pizza peč, krušna peč

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.061
1.270
113
Sicerr ti ne odgovarjam direktno, vendar ti bo za ta denar kak mojstrr to naredil po tvojih zeljah. In bolje izolativno spodaj+zgoraj. Racunaj, zraven tu se rabis podstavek (zidan, zelezen...).
 

luka51

Guru
16. avg 2007
13.873
5.143
113
Uuni dosti bolj praktičn. Krušne neboš kuril ko se ti zlušta ampak boš delal plan v naprej, da boš kuril.
Ko se ti sprdne nardiš testo zakuris uuni in spečeš.
Razmisli. Jaz krušno 1-2x letno max za pice. Uuni 1x tedensko.
Razmisli...
 

birca

Pripravnik
26. okt 2007
410
17
18
Razmišljam, da bi tudi jaz nabavil UUni 3 s plinskim gorilcem. S peleti se mi ne da zafrkavati.Ima kdo doma to kombinacijo? Kako se obnese?
Pri nas se da nabavit, ali moram iz Anglije?
 

kurent

Zelenc'
4. jul 2018
18
21
3
Murska Sobota
Krušna peč je zakon.Pice , krapci,kvasenice,kruh,postržjače ,pečene v njej, so nekaj posebnega.Najbolje jo je dati zazidati ali pa jo sezidaš sam v kolikor si vešč in imaš koga, ki ti lahko svetuje,saj je peč kar kompleksna zadeva.Original peči so seveda dosti predrage.Pazljiv je potrebno bit pri izbiri velikosti.Ne si misliti ,da je krušno peč enostavno segreti na 400 ali več stopinj s tremi drvami ali z snopom vej.Torej velika peč ....dosti drv. Zaradi tega so trenutno v modi hibridne peči.Segrevaš na plin in to precej hitro,drva dodajaš zraven zaradi okusa ter dima.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
krusna pec ni enako pica pec. Pica pec se segreje hitreje in ne drzi toplote tok dolgo kot krusna pec, tko da ni primerna za peko kruha. Je pa krusna pec primerna za peko pic, seveda ko se enkrat segreje.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
IMG_20190119_132008.jpgIMG_20190119_132013.jpg
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Včer ob 17.30 sem ga zamesil, potem dve uri in nato danes peka. Zdaj sem spekel 4 pice, zvečer pa še ene 6 in bom videl razliko. Ta ob 13.00 verjetno še ni optimalen, zdajle zvečer pa da vidimo.

Moka je Šparova črna 00, 2400g, 75g soli, 1.5g kvasa (se mi zdi da bližje 2g).

Peč mora bit res vroča, bom še meril z IR, sam imam samo do 360°C.