Playstation vs. Xbox

Janez40

Majstr
12. jul 2016
595
325
63
Ajde igričarji, katerega je bolj pametno kupit sedaj v par mesecih? Nimam pojma o konzolah, doma pritiskajo, da bi se nekaj kupilo in dejansko ne vem kateri je boljši kot mašina, kje so boljše igre, dodatki, itd.? Do sedaj smo imeli še originalni Wii in se je kar nekaj premahalo pred njim, verjetno imata obe opciji tudi ta dodatek ali je to že pase?
 

Gargy

Guru
17. avg 2007
3.759
509
113
okolica Maribora
Pri obeh letos pridejo na tržišče nove generacije konzol. Vsaka ima svoje prednosti in slabosti, v glavnem pa sta obe tako zelo skupaj, da odločajo ekskluzivne igre za vsako konzolo.
Kar se "mahanja" tiče - Xbox ima Kinect (mahaš pred kamero, ki te prepozna in tvoje gibe), medtem ko ima PS4 svoja VR očala (ter druge VR dodatke), ki so top shit.
Plošček in njegova enrgonomija je stvar vsakega osameznika.
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.161
79
48
37
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
imel oba ... še vedno imam Xbox One, Playstation bi imel zgolj zaradi dveh iger - Gran Turismo in MLB The Show. pri PS me je motila ergonomija ploščka - pri daljšem igranju začno roke res boleti, plus, če se potiš, začne še drseti. pri Xbox One teh problemov nisem imel, sem pa imel probleme s sticki, saj sta mi leva sticka na obeh controlerjih crknila ... zdaj imam sicer novega, ampak zaenkrat dela brez problemov ...
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
8.455
1.075
113
Jaz sem imel PS3, potem sem šel na Xbox One. Je cenejši (na Black Friday sem ga dobil za 166 eur z priloženo igro Forza Horizon 4), krmilnik mi precej bolj leži v roki kot tisti od playstationa, predvsem pa je uporaben tudi na PC-ju. Določene igre, ki jih kupiš na Xboxu lahko potem igraš tudi na PC-ju.

Ima pa Playstation več ekskluzivnih iger, samo je spet odvisno kaj ti je všeč. Glede na to bi se jaz tudi odločil, saj sta konzoli glede ostalega dokaj izenačeni (morda še največja razlika je v kontrolerju).

Aja, pa še to: Playstationu sem precej zameril da ne delajo igre od prejšnjega modela (ki sem jih imel kup doma). Na Xboxu One pa brez težav poganjaš vse od Xbox 360.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
21.874
973
113
sem mal pristranski, ker imam PS že nekaj cajta. Glavni argument bi bil, kje imaš ali imajo otroci kolege, če imajo kolegi PS mašine, potem je nobrainer in obratno.

Drugače pa tale plošček je taka fama...če špilaš 2 uri skupa te ne bo nič bolelo, če si pro in šolaš 24/7 potem je mogoče x ploscek boljši, ne vem, verjetno pa se takrat kupijo tudi kakšne pro zadeve in s tem nimajo veze.

PS4 ima nadmočne exkluzive napram Xu, fakt.., tudi PS4 s kamero ima podporo zajemanja obrisov kot kineckt odvisno od iger. , itd... Jaz osebno ne vidim nobenga plus proti PSju. Tudi sama konzola je (bila) dražja. Tudi število prodanih konzol ti nekaj pove.

je pa tudi res, da so zadeve vedno bolj za odrasle. Iger za otroke jih skoraj ni. 90% dobrih iger je nad 15 in 18 let torej...je tako tako ta scena.
 

Gargy

Guru
17. avg 2007
3.759
509
113
okolica Maribora
Moj sistem je trenutno tak - PS4 in Switch sta priklopljena na TV. Za PS4 imam še VR očala. Če otrok igra Switch v dnevni sobi in nobeden ne gleda TV, pol pač igra na TV, preko PS4 kontrolerja (Switch se lahko s pomočjo malega USB ključka/konverterja igra z katerimkoli joypadom). Če bi ati rad pomrl par nepridipravov ali pa Hamiltonu pokazal, kako se pravilno odpelje Interlagos, mali potegne Switch iz stojala in igra dalje na zaslonu. Če slučajno pride "capo di casa" in se odloči, da je čas za TLC, si pohlevno nataknem VR očala, slušalke v plošček in igram tako dalje... VR očala se mi v teh primerih zdijo res top (poleg seveda 3D podprtih iger) in prednost pred Xbox, da lahko igraš ne da bi vključil TV...
 
  • Všeč mi je
Reactions: map