Pošiljanje okvarjene tablice nazaj na Kitajsko

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
Iz Kitajske sem prejel pokvarjeno tablico in sedaj sem od njih dobil naslendji mail:
______________________________________
We deeply apologize for the inconvenience caused by our product. After discussing with the supplier, in order to effectively solve this problem, we decide to repair the product. Would you like to return the product and refund to you.

If you agree with this solution, please help us to ask the cheapest shipping fee for Standard Air Mail Register with tracking number, from the Slovenia to Dongguan, Guangdong, China.

After asking, please tell us the price. If the price is reasonable, we will send you another email with the return information. Thanks for your cooperation.
______________________________________

Gre za 10.1 tablico. Morebiti kdo ve kako to najceneje pošljem nazaj? Je kdo to že pošiljal?
Če na strani https://eportal.posta.si/Sites/IzracunPostnine/ izberem (za težo sem navedel 1100 g)
Povratnica - priporočeno pismo mednarodni - 11,27 €
Zavarovanje vsebine - priporočeno pismo mednarodni promet - 15,27 €
Z odkupnino pa 16.27 €

Ne najdem pa opcije "Standard Air Mail Register with tracking number". Torej - je že kdo to počel in prek koga je to pošiljal?
 

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
429
8
18
Priporočeno pismo (ker je manj kot 2 kg). Cena 11,15 EUR, je brez DDV. Dobiš številko za sledenje. Nima smisla zavarovat pošiljke itak je tablica pokvarjena. Take zadeve so najbolj poceni preko Pošte Slovenije, za večje in težje pa je že vprašanje.
 

boc

Majstr
1. avg 2007
1.804
180
63
ce si placal s PayPal vcasih omogoca, da ti krijejo stroske za posiljanje nazaj
 

krentip

Pripravnik
26. dec 2010
440
0
16
U glavnem - zadevo sem poslal, prejemnik na Kitajskem pa jo je dobil (na kitajsko je prišla v 2 dneh - potem pa je tam čakala 20 dni na prevzem). Poslal pa sem prek https://packagesender.com/
Tule je bil glavni problem, da je v tablici baterija tega pa večina kurirskih služb noče niti sprejet. Baterije pa iz tablice seveda ne morem vzet. Ker je bilo precej težav s kitajci, njihovo carino in prejemnikom so mi k sreči pri https://packagesender.com/ precej pomagali - na koncu smo si samo z packagesenderjem izmenjali vsaj 20 mailov. Tako da - kadarkoli bom imel še kaj takšnega za poslat potem bom vedno izbral njih. Stalo pa me je 30,90 €