SD

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
23.901
5.066
113
Rojen: December 30, 1928
Leta 2020 še vedno njega imenujete?
Danes ni kriv, morda je pred leti haral, danes to počne nekdo drug.
Podobno se je za Kučana govorilo, da se je umaknil iz politike, da nima več interesa/vpogleda/vpliva pa ne vem kaj še vse pa se je kasneje izkazalo, da temu vendale ni tako. In enako je pri temu tipu.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N and 8888

netko

Guru
25. jul 2007
5.091
710
113
le zakaj bi tip letnika 1928 rabil sploh selit firmo če pa bi jo lahko enostavno zaprl... zakaj pa bi se izgubil če ne hodi na firmo saj nima tam po tvoje kaj počet...
 

jest5

Guru
18. avg 2007
19.666
1.698
113
V tvoji glavi je podpiranje, če se ne strinjaš z vsako neumnostjo, ki se jo za šankom pripiše nekomu. :valjamse:
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
11.952
2.821
113
Evo globoka država je vedno bolj razvejana:

UKC Ljubljana bo s 27 ponudniki sklenil okvirni sporazum za nakup hitrih antigenskih testov
Ljubljana, 23. novembra - Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana bo s 27 ponudniki, ki so oddali dopustne ponudbe, sklenil enoletni okvirni sporazum za nakup antigenskih preiskav za namen urgentne mreže, je objavljeno na portalu javnih naročil. Ocenjena skupna vrednost javnega naročila je 2,34 milijona evrov.

Kot je razvidno iz predloga posameznega okvirnega sporazuma, objavljenega na spletišču javnih naročil, mora vsak ponudnik ob tem v brezplačno uporabo ponuditi najmanj pet aparatov za izvajanje antigenskih preiskav za čas trajanja okvirnega sporazuma in zagotoviti brezplačno vzdrževanje.

Natančna vrsta blaga in količina je v trenutku sklepanja okvirnega sporazuma objektivno neugotovljiva, naročnik količine in izvedbene pogoje opredeli v vsaki drugi pogodbeni fazi postopka, ko stranke okvirnega sporazuma v svojih ponudbah tudi predložijo cene, pa piše v predlogu krovne pogodbe.
UKC Ljubljana je sicer v minulih tednih sklenil tudi posel za nakup hitrih testov za analizator sofia v vrednosti 1,42 milijona evrov (z DDV). Teste so kupili od podjetja Genos, ki je edini pooblaščeni prodajalec tovrstnih hitrih testov za Slovenijo, kar jim je omogočilo postopek s pogajanji brez predhodne objave. Za posamezen test so odšteli 22 evrov (brez DDV), poleg so v skladu z dogovorom dobili še pet aparatov sofia v brezplačno rabo.


Ravno danes so bolnišnice s hitrimi antigenskimi testi začele testirati svoje zaposlene na okužbo z novim koronavirusom. V UKC Ljubljana danes testirajo okoli 620 zaposlenih na ginekološki kliniki, nato bodo testirali v urgentnem centru in tako naprej. Pri vseh zaposlenih bodo opravili tudi serološko analizo krvi. Pri tistih, ki jim bodo odkrili protitelesa, v naslednjih treh mesecih ne bodo opravljali testiranj na okužbo. Hitri testi bodo le pomoč pri logistiki, saj so se odločili za molekularne PCR teste, za to pa še čakajo na dovoljenje ministra za zdravje.
Antigenski testi so testi, s katerimi določajo sestavine mikroorganizmov v vzorcih. Zasnovani so na različnih principih, zato so njihove analitske zmogljivosti zelo različne. Pri teh testih prisotnosti virusa ne določajo tako, da bi pomnoževali virusne gene, ki so morebiti prisotni v vzorcu, kot to počnejo pri molekularne oz. testiranju PCR, ampak uporabijo umetno izdelana protitelesa in z njimi iščejo virusne delce pri bolniku. Prednost teh testov je predvsem hitrost, saj je rezultat znan v nekaj minutah. Vendar se na račun hitrosti izgubi zanesljivost.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
16.934
1.943
113
Kočevska
Kaj bi ti rekel na to, da ima tvoja baba en kolešček v glavi več kot kura, ker vsaj ne serje po dvorišču. :cool:
 
  • Všeč mi je
Reactions: zakon

optiplex

Guru
13. dec 2015
2.452
892
113
Tudi mi smo pred leti s Kitajci sklenili sporazum o gospodarskem sodelovanju. Se bomo fino tolkli po buči, če bodo Kitajci svoje tovore preusmerili na njim bolj prijazno Reko.
Zopet pretiravanje, tudi če je cenejša usluga, to ne pomeni da je transport cenejši.

Prvo kot prvo je ovira Schengen, druga pa daljša transportna pot. Koper se ima bolj za bati Italijanskih pristanišč kot Hrvaških. Oni imajo podoben problem kot mi in to je slaba železniška infrastruktura.

Zopet tvoje klasično nabijanje in nepoznavanje.
Samo da je kontriranje, pa čeprav je brez osnov.
 
  • Všeč mi je
Reactions: tomi