Plače zaposlenih na ministrstvu za notranje zadeve

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.335
8.700
113
Zdej pa resno. Ljudje smo si različni. Enim delo od doma super paše, drugim se počas že meša. Sam pašem v kategorijo, ko mi delo od doma predstavlja dodatno breme. Tudi od narave dela je odvisno, verjetno.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Matey

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.153
8.948
113
zdaj s prve roke, mal kako se tepejo za delo pri cepljenju, ker tam so dodatki. Delajo sezname, kdo bo cepil, in valjda samo posvečeni, da se nabija plačo. Neposvečen ne pride poleg. Drobtinice za med. sestre. Skregani vsi med sabo. Zdravniki pa se režijo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: doctorz

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.768
6.055
113
???
In ja - sekret papir in vodo med delovnim cajtom sem tudi sam plačeval. Zato pa bo obstajale sistemske rešitve, kjer bi vlada lahko “popustila” pravila in na enostaven način omogočila “legalno” delo od doma in delodajalcem izplačevanje nadomestil za delo od doma, brez da bi za šlav davčno osnovno delojemalca. Še korak naprej bi lahko šla in uvedla davčno olajšavo za nabavo opreme za delo od doma.
Ampak ja - lažje se je sprdavati in pisanja kot je moje razumeti kot jamranje in pljuvanje,, ker je vlada ja določila covid dodatek zaposlenim, ki delajo v podjetjih.
In ti klovni se predstavljajo kot desna vlada ...
Meni firma plača 60 centov na dan za domačo obrabnino... bogatela... Ne vem kdo je prišel do takih stroškov.
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.344
1.716
113
Policaji se v teh časih pogumno izpostavljajo in borijo proti najhujšim kriminalcem kar jih ta družba premore, vi pa trdite da si ne zaslužijo dodatkov. Sram vas bodi.

Samo 10 jih je bilo potrebnih za preprečit tole strašno kriminalno dejanje. Potrebno jim je podelit medalje na državnem nivoju, ne samo dodatke.

EzWakDmVkAQPSsA
 
  • Všeč mi je
  • Wow
Reactions: mirsi in bertoncl

B81

22. jul 2007
34.253
8.797
113
Aja ok. No ker protesti so mirni (razen onega tahudega). Res ne vem, zakaj morajo tam stat, saj je samo ena ekipa na igriscu. Ce bi bile dve, razumem...
 

tony

Guru
23. jul 2007
9.356
1.350
113
Meni firma plača 60 centov na dan za domačo obrabnino... bogatela... Ne vem kdo je prišel do takih stroškov.
Skrbijo, da ne bi narod obogatel od neobdavčenih dodatkov...

To je res smešno malo, ampak verjetno je podobno v vsej državni upravi. Poleti s tem pokriješ štrom za komp in monitor, za ogrevanje pozimi pa nikakor ne...
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-1.999
113
Kočevska
Seveda so. Ne neumnosti pisat
Covid dodatki ne gredo v dohodnino in to sem mislil s tem, ko sem napisal, da niso obdavčeni

V davčno osnovo za letno dohodnino se ne vštevajo dodatki po 39/1/11 Kolektivne pogodbe za javni sektor,
71. členu ZIUZEOP (dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije),
54. členu ZIUOOPE (dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije zasebnim izvajalcem),
55. in 56. členu ZZUOOP (začasna razporeditev zaradi nujnih delovnih potreb in dodatek za neposredno delo s pacienti oziroma uporabniki, obolelimi za COVID-19),
125. členu ZIUOPDVE (dodatek za delo v rizičnih razmerah direktorjem v javnem sektorju v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva) ter
32. (dodatek zaradi začasne prerazporeditve), 33. (dodatek za neposredno delo s pacienti oziroma uporabniki, obolelimi za COVID-19), 86. (dodatek za delo v rizičnih razmerah) in 87. členu (dodatek za nevarnost in posebne obremenitve v času epidemije javnim uslužbencem na delovnih mestih plačne skupine J v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva) ZIUPOPDVE.

Vir:
 
Nazadnje urejeno:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
3.883
812
113
O, kul.
Bo za dopust naslednje leto.

Upam samo, da boljša polovica dobiva dodatek po ta pravem členu.
 

mirsi

Predator
4. jun 2014
7.725
2
113
Aja ok. No ker protesti so mirni (razen onega tahudega). Res ne vem, zakaj morajo tam stat, saj je samo ena ekipa na igriscu. Ce bi bile dve, razumem...
Tam stojijo zato, da potem rečejo, da so zaznali vse prekrške in potrdijo, da so na lastne oči videli in prepoznali prekrškarje, ki jih je policija na nezakonit način identificirala s face recognition iz kamer.
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.823
723
113
www.jernej.org
Identifikacija registrskih tablic in prepoznava obrazov ne spadata v isti koš. Sicer pa pod trenutno vlado res ni nič čudnega, če se uporabljajo nezakonite metode.

Je pa treba tukaj ločevati zadeve... če so imeli priče, ki so prepoznale ljudi na slikah in so tako pridobili identiteto, ni tukaj nič nezakonitega. Če so pa uporabili SW, ki je na podlagi socialnih omrežij in drugih slik na internetu odkril identiteto, je pa metoda vsekakor nezakonita.
 

erikson

Guru
25. avg 2007
21.270
5.187
113
Tam stojijo zato, da potem rečejo, da so zaznali vse prekrške in potrdijo, da so na lastne oči videli in prepoznali prekrškarje, ki jih je policija na nezakonit način identificirala s face recognition iz kamer.
Informacijska pooblaščenka je danes rekla, da zaenkrat niso našli nič nezakonitega.


Informacijski pooblaščenec je prejšnji teden končal inšpekcijski postopek, v katerem je preverjal zakonitost obdelave podatkov v evidenci fotografiranih ljudi, ki jih obdeluje policija. Sistemskih nepravilnosti državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov ni ugotovil. V treh ločenih inšpekcijah nformacijski pooblaščenec preverja tudi konkretno uporabo avtomatizirane primerjave fotografij v okviru prekrškovnih postopkov zoper protestnike na treh shodih. Taka uporaba bi bila nezakonita.

"Modul Face Trace se lahko uporablja samo za odkrivanje in pregon kaznivih dejanj, ne pa tudi prekrškov. Vedeti moramo, da ima policija zelo široka pooblastila. Vsako pooblastilo se da zlorabiti. Ampak v tem trenutku državni nadzornik kršitev še ni ugotovil, kaj bodo pokazali trije inšpekcijski nadzori, pa bo treba še počakati."