Playstation vs. Xbox

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.403
4.502
113
Ajde igričarji, katerega je bolj pametno kupit sedaj v par mesecih? Nimam pojma o konzolah, doma pritiskajo, da bi se nekaj kupilo in dejansko ne vem kateri je boljši kot mašina, kje so boljše igre, dodatki, itd.? Do sedaj smo imeli še originalni Wii in se je kar nekaj premahalo pred njim, verjetno imata obe opciji tudi ta dodatek ali je to že pase?
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Pri obeh letos pridejo na tržišče nove generacije konzol. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti, v glavnem pa sta obe tako zelo skupaj, da odločajo ekskluzivne igre za vsako konzolo.
Kar se "mahanja" tiče - Xbox ima Kinect (mahaš pred kamero, ki te prepozna in tvoje gibe), medtem ko ima PS4 svoja VR očala (ter druge VR dodatke), ki so top shit.
Plošček in njegova enrgonomija je stvar vsakega osameznika.
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.530
168
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
imel oba ... še vedno imam Xbox One, Playstation bi imel zgolj zaradi dveh iger - Gran Turismo in MLB The Show. pri PS me je motila ergonomija ploščka - pri daljšem igranju začno roke res boleti, plus, če se potiš, začne še drseti. pri Xbox One teh problemov nisem imel, sem pa imel probleme s sticki, saj sta mi leva sticka na obeh controlerjih crknila ... zdaj imam sicer novega, ampak zaenkrat dela brez problemov ...
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.192
3.821
113
Jaz sem imel PS3, potem sem šel na Xbox One. Je cenejši (na Black Friday sem ga dobil za 166 eur z priloženo igro Forza Horizon 4), krmilnik mi precej bolj leži v roki kot tisti od playstationa, predvsem pa je uporaben tudi na PC-ju. Določene igre, ki jih kupiš na Xboxu lahko potem igraš tudi na PC-ju.

Ima pa Playstation več ekskluzivnih iger, samo je spet odvisno kaj ti je všeč. Glede na to bi se jaz tudi odločil, saj sta konzoli glede ostalega dokaj izenačeni (morda še največja razlika je v kontrolerju).

Aja, pa še to: Playstationu sem precej zameril da ne delajo igre od prejšnjega modela (ki sem jih imel kup doma). Na Xboxu One pa brez težav poganjaš vse od Xbox 360.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.167
8.949
113
sem mal pristranski, ker imam PS že nekaj cajta. Glavni argument bi bil, kje imaš ali imajo otroci kolege, če imajo kolegi PS mašine, potem je nobrainer in obratno.

Drugače pa tale plošček je taka fama...če špilaš 2 uri skupa te ne bo nič bolelo, če si pro in šolaš 24/7 potem je mogoče x ploscek boljši, ne vem, verjetno pa se takrat kupijo tudi kakšne pro zadeve in s tem nimajo veze.

PS4 ima nadmočne exkluzive napram Xu, fakt.., tudi PS4 s kamero ima podporo zajemanja obrisov kot kineckt odvisno od iger. , itd... Jaz osebno ne vidim nobenga plus proti PSju. Tudi sama konzola je (bila) dražja. Tudi število prodanih konzol ti nekaj pove.

je pa tudi res, da so zadeve vedno bolj za odrasle. Iger za otroke jih skoraj ni. 90% dobrih iger je nad 15 in 18 let torej...je tako tako ta scena.
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Moj sistem je trenutno tak - PS4 in Switch sta priklopljena na TV. Za PS4 imam še VR očala. Če otrok igra Switch v dnevni sobi in nobeden ne gleda TV, pol pač igra na TV, preko PS4 kontrolerja (Switch se lahko s pomočjo malega USB ključka/konverterja igra z katerimkoli joypadom). Če bi ati rad pomrl par nepridipravov ali pa Hamiltonu pokazal, kako se pravilno odpelje Interlagos, mali potegne Switch iz stojala in igra dalje na zaslonu. Če slučajno pride "capo di casa" in se odloči, da je čas za TLC, si pohlevno nataknem VR očala, slušalke v plošček in igram tako dalje... VR očala se mi v teh primerih zdijo res top (poleg seveda 3D podprtih iger) in prednost pred Xbox, da lahko igraš ne da bi vključil TV...
 
  • Všeč mi je
Reactions: map

sandiz

Zelenc'
10. dec 2018
17
0
1
Res je odvisno katere igre želiš igrati. Celo življenje sem igral samo na PS-jih, zdaj sem pa preklopil na Switcha pa ga priporočam, če iščeš kaj kompaktnega
 

koliko

Guru
21. avg 2007
4.217
2.034
113
SV SLO
Ajde igričarji, katerega je bolj pametno kupit sedaj v par mesecih? Nimam pojma o konzolah, doma pritiskajo, da bi se nekaj kupilo in dejansko ne vem kateri je boljši kot mašina, kje so boljše igre, dodatki, itd.? Do sedaj smo imeli še originalni Wii in se je kar nekaj premahalo pred njim, verjetno imata obe opciji tudi ta dodatek ali je to že pase?
Ne vem no meni so te konzole nekaj brez veznega. 2 leti imam x box pa nevem če sem ga uporabljal 4 ure. Karkoli z nakupom ne boš dobil skoraj nič potem pa te za vsako malenkost lupijo in je vse treba plačat. 5x bolj kot za kartuše pri inkjet tiskalnikih.

Kaj pa si nabavil?
 
I

Izbrisan uporabnik 474

Najprej si moraš razčisti, al se greš piratstvo ali nameravaš igre kupiti. Če prvo, potem je PC praktično edina prava izbira, ker z raznimi jailbraeki se je brezveze ubadat, pa na novejših konzolah skoraj nemogoče. Če se greš poštenjaka, potem so igre na vseh platformah praktično identične. Izjema je Switch, ki ima nekatere naslove nerazumljivo drage.

Potem imaš tukaj online igranje - piratstvo na PC-ju je online že skorajda povsod no-go. Razlik je v tem, da na PC-ju (original igre) je online zastonj. pri konzolah pa plačuješ še naročnino, imaš pa pri konzolah pri naročnini druge ugodnosti, kot je recimo (vsaj pri PS4) dve igri na mesec zastonj.

Največje "lupljenje" so DLC-ji in sistem "pay to win" pri lootbox-ih. Ta sistem je identičen na PC-ju in na konzolah.

Streljačine (če hočeš igrat na višjem ali visokem nivoju) so edino primerne na PC-ju.

Xbox in PS4 (ali pač nova generacija, ko pride) je razlika samo v ekskluzivnih naslovih.

Switch je čisto drugačna konzola, težko jih postavim ob bok ostalim dvem konzolam.

Sam ima PS4 Pro, Nintendo Switch, gaming PC in gaming prenosnik. vsak ima svoje prednosti. Največ je v uporabi PS4 (pri meni) in Switch pri tamalem...
 
  • Všeč mi je
Reactions: koliko

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.530
168
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Streljačine (če hočeš igrat na višjem ali visokem nivoju) so edino primerne na PC-ju.

zakaj pa to?

kar se tiče naročnine, imam pa xbox - ne samo, da imam določene igre zastonj (Wolfensten sem recimo dobil dve igri zastonj, Youngblood pa ekstra ceneje, mislim, da za nekje 25€) ... ker imam Curve imam sicer angleški račun, ki je napram tistim z € ali celo ameriškem, je v osnovi najdražji, po drugi strani pa imam veliko ugodnosti - zadnjič, preden sem skočil na Call of Duty Modern Warefare vlak, sem šel najprej v Mullerja, pa je bila osnovna igra 59€, preko marketplacea pa sem dobil za 59 funtov all inclusive pack. ponavadi so ti packi cca. 20-30€ še dodatno, če recimo kupiš igro v trgovini in potem dokupuješ.

Forza Horizon 4 je bila for free
Nekateri ne najbolj frišni naslovi iger so free ali za male pare (do max 10€)

kar se mene tiče mi je to sprejemljivo.
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.013
298
83
Goriska
Meni je tudi top izkušnja na igralni konzoli, tudi pomislim ne več, da bi se "jajcal" s PC-jem...

Za odlično igralno izkušnjo lahko ravno tako na konzolo priključiš tipkovnico/miško, volan...
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.167
8.949
113
dizzy, zato ker se gor na PC prikljaplja PRO periferija, 240MGH monitorji, tipkovnice miške, in temu mora sledit grafika, več igralcev itd...to pač konzole ne zmorejo. Od začetka še, potem pa ne več, pač razvoj dela svoje.
Jaz sem na PS4 pro, z ps+ računamo, letno me stanejo igre in naročnica v rangu 100 € in to je to, pač kupim kaj starejšega za igrat in potem za isti denar prodam. Recimo za april pride na ps4 uncharted 4 in ralyy dirt 2. maš ob zmerni igri kaj delat za 2 meseca.
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.530
168
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
saj na xbox lahko priklopim pro periferijo - volan, tipkovnica, miška? se bom ravno danes lotil tega, čeprav, če imaš kontroler, ne vem, zakaj bi šel na miš+tipkovnica, ker je, vsaj meni, ekstra lažje s kontrolerjem, sploh če imaš kakšnega "third-party", trenutno igram s PDP-jem, ki je za strejlačine boljša izbira, ker je bolj grob in direkten, napram originalnemu xbox kontrolerju, ki je bolj občutljiv in posledično dober za kakšne dirkalne zadeve, ker si lahko malce natančnejši ...

za monitorje bi se strinjal, nisem pa se nikoli poglabljal, ali se na konzolo splača priklapljati pro gaming monitor, po možnosti celo te novejše z zakrivljenim ekranom, ki v bistvu ponuja ekvivalent dveh monitorjev, tu verjetno se zatakne, ampak ... kar se grafike tiče, če bi podobno hotel na računalniku, ter da ti dela konstantno dobro in ti zagotavlja konstantno dobro izkušnjo, moraš kupiti nekaj top of the top. in že res, da ti v začetku nudi boljšo izkušnjo, kot konzola. ampak, če želiš potem držati korak z razvojem, moraš te komponente stalno nadgrajevati, kar pa spet ni poceni. konzola pa v povprečju drži neko dobro raven igralne izkušnje za ne tako velik denar ... se strinjaš?
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.167
8.949
113
gre za osveževanje. to pač grafika na konzoli ne zmore. Vsaj koliko sem gledal neke videje, sam se v to nisem poglabljal. Jaz se strinjam da je konzola za hobby igranje danes edino smiselna...

ce si pa skoz za TVjem/igrami/računalnikom pa da nisi pro je pa itak zrelo za kak oddelek, pač anomalija.
 
Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.530
168
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to bi se strinjal, ja. pač, kozola je narejena tako, da dlje časa poskuša zdržat na optimumu. verjamem, da so tudi igre temu prilagojene. ampak - glede na to, da imam zdaj več časa za igranje in da mi tako gre čas precej hitreje - sem se lotil Wolfensteina, od prve igre, ko je bil xbox one izdan, pa do zadnje, Youngblood, in vse delajo ultratekoče in lepo.

zdaj pa je itak COD Modern Warfare Warzone z multiplayerjem v ospredju.
 
I

Izbrisan uporabnik 474

DizzyReed, višja in vrhunska raven prvoosebni streljačin je nek drug nivo, kot si ga ti predstavljaš. Pa tu še sploh ne govorim top league igralcih, kot sta recimo Ninja in Shroud... So bili že poizkusi igranj na istem serverju konzola + PC, pa so konzolaše raztrgali kot pes mačko. Zato tudi nimaš cross platform serverjev. Ko pa napišeš "sploh ne vem, zakaj bi igral tipkovnica+miš" pa to dost pove o tvojem nivoju igranja. Lag iz kontrolerja, 60 fps frame lock (ali celo manj) na konzoli je že dost velik razlog, da te ob respawnu preluknajo kot švicarski sir. High dpi miš, mehanska tipkovnica, vsaj 120Hz monitor je recimo minimum, da se sploh lahko pogovarjaš. In to je pač izven domene konzol.