Računsko sodišče

Nzugu ml.

Fizikalc
3. jan 2021
379
235
43
Debati? Kje pa ti debato vidiš?
Z cepci nimam kaj debatirat

Lepo je videti, da se ne omejujete z malomeščanskimi normami kot so slovnična pravila, , ampak naj vam zaupam skrivnost, čim se morate spustiti na nivo žalitev, ste debato izgubili še preden se je sploh začela. Ker kdor ima case, ne rabi žalitev, z argumenti razkrinka nasprotnika kot cepca, to je vsem vidno in nezanikljivo in ni treba posebej poudarjati. Čim moraš pa ti splezat na gajbo in ljudem za nekoga razlagat, da je cepec, to je kot bi ženska samo sebe razglašala za lepo, ali moški samega sebe za karizmatično osebnost. Tisti pregovor, da se dobro blago samo hvali, to ni mišljeno dobesedno.
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
6.309
1.569
113
Ljubljana
hmpg.net
Se pravi vsi poklicni funkcionar ne smejo biti predsedniki športnih zvez in klubov? To je namreč športna dejavnost, ni igranje profesionalnega nogometa, ampak pravnik (neznani) ima pač lahko tudi tako mnenje :)
Če bi pravnik prebral FAQ na KPK strani, bi morda izvedel, da poklicni funkcionarji lahko opravljajo funkcije v športnih klubih, ne smejo pa potem odločati o delitvi sredstev "svojemu klubu".

Kršitev je recimo tole:
"V vlogi župana je Friderik Bračič podpisal tudi 1087 evrov vredno pogodbo o sofinanciranju Športnega društva malega nogometa Majolka, katerega predsednik je. Prav tako je podpisal pogodbo o sofinanciranju med občino Videm in Športnim društvom Videm, v katerem je član upravnega odbora, pred tem pa je bil njegov predsednik."
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
26.299
1.830
113
blizu močvirne prestolnice
1609821843753.png
Glejte, 26. člen zakona o integriteti je neizprosen. Vsi, ki smo kdaj opravljali javno funkcijo, to vemo. Funkcionar ne sme opravljati pridobitne dejavnosti (se pravi dejavnosti za plačilo), razen pedagoške, znanstvene, raziskovalne, umetniške, kulturne, športne in publicistične. Točno ta člen tega zakona vam bo pokazal moč in intelekt pravnega resursa leve politične provience, ob razlaganju in tolmačenju pomena tega člena tega zakona. Tako je. Skušali bodo prodati, da je revizijska dejavnost pravzaprav športna dejavnost in da je zaslužiti milijon evrov v bistvu neprofitna dejavnost.. In ves levi hlevček bo z glasnim beketanjem pritrjeval še tako absurdni argumentaciji,ki bi ji sicer enako glasno naspritoval..

vir
Pogorelc, Virant,Dobra država,Požar
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
12.862
1.382
113
kod Džej-Zija
Prozorno, ja. En teden nazaj so določeni novinarji napovedali, da je bila Veselova tiskovka namenjena temu, da se bojo lahko takoj po razpošiljanju osnutka začeli dogajati "leaki", spotoma pa zabrisale sledi, od kod. Evo, so že tu.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
20.432
2.164
113
Pri nas je pač kriv tisti, ki je povedal in ne tisti, ki je naredil. Lopovi so zaželjeni, nekdo ki na to opozori, pa ni zaželjen :zmaga:
 
  • Všeč mi je
Reactions: zakon in bizi

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
12.862
1.382
113
kod Džej-Zija
jest5, zate prepoceni populizem. Osnutek je zaupen z razlogom, tudi postopek naj bi bil tak z razlogom. Kot sta o tem lepo pisala Šušteršič in Avbelj, to meče čudno luč na nepristranskost inštitucije. Ko bo postopek končan, se bo pa lahko preganjalo tistega, ki "je naredil". Ali bi ti raje linč na ulici na podlagi osnutka?
 
  • Všeč mi je
Reactions: Pepe

bizi

Guru
21. nov 2007
17.749
2.258
113
Kočevska
jest5, zate prepoceni populizem. Osnutek je zaupen z razlogom, tudi postopek naj bi bil tak z razlogom. Kot sta o tem lepo pisala Šušteršič in Avbelj, to meče čudno luč na nepristranskost inštitucije. Ko bo postopek končan, se bo pa lahko preganjalo tistega, ki "je naredil". Ali bi ti raje linč na ulici na podlagi osnutka?
Osnutek so dobili vsi prizadeti in bog ve, od kod je pricurljal.
 

ferdo

Guru
3. sep 2007
6.309
1.569
113
Ljubljana
hmpg.net
Vedno je (bilo) tako.
Nekdo tajni dokument sprejme, nekdo izvaja, nekdo pa prinese, nekdo bi ga objavil, vendar prej oba (vse štiri) začnejo loviti in na koncu obsodijo. Tisti, ki pa je neumnost naredil, je pa povišan.

Če Vesel nima "dovoljenja" da sme opravljati dejavnost, potem mora odstopiti. To pa ne spremeni poročila. Ker on ga je podpisal, ni ga naredil. In če so noter napisana dejstva (ČE!), ki držijo, je potrebno sprejeti ustrezne ukrepe, morda koga tudi malo poslati v zapor.

Zagotovo pa Vesel ni kriv zato, ker zasluži v tujini 5x več kot v Sloveniji, saj to morda samo pomeni, da ga v tujini bolj cenijo in to plačajo.

Se bodo pa mnenja kresala ne "Funkcionar ne sme opravljati pridobitne dejavnosti (se pravi dejavnosti za plačilo), razen pedagoške, znanstvene, raziskovalne, umetniške, kulturne, športne in publicistične ". Pridobitna športna dejavnost, kljub poizkusom nekaterih, ne pomeni profesionalega bavljena s športom, ker je to neumnost. In na sami strani KPK je to razloženo, kaj pomeni "pridobitna športna dejavnost" in tudi v kakem primeru je pridobitna dejavnost nezdružljiva s funkcijo javnega uslužbenca.

Pa še opombi:
to da je Vesel v Fifi se ve že nekja časa. Do tega poročila to ni bil problem?
morda ve kakšna je sankcija v primeru opravljanja pridobitne dejavnosti ob opravljanju javne funkcije? Grozna :)
 
  • Všeč mi je
Reactions: bizi

Nzugu ml.

Fizikalc
3. jan 2021
379
235
43
Poleg tega so menda v Delu (nisem bral, ker je zaklenjeno) navedeni samo povzetki in nič konkretnega.

Resni očitki so predvsem na račun Ivana Galeta, Slovenko leta po izbiri ideološkega aparata države. Zlorabil je pooblastila za izredne razmere in podpisal kup pogodb, ko so bila skladišča že polna, zato je bil tudi odpuščen. Tudi sumi kaznivih dejanj se skoraj zagotovo nanašajo na junaka slovenske levice. Šlo je za balkanski blef, mediji so pumpali prazne marnje, da bi SMC počepnila, policija je dala pa strokovno podporo z aretacijo Počivalška.
 
  • Všeč mi je
Reactions: BuDi

Nzugu ml.

Fizikalc
3. jan 2021
379
235
43
A to so tvoje mokre sanje, ali so ti osebno dostavili poročilo?

Da je Gale Slovenka leta? Na poročilih so povedali.

Delo:
"Računsko sodišče opozarja, da je v nekaterih primerih odločitve o oddaji javnega naročila sprejel kar uslužbenec zavoda za blagovne rezerve, ki za to ni imel veljavnega pooblastila direktorja zavoda. Zavod za blagovne rezerve tudi ni utemeljil razlogov za sklepanje aneksov neposredno po sklenitvi pogodb oziroma še po preklicu epidemije, ko so bile naročene že zadostne količine opreme in so se okoliščine na trgu opreme že izboljšale. Kot je znano, so zaradi sklepanja škodljivih pogodb na zavodu za blagovne rezerve odpustili Ivana Galeta."
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
2.684
856
113
Tale je boleča

Počivalšek dobi v roke osnutek poročila. V medije (po naključju) kapne parcialno/zmanipulirano poročilo, v katerem je ta čist ko solza oz. skoraj ni omenjen.
Počivalšek komentira zmanipulirano poročilo namesto dejanskega. Težko bi se še bolj blamiral.
Za leak poskušajo potunkati Galeta.
 

cappy

Guru
8. apr 2010
5.741
2.591
113
kje danes gostuje vesel? je še kakšna oddaja na rtvju ali popu kjer še ni bil naš nepolitični?
 
  • Všeč mi je
Reactions: BuDi

BuDi

Guru
6. sep 2007
4.735
686
113
kje danes gostuje vesel? je še kakšna oddaja na rtvju ali popu kjer še ni bil naš nepolitični?
Vesel pa Čeferin se trenutno usklajujeta kje bo kdo gostoval. Ne moreta se uskladiti glede gostovanja pri komentiranju umetnostnega drsanja pa gostovanja pri ogledu finala Ljubezni po domače z Denisom Avdićem za Radio 1.