Programer

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Zaposlimo programerja za poslovno programsko opremo
Zahteve:
- smisel za dojemanje poslovnih procesov
- poznavanje relacijskih podatkovnih baz (principi podatkovnih modelov, sql query)
- programerske izkušnje
- starost 22-35 let
- začetek dela konec julija 2012
- preizkusna doba 3 mesece

Nazadnje urejeno:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.930
1.302
113
Citat:
Uporabnik kacajdr pravi:
Zaposlimo programerja za poslovno programsko opremo
Zahteve:
- smisel za dojemanje poslovnih procesov
- poznavanje relacijskih podatkovnih baz (principi podatkovnih modelov, sql query)
- programerske izkušnje
- starost 22-35 let
- začetek dela konec julija 2012
- preizkusna doba 3 mesece

Zakaj starostna omejitev?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
Verjetno so kaki mladi....

kdo bo hotel vikati kakega nonota na šihtu, kateri je še v fortranu programiral.

tony

Guru
23. jul 2007
10.386
1.719
113
Neumnost. In še nezakonito je.
smile-1.gif

Je pa lahko problem drug - če se nonotu ne da naštudirati nič novejšega kot fortran
evil.gif

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
Ksz.

Starostna omejitev zato, ker iščemo programerja, ki je seznanjem z aktualnimi okolji in ne analitika.
Za programerja se pričakuje večja operativna sposobnost, kar je lastnost mlajših oseb.
Če bi iskali izkušenega analitika ali designerja, starostne omejitve nebi bilo.
---
Programerja želimo zaposliti in ne najeti.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik kacajdr pravi:
1. in 2. da.
3. samo po sebi ni okolje. In ne, ne iščemo fortran programerja.

Nekateri smo v .netu programirali od začetka njegovega obstoja, pa smo po tvojem dinozavri, ker smo čez 30? V javi ravno tako leta izkušenj. Si prepričan, da je tvoj način razmišljanja pravi?

Zgleda, da je najbolje da na šihtu povem, da sem prestar in naj me dajo na zavod pred penzijo
smile-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.931
128
63
štajerska
zavedaj se, da svet temelji na mladih
ko pretopiš mejo 35 moraš že biti vsaj kakšen vodja, svetovalec itd
po 40 si lahko še analitik
pri 50 moraš imeti svoje podjetje in zaposlovati mlad visokoizobražen kader

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:

Ti si sigurno naslednik Billa Gatesa?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:

Na lep način si mi razložil, da v življenju ne smem počet tistega, kar mi je všeč, ampak moram "napredovat". Jebeš razvoj, svetovanje je pravi biznis!

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Še dobro da ni napisal dokončan magisterij ter 20 let delovnih izkušenj.
smile-1.gif

Drugače se pa strinjam z njim. Ne moreš zaposlovat kadra, ki se je programiranja učil na računalih z 64 kB RAMa, ko se sedaj dela v okoljih, kjer samo Hello World vzame 1 GB in zaposli 4 procesorska jedra.
evil.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.146
321
83
evo mene 40+ let. Začel tudi s fortranom na strojnem faksu, sedaj sem na c#.
Sem pa imel čast spoznati 80 letnega programerja. Programiral v clipperju, aplikacijo pa je prenesel tudi v delphi. To je sedaj že 10 let nazaj. Tudi na teren k stranki mu ni bilo hudo it, je pa to počel bolj za hobi.
Poznam jih kar nekaj ki so pri 50+ in še vedno programirajo, ter od tega živijo.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Ne moreš zaposlovat kadra, ki se je programiranja učil na računalih z 64 kB RAMa

A bejž? Jaz sem se učil programiranja na računalu s 64kb, pa se mi zdi da sem zadnjih 10 let čisto suveren v c# in javi in ostalih modernih zadevah. In bil sem tudi v vsem tistem, kar je bilo "in" po 64kb mlinčku...

Ko enkrat osvojiš koncept je to to in ni problem preklopit na drug jezik, razen če je to prolog. Itak pa je pri programiranju vredno še vse drugo znanje in prilagodljivost okrog ne pa samo kodiranje. Kodirat bi naučil še šimpanza.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.782
5.374
113
467716-post_slo.gif

Večja težava je s tistimi, ki niso menjali nobenega okolja in se ne zavedajo, kaj se v ozadju dogaja. Ampak saj je vseeno, delodajalec zaposli, kogar hoče, tu ga noben ne more ovirati. Vidi pa se, da delodajalec verjetno ni kaj prida, če nima nikogar, ki bi na hitro prebral ZDR, ga razumel in napisal oglas, ki bi bil v skladu z zakonodajo.

D_K

Guru
24. sep 2007
3.127
889
113
OMG, čez 4 leta bom brez šihta.

Sej zidarji so pomoje po 35 letu tud za na zavod...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.931
128
63
štajerska
KSZ
enostavno nočete razumeti.
dandanes ni fora v tem, da narediš dober, učinkovit in zanesljiv program, ki ne potrebuje 4 gb pomnilnika in 8 procesorjev da izpiše hello.
dandanes je fora v tem, da na novo izumiš toplo vodo, da ti nekaj tera diskovja ni zadosti, da potrebuješ nekaj 100 gb povezavo do druge kište, ki podpira prvo , da vse blinka in šajna in da bo v naslednji verziji odpravljena pomankljivost trenutne verzije.
če si pa se slučajno kdaj kje učil fortran, pascal, cobol , asembler ali kakšen drug dialekt zastarele tehnologije pa je najbolje da se prekvalificiraš recimo za pomočnika bagerista recimo ( kar bagerist ne zmore z bagerom ti potem z lopato )

D_K

Guru
24. sep 2007
3.127
889
113
Sam nisem starina, ampak sem spoznal veliko programerjev in tehničnih delavcev, ki so stari ~50 in stvar obvladajo. Kar nekaj sem delal v tujini DE, AT, USA. na projektih vrednih X miljonov €. To, da je pa starostna omejitev za delo "programeja - zidarja" pa slišim prvič.
Sicer vsak izbira koga hoče ampak če jaz vidim tak oglas, me nebi niti najmanj zanimalo delo v takem podjetju.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.931
128
63
štajerska
seveda, ampak tisto je bilo v tujini, pri nas pa vladajo druge zakonitosti.
saj tudi v tujini podjetja uspevao in se širijo na druge trge, pri nas pa se podjetja zapirajo, ali pa prodajajo tujcem