podatki iz elektro števca preko P1

gopo

Zelenc'
15. jun 2011
29
8
3
Ljubljana
Danes so mi zamenjali elektro števec. Elektro Ljubljana skrbi za omrežje, elektrika Gen-I. Montirali so Iskra am550. Ima P1 izhod. Rad bi dobil podatke iz njega v Home Assistant. Kaj rabim. Verjetno nek P1 meter, ki brezžično posreduje v HA. Rad bi plug'n'play. Kateri in kje kupiti? Oziroma kako se tega lotiti?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.952
2.975
113
še v SLO - ampak komaj

HomeWizard HomeWizard - Wi-Fi Energy Monitor - P1 Meter​

dam za 30,- EUR + poštnina

neuporabljen (ker ElektroCelje "ne ve kdaj in ali bodo Iskre - jaz sem pa na Landisu )

gopo

Zelenc'
15. jun 2011
29
8
3
Ljubljana
Pa je kdo prizkusil HomeWizard P1 meter? Deluje BP, tudi v povezavi z HA? Ali kdo ve, če je v Ljubljani aktiven P1 port, ali pa je treba klicati na Elektro, da ga aktivirajo?

Mirko

Fizikalc
24. jul 2007
1.087
97
48
Tu sem že enkrat napisal:

- naročiš P1 meter
- pošlješ e-mail na info@elektro-ljubljana.si s svojimi podatki in prošnjo za aktivacijo porta P1, deaktivacijo šifriranja in nastavitev protokola IEC 62056-21
- ko ti aktivirajo P1 port, je potrebno samo še dobiti rajonca, da ti odpre omarico in priklopiš P1 meter v port.
- povežeš na svoj wi-fi in ko posveti zeleno je to to
- lahko dodaš v Home Assistant in/ali uporabljaš njihov app HomeWizard Energy (pro verzija stane 1€/mesec)

gopo

Zelenc'
15. jun 2011
29
8
3
Ljubljana
Tu sem že enkrat napisal:

- naročiš P1 meter
- pošlješ e-mail na info@elektro-ljubljana.si s svojimi podatki in prošnjo za aktivacijo porta P1, deaktivacijo šifriranja in nastavitev protokola IEC 62056-21
- ko ti aktivirajo P1 port, je potrebno samo še dobiti rajonca, da ti odpre omarico in priklopiš P1 meter v port.
- povežeš na svoj wi-fi in ko posveti zeleno je to to
- lahko dodaš v Home Assistant in/ali uporabljaš njihov app HomeWizard Energy (pro verzija stane 1€/mesec)
Hvala za info.

Če tvoj števec ima P1 port ...
Je v opisu na začetku. Lp