Ptiči mi serjejo v pokriti garaži

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
134
8
18
V kotu dvorišča imam pokrito garažo za dva avtomobila (odprta je z dveh strani). Garaža se uporablja že 25 let, vendar nikoli ni bilo problemov s tem, kar se dogaja sedaj.

Zadnji mesec mi v garažo uletavajo ptiči (povdarek je na množini), ki mi masovno poserjejo oba avtomobila. Posedejo se na rob strehe ¸od avtov in tekmujejo kateri se bo bolj mastno posral.

Imam sicer montiran UZ odganjevalec živali (ker so mi mačke hodile na platneno streho), vendar mislim, da ga vrabec ne aktivira. Mačk je sicer manj zadnja leta, ptiči pa so napadli garažo kakšen mesec nazaj, po moje ni povezano s populacijo mačk.

Sem na streho položi večjega psa iz pliša, pa se mi zdi da ne deluje.
Mi že načenjajo živce, sploh ker moram vsakič ko grem v avto čistiti stranska ogledala in vrata od avta.

KAkšen predlog glede taktike ali uporabe bojnih sredstev?

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
134
8
18
Očitno so mačke opravljale svoje delo, tako da odstrani tisti UZ odganjalec.
Kot sem že napisal, populacija mačk se je splošno v naselju zelo zmanjšala v preteklih 5 letih (ne samo okoli moje hiše in garaže), ptiči pa uletavajo šele en mesec. VErjetno so ptiči res premajhni in ne aktivirajo UZ odganjalca in ga bom odklopil.
Edino kar mi pade na pamet je, da se ptiči tako obnašajo ker je zimski čas in iščejo zavetje. Ampak do sedaj v 25 letih te navade niso imeli.
Moram to ustaviti da ne bo Hitchcock imel gradivo za drugi del Ptičev;)

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.888
1.333
113
Vrabci. Nastavi plastično imitacijo vrane. Pa na vsakih nekaj dni jo prestavi, če se bodo navadili...

erikson

Guru
25. avg 2007
24.474
8.071
113
Ali je bilo odstranjeno kakšno drevo v okolici, kjer so se zadrževali?

Ena od variant je, da jim nastaviš ptičjo krmilnico in jih tako zamotiš, da tam opravijo svoje. To velja za vrabce.

dopamin

Pripravnik
9. feb 2008
134
8
18
Ali je bilo odstranjeno kakšno drevo v okolici, kjer so se zadrževali?

Ena od variant je, da jim nastaviš ptičjo krmilnico in jih tako zamotiš, da tam opravijo svoje. To velja za vrabce.
V bližnji okolici niso odstranjevali dreves.

Prva stvar, ki sem jo naredil, ko so mi pred kakšnim mesecem pričeli uletavati v garažo, da sem v ptičjo hranilnico, ki je ca 5 m odaljena od garaže napolnil s ptičjim futrom ravno z namenom, da jih zamotim na poti do garaže. Ni pomagalo.
Hranilnica je tam že 20 let in je pozimi zelo obiskana, predvsem vrabci. Se že sprašujem, če nisem sam navlekel ptiče v vrt, ko jih vsa ta leta futral?

• Všeč mi je
Reactions: erikson