guru
24. avg 2007
22.042
10.755
113
Imam eno vprašanje za SolarEdge inverter. Ali lahko kje izvoziš največjo moč in količino elektrike, ki ju je SE pridelala po dnevih za neko obdobje?
Vsaj količino bi potreboval na dnevni bazi, če bo šlo. Sedaj, če dam recimo za 1 leto nazaj, mi da le po mesecih.

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
251
109
43
Imam eno vprašanje za SolarEdge inverter. Ali lahko kje izvoziš največjo moč in količino elektrike, ki ju je SE pridelala po dnevih za neko obdobje?
Vsaj količino bi potreboval na dnevni bazi, če bo šlo. Sedaj, če dam recimo za 1 leto nazaj, mi da le po mesecih.
imam
monitoring.solaredge.com
ampak na stacionarnem racunalniku, lahko izvoziš v exel vse podatke

Floki

Guru
6. sep 2007
10.384
3.379
113

Pa stisni 12x export in daš v skupno tabelo, ja je kakšno minuto več dela.

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.875
161
63
Teoretično vprašanje......
Imaš SE z Netmetringom, na strehi ni več prostora za panela, pa imaš manjko elektrike konec leta.
Če namontiraš na garažo, nadstrešek Balkonsko sončno in jo priklopiš v šuko vtičnico, lahko s tem dodaš nekaj kW konec leta?
Ali pa tri, za vsako fazo eno?
Verjetno ne rabiš dodatnega soglasja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.354
7.731
113
pri taščici
Teoretično vprašanje......
Imaš SE z Netmetringom, na strehi ni več prostora za panela, pa imaš manjko elektrike konec leta.
Če namontiraš na garažo, nadstrešek Balkonsko sončno in jo priklopiš v šuko vtičnico, lahko s tem dodaš nekaj kW konec leta?
Ali pa tri, za vsako fazo eno?
Verjetno ne rabiš dodatnega soglasja?
Lahko, samo bolj "potiho " montiraj. Pa pazi da skupna oddana moc ne bo presegala dovoljenih 13,6.
če imas netmeter potem itak ni panike saj bo SE uposteval njegove podatke

B81

22. jul 2007
38.791
11.744
113
Če ne bodo povečali oddaje v omrežje se jaz ne bi sekiral. Ti oddajaš za tokiko kot imaš soglasje, za drugo jih pa ne briga. Eles za to tako govori, da imajo razlog da te vržejo iz letnega netmeteringa. Seveda jim ne smeš povedati da boš povečal
videli bodo, da si oddajal eno količino, potem naenkrat pa npr. 30% večjo količino v dnevu, plafon je itak nastavljen, ampak da bi jih motilo to, da si v neugodnem soncu narediš malo več kot si prej - se vidi kot enostavno zajebavanje.
Sam se zanimam za dodatne 3 kW panelov. Izvajalec trdi da je vse ok (13.95 kWp), tudi degradacije ni veliko dela pa "veliko" manj in nikoli več ne pride do meje npr. 12 kW, sploh po menjavi razsmernika.