Poliranje plastike - sprednja luč?

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
verjetno ima hondo 6 gen. , pa so lučke zacvetele na pomlad
roza.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Verjetno je stolčena od kamenčkov. Je možno. Kolega je pred kratkim to naredil na BMW e46. Z neko, temu namenjeno brusilko pobere dol poškodovan sloj, nato plastiko še spolira in je luæ kot nova. Mislim, da je plačal 40€.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.782
115
63
Zgleda.., khm stara tko malenkost belkasta v robovih.
Še posebej se to opazi, ker je bila druga luč menjana.

Nimam Honde, XC90 bo
smile-1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Verjetno je stolčena od kamenčkov. Je možno. Kolega je pred kratkim to naredil na BMW e46. Z neko, temu namenjeno brusilko pobere dol poškodovan sloj, nato plastiko še spolira in je luæ kot nova. Mislim, da je plačal 40€.
Poškodovan sloj je ponavadi lak.
Namenjena brusilka je pač brus z primerno granulacijo; odvisno od poškodb, in potem nadaljuješ do čim višje granulacije.
Tukaj je lepo prikazano poliranje

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.364
1.967
113
jah verjetno bi se dalo kaj narediti kar s plirno pasto za lak (pa seveda polirnikov). Samo ti zdaj najprej natuhtaj ali je oksidacija od znotraj ali od zunaj....ker pogosto se zgodi, da zgleda kot da je na zunanji strani...v resnici je pa znotraj, kjer pa nimaš kaj.

Jaz sem pred časom telovadil (po plastiki - zadnja luč) s polirnim prahom, ki se uporablja za poliranje leč. Rabiš klobučevino, namočiš, namešaš v vodo (podobno kot polirna pasta, le da je tu brez kakršnih koli mašit oz. dodatkov)....pa lahk rečem da sem tudi na roke kar dobro spravil ven mikro raze (samo sem pa drgnil ko pri norcih).

Jaz bi ti svetoval da si nabaviš eno povprečno polirno pasto (srednje grobo)...dobiš kaj podobnega klobučevini, vse skupaj namočiš (da bo teklo naokoli) ter se lotiš ročnega poliranja(Toliko bodi skozi pozoren da ne boš drgnil na suho). Ni hudič da ne boš spravil ven ako je res na zunanji strani.

Oz. si jo sposodi od kolega...ker rabiš res malo (če ima pa še polirnik si pa itak zmagal..le za pivo mu daj pa naj on naredi, okoli luči pa pleh polimaš z malarskim lepilnim trakom)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.641
147
63
Je tudi opcija raztavit in od znotraj spolirat. Naj bi bila celo opcija z pasto za zobe. (brez zajebancije) Mora meti pa flour in mikrogranule
smirk-1.gif

Luč se da narazen v pečiči, lahko dam link, to se bp naredi in fantje delajo. Mene še čaka (ker je v igri igranje z barvo parabol)

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
38
48
macola pa tresni enkrat po luci, pejt na zavarovalnico pa vzemi novo............
......pa ne povedat da sem ti jaz povedal
redface-1.gif

Nazadnje urejeno:

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.641
147
63
Obvezno sporoči, sm vidu da se da inz ang bp naročit
smirk-1.gif
ALi si pri nas nabavu?

Boš samo poliral ali prej tut kej brusil plastiko??

Sm si pa demo pogledal na strani proizvajalca in je kao dovolj že samo poliranje
zmaga.gif
Glede na to da zadeva košta cca 12€ (uvožena) mislm tut sam anbavt

Nazadnje urejeno: