Slovenec do $1,3mio na online poker turnirju

krokar12

Zelenc'
3. dec 2019
2
1
3
Ziher :)
Bom kar kopiral z drugega foruma, kjer smo imeli podobno debato.

- Zakon o igrah na srečo v 53. členu opredeli, da je poker posebna igra na srečo.
- V zakonu o davku na dobitke je opredeljeno, da se obdavčuje vse igre iz 10. člena Zakona o igrah na srečo (klasične igre na srečo), ne pa tudi iger iz 53. člena (poker).
- Zakon o dohodnini v 19. členu opredeljuje, da dobitki od pokra ne štejejo za osebne dohodke, zato jih ni potrebno prijavljati.
zanima me, če to še vedno drži? na spinu sem zadel en večji znesek in me zanima ali res nič ne rabim prijavljat?
hvala za odgovor.

Lp
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

CoreySteel

Pripravnik
18. nov 2014
49
5
8
Odkar sem v tem (+10 let), niso še nikoli nobenega gnjavili, pa ni bilo važno kakšni zneski. Tako da ni nič za skrbet. Če bi pa v TEORIJI kaj bilo, imaš pa tako in tako vse dokaze s kje je denar.
 
  • Všeč mi je
Reactions: krokar12

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.515
10
38
Hvala! mogoče sem sam mal zafrknil s tem, da sem vse nakazal na enkrat in ne večkrat po manjše zneske. Da ne bi kje to vkloplo kakšnega alarma in bi me kaj začeli gnjavit. Bom ti verjel 100% in ne bom nicesar prijavlal..
Ker so kolegu nekaj mutili iz ene sumljive poker strani(je ni več), si je po hitrem postopku vse izplačal na skrill(takrat še moneybookers). Zaradi štipendij ipd se ni upal nakazat na svoj trr, zato je prenakazal na moj skrill, jaz nato na svoj trr. V šusu nekje 8kEUR. In jaz takoj njemu. Noben ni nič spraševal, pa je že nekaj let od tega. Ne vem pa o kakšnih zneskih se pogovarjate. Ampak glede na to, da v zakonu piše, mislim, da je samo stvar dokazila, od kje denar in mislim, da nebi smelo bit problemov.
 
  • Všeč mi je
Reactions: krokar12